Picture Palace Films
HomeNew AdditionsArchiveThe ProducersUnder PreprationLinksContact

قال الله تعالی: {فَاسْتَبِقُواْ الْخَيْرَاتِ}
خداوند می فرمايد: در امور خير از همديگر پيشی و سبقت بگيريد. بقره: ١٤٨
راهنمای زیر برای عزیزانی فراهم گشته که مایلند در زمینه آماده سازی کتاب به کتابخانه معارف اسلامی مرکز تعلیمات اسلامی واشنگتن کمک نمایند. این راهنما در چندین صفحه
تنظیم شده و به مرور زمان صفحات جدیدی هم بر آن افزوده خواهد شد. راهنما با آموزش روش های ساده برای کسانیکه آشنایی نسبی با کامپیوتر دارند و با معرفی و استفاده از منابع موجود کتاب در اینترنت، بخشی از آماده سازی کتاب را که داوطلبان کمک در سراسر دنیا می توانند برای ما انجام دهند به شیوه عملی نشان می دهد. آموزش ها بر اساس سیستم عامل مایکروسافت ویندوز و برنامه مایکروسافت فرانت پیج می باشد.

         
 

اگر معارف پاك و زلال اهل بيت و جمال دل رباى فرهنگ و فقه شيعه، بدون پيرايه به ارواح، قلوب و فطرت مردم دنيا برسد چنانكه خود فرموده اند:
«فان الناس لو علموا محاسن كلامنا لاتبعونا»
مردم دنيا فوج فوج به مكتب اهل بيت روى خواهند كرد .


بسم رب القلم

با استعانت از خداوند سبحان و امید به رحمت واسعه اش و در جهت کمک به نشر معارف اهل بیت عصمت و طهارت (ع)، این راهنما برای عزیزانی که مایلند در امر آماده سازی کتاب به ما یاری رسانند تهیه گردیده است.

برای بهره بردن بیشتر از این راهنما ذکر برخی نکات ضروری است:

1- جهت آشنایی با کتابخانه، امکانات و کتاب ها و شیوه طراحی خواهشمند است صفحات مختلف کتابخانه را بررسی فرمایید تا با شیوه طراحی آن آشنا گردید. همچنین مطالعه صفحات «آشنایی با کتابخانه و شیوه نمایش کتاب ها» ، «پاسخ به سئوالاتی که معمولا پرسیده می شوند» ، «درباره کتابخانه» و «یادداشت های خادم سایت» نیز کمک فراوانی در این زمینه می نماید. همچنین ویدئویی 13 دقیقه ای موجود است که از سایت اسکرین کست دات کام قابل تماشاست.

2- کمک به کتابخانه در سه سطح می تواند انجام پذیرد:

اول: کنترل کیفیت - داوطلب، گروهی از کتاب ها را انتخاب می کند (مثلا کتاب هایی را که نامشان با یک حرف خاص آغاز می شود) و بعد تمام آنها را بازدید می نماید که مطمئن شود تمام صفحات نمایش داده می شوند و لینک های موجود در آن صفحات درست است.

دوم: یافتن ایمیل های علما و نویسنگان و دیگرانی که به نوعی صاحب حقوق معنوی در کتاب های این کتابخانه می باشند نظیر مولفین، مترجمین، ناشران و دیگر صاحبان حقوق معنوی آثاری که در کتابخانه ما وجود دارد. این ایمیل ها برای تماس با آن عزیزان جهت کسب اجازه لازم است.

سوم: آماده سازی 50 یا 75 درصدی کتب جدیدبا استفاده از تمپلیت های موجود و کتاب های از پیش تعین شده و یا به انتخاب داوطلب از کتابخانه های مورد تایید که این راهنما بر همین اساس تنظیم گردیده است.

3- سیستم اجرایی و نرم افزار مورد نیاز- آموزش ها بر اساس سیستم عامل ویندوز می باشند. برای تهیه فایل های کامپیوتری کتابها از نرم افزار مایکرو سافت فرانت پیج استفاده می شود. اگر شما با سیستم مک اینتاش کار میکنید و یا از برنامه دیگری برای تهیه فایل های وب استفاده می کنید (نظیر اکسپرشن ، دریم ویور و نظایر آن) برخی ملاحظات می بایستی در نظر گرفته شود که خودتان می توانید آنها را تطبیق دهید. اگر هم مشکلی بود اطلاع دهید تا در حد امکان راهنمایی کنیم.

4- میزان وقتی که برای کمک به کتابخانه لازم است تماما بستگی به خود شما دارد. در حقیقت پس از شروع، هر زمان که یک کتاب را تمام کردید اگر اعلام آمادگی کنید کتاب دیگری برایتان تعیین می شود که می توانید بر اساس وقت خود روی آن آن کار کنید. هر کمک تکنیکی هم که لازم باشد و بتوان از طریق ایمیل انجام داد با کمال میل در خدمت شما هستیم. هروقت هم که به هر دلیلی نخواستید ادامه دهید فقط کافیست که درخواست کتاب جدید نکنید. هر کتابی هم به شما برای تهیه تخصیص داده شده است در صورت عدم تکمیل ظرف یک ماه به داوطلب دیگری واگذار خواهد شد.

5- کمک کنندگان به کتابخانه بی نام و گمنام خواهند ماند و غیر از خادم کتابخانه که لاجرم در ارتباط با آنان است هیچکس به جز خودشان و صاحب لوح و قلم - سبحانه و تعالی - از زحمتی که می کشند اطلاعی نخواهد داشت. نه پولی در میان است و نه انتظار تشکری. تنها رضای او و گسترش فرهنگ رسول محبوبش (ص) و اهل بیت او (ع). و چه بهتر که این صدقه جاریه در خفا باشد تا روزی که در پیشگاهش سرافکنده از گناه بایستیم و در دستانمان همین چند کتاب هم باشد.

6- و حرف آخر: یکی از مهمترین اهداف از تبلیغ دین، نشر معارف اهل بیت (ع) است و حسب روایتی، در صورتی که کلام اهل بیت (ع) در قالب زیبا بیان شود، مردم خود به آن سو خواهند آمد. همچنین حکومت جهانی اهل بیت(علیهم السلام)، نیاز به زمینه سازی فرهنگی دارد و در همین راستا سرلوحه کار کتابخانه مرکز تعلیمات اسلامی نیز روایتی از امام رضا علیه السلام است که می‌فرمایند: "رحم الله لامراً احیا امرنا " یعنی خدا رحمت کند کسی را که امر ما را زنده نگه میدارد.بعد از امام پرسیدند: "کیف یحیی امرکم" یعنی چگونه امر شما زنده میشود. امام پاسخ دادند :"یتعلم علومنا و یعلمه الناس لو علم الناس محاسن کلامنا لتبعونا " یعنی علم ما را یاد بگیرد و به دیگران منتقل کند. اگر مردم خوبی های کلام ما را میدانستند از ما تبعیت میکردند. و لذا ما کوشش می کنیم که بتوانیم ذره ای از معارف اهل بیت(علیهم السلام) را در قالبی زیبا و و در عین حال ساده و قابل دسترسی سریع به جهانیان برسانیم تا بدینوسیله به سهم ناچیز خود در فراهم آوردن اصلی ترین مقدمات حکومت اهل بیت علیهم السلام قدمی برداشته باشیم انشاءالله.

همچنین خدمت عزیزانی که داوطلب کمک به کتابخانه شده اند عرض می شود که آنچه شما برای آن داوطلب می شوید کاری است سهل و ممتنع. کاری است که نیاز به دقت و حوصله دارد نظیر کار یک قالیباف، یک نقاش و یک صنعتگر و مسئولیتی بزرگ که مبادا خدای ناکرده کلمه ای و جمله ای از کتاب سهوا حذف شود. اگر می خواهید این کار را بر اساس یک امر تفننی انجام دهید خیلی زود از آن دلسرد خواهید شد. اما اگر به آن به صورت یک امکان نگاه کنید شوق و ذوقتان روز افزون خواهد بود.

در حدیث بسیار زیبایی از پیامبر اكرم (صلی الله علیه و آله) نقل شده است: ”إنَّ لِرَبِِّكُم فی أیَّامِ دَهرِكُم نَفَحَات، فَتعَرَّضوُا لَهُ، لَعَلَّهُ أن یُصِیبَكُم نَفحَه مِنهَا، فَلا تُشقوُنَ بَعدَهَا اَبَدا“، ”البته در روزگار عمر شما نسیم هائی از طرف خداوند بر شما می وزد، پس خود را در معرض آن ها قرار دهید. باشد كه نسیمی از او به شما بوزد، تا این كه بعد از آن هرگز به شقاوت نیفتید.“

كسی كه از این الطاف الهی قدر شناسی كند، به خوان خصوصی خداوند متعال دعوت می شود. این به دلیل شكر گزاری بنده است كه خداوند وعده فزونی بر آن داده است. ”لَئِن شَكَرتُم لَاَزیِدَنَّكُم...“ و چه وصف ناشدنی هستند این نسیم های دیار دوست. واین ما هستیم که باید این فرصت ها را غنیمت شمرده و خویش را در معرض این نفحات الهی قرار دهیم.

شاید این امکان کمک نیز نظیر همان نفحات باشد و کمک ما همان شکرگزاری ما. والله یعلم.

و ما توفیقی الا بالله
خادم کتابخانه مرکز تعلیمات اسلامی واشنگتن


راهنمای آماده سازی کتاب

این راهنما در چندین قسمت ارائه گردیده است. در هر قسمت آن مطالبی ارائه می گردد و روش هایی معرفی می گردند که برای کسانی که علاقه به کمک در امر فرهنگ و معارف اهل بیت علیهم السلام دارند ضروری می باشد. برای بهتر استفاده کردن از این مجموعه لازم است که صفحات راهنما به ترتیب خوانده و تمرین شوند.

راهنمای 1: آماده سازی تمپلت ها، اعلام آمادگی و درخواست تعیین کتاب.

راهنمای 2: آماده سازی 50 درصدی کتاب و ارسال آن.

راهنمای 3: بخش اول آماده سازی تا 75 درصدی کتاب (صفحه فهرست) که همچنین شامل آشنایی با برخی از مشخصات طراحی کتابخانه ما نیز می باشد.

راهنمای 4: بخش دوم آماده سازی تا 75 درصدی کتاب (متن صفحات) که همچنین شامل یک روش پیشنهادی برای کتاب هایی که فاقد صفحه بندی اصلی در متن هستند می باشد.

راهنمای 5: تهیه کتاب از کتابخانه های غدیر و الشیعه.

راهنمای 6: تهیه کتاب از کتابخانه سایت تبیان.

راهنمای 7: تهیه کتاب از کتابخانه سایت آیت الله العظمی مکارم شیرازی که همچنین شامل یک روش پیشنهادی دیگر برای کتاب هایی که فاقد صفحه بندی اصلی در متن هستند می باشد.

راهنمای 8: تهیه کتاب از کتابخانه تخصصی حج و سایت مرحوم علامه حسینی طهرانی

راهنمای 9: تهیه کتاب از کتابخانه سایت های اندیشه قم، آیت الله العظمی سبحانی، آیت الله العظمی مظاهری و آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (در دست تهیه).

راهنمای 10: تهیه کتاب از برخی دیگر کتابخانه ها (در دست تهیه).

. . . صفحه پیشین . . . صفحه فهرست . . . ادامه . . .

مطالب این صفحه گرچه به تنهایی هدف خود را برآورده می نماید ولی برای بهره گیری همه جانبه بهتر است همراه با دیگر صفحات توضیحی درباره کتابخانه، آشنایی با کتابخانه و شیوه نمایش کتاب ها، بهبود کیفیت کتابخانه، یادداشت های خادم سایت، و پاسخ به سئوالاتی که معمولا پرسیده می شوند مطالعه گردند.
 

 

Islamic Education Center
7917 Montrose Road
Potomac, Maryland 20854
301.340.2070 / 301.340.6584


صفحه نخست | كتاب های جديد | مخزن كتاب | موضوعی | در دست تهيه | جستجو | تماس با ما

© WEBERSEDU