Picture Palace Films
HomeNew AdditionsArchiveThe ProducersUnder PreprationLinksContact

قال الله تعالی: {فَاسْتَبِقُواْ الْخَيْرَاتِ}
خداوند می فرمايد: در امور خير از همديگر پيشی و سبقت بگيريد. بقره: ١٤٨
راهنمای زیر برای عزیزانی فراهم گشته که مایلند در زمینه آماده سازی کتاب به کتابخانه معارف اسلامی مرکز تعلیمات اسلامی واشنگتن کمک نمایند. این راهنما در چندین صفحه تنظیم شده و به مرور زمان صفحات جدیدی هم بر آن افزوده خواهد شد. راهنما با آموزش روش های ساده برای کسانیکه آشنایی نسبی با کامپیوتر دارند و با معرفی و استفاده از منابع موجود کتاب در اینترنت، بخشی از آماده سازی کتاب را که داوطلبان کمک در سراسر دنیا می توانند برای ما انجام دهند به شیوه عملی نشان می دهد. آموزش ها بر اساس سیستم عامل مایکروسافت ویندوز و برنامه مایکروسافت فرانت پیج می باشد.

         
 

اگر معارف پاك و زلال اهل بيت و جمال دل رباى فرهنگ و فقه شيعه، بدون پيرايه به ارواح، قلوب و فطرت مردم دنيا برسد چنانكه خود فرموده اند:
«فان الناس لو علموا محاسن كلامنا لاتبعونا»
مردم دنيا فوج فوج به مكتب اهل بيت روى خواهند كرد .


راهنمای آماده سازی کتاب (قسمت پنجم)                                    بازگشت به قسمت چهارم

در این بخش اشاراتی به تهیه کتاب از برخی سایت های اینترنتی می شود. یادآوری می گردد که نام و لینک این سایت ها از پائین «صفحه نخست» در بخش «دیگر کتابخانه های آنلاین معارف اسلامی» موجود است.

سایت غدیر

این سایت و چندین سایت زیر مجموعه اش تعداد متنابهی کتب را در بخش های مختلف ارائه می کند. تا یکی دو سال پیش کتاب های این سایت همچنین از طریق یکی از زیر سایت هایش به نام «دانلود بوک» قابل دانلود بود ولی در عرض این مدت دچار تغییراتی شده است و دیگر این کتاب ها فابل دسترسی نیستند و در عوض تعداد معدودی از کتب جدید سایت غدیر از ایت قابل دانلود است. فورمت به کار گرفته شده در این سایت شباهت زیادی با کتابخانه ما دارد و از این رو برداشت کتاب از این سایت بسیار راحت تر از بقیه سایت ها می باشد. دو تصویر زیر نما هایی از قسمت هایی از صفحه نخست این سایت را نشان می دهد. می توانید در بالای صفحه روی انتخاب «تازه ها» و یا در سمت راست روی هرکدام از کتابخانه های موضوعی کلیک کنید و لیستی از کتاب های موجود در آن بخش را ببینید. 

تصویر زیر نما هایی از کتاب های تازه و کتابخانه موضوعی اجتماعی را نشان می دهد.

برداشت کتاب از این سایت همانگونه که ذکر شد به جهت شباهت فراوان با سایت ما بسیار ساده می باشد . روش هم تقریبا همان است که قبلا انجام دادیم با چهار تفاوت اصلی:

اول) کتاب ها خود دارای لینک در صفحه فهرست می باشند و ما لازم نیست برایشان لینک بساریم

دوم) کتاب ها خود دارای صفحه بندی برای اینترنت می باشند و ما هم همان فرم را حفظ می کنیم (هر صفحه آنها یک صفحه تمپلت ما خواهد بود).

سوم) در مورد اکثر کتاب ها لینک به صفجات پی نوشت ها وجود دارد و بنابراین می بایستی توجه داشت که روی یکی لینک ها کلیک شود تا به صفحه پی نوشت ها دسترسی پیدا شود.

چهارم) برخی از این کتاب ها علاوه بر صفحه فهرست صفحه ای هم به نام «فهرست مطالب» دارند که حاوی فهرست بزرگتی ار لیست فهرست کتاب می باشد. این صفحه معادل صفحه تمپلت صفر صفر ما می باشد.

برای نمایش تصویری در اینجا کتاب نصايح (سخنان چهارده معصوم) از بخش کتاب های تازه انتخاب گردیده است. همانگونه که ملاحظه می فرمائید صفحه فهرست کتاب نمایش داده می شود.

1. نخست تمپلت مناسب را برای کار انتخاب می کنیم. صفحه آخر کتاب را پیدا کنید. سایت غدیر این کتاب را در 37 صفحه ارائه نموده است و ما هم همان روش را دنبال می کنیم لذا از تمپلت 40 تایی استفاده خواهیم کرد. مطابق قبل تمپلت را آماده کنید.

2. برای صفحات تمپلت از صفحه فهرست آغاز می کنیم. ابتدا از اول تا آخر فهرستها را کپی کنید.

و سپس آنها را در صفحه فهرست تمپلتی که از قبل آماده کرده اید قرار دهید. توجه فرمایید که اولین تفاوت با انچه در صفحات قبلی راهنما توضیح داده شده است همین جاست. پس از پیست کردن ما فهرست پیست شده تبدیل به تکست نمی کنیم و همانطور دست نخورده به همان نحو که پیست شده است نگاه می داریم.

2. اکنون توجه خود را به بدنه اصلی متن معطوف می کنیم و صفحه به صفحه کپی و در صفحه مربوط تمپلت قرار می دهیم. اینکار را برای تمام صفحات انجام می دهیم. 

3. پس از اینکه تمام صفحات را کپی کردیم روی صفحه پی نوشت ها کار می کنیم. در کتاب اصلی در سایت غدیر به یکی از صفحات کتاب که حاوی پی نوشت ها می باشد مراجعه فرمائید. و روی یکی از آنها کلیک کنید. لینک مزبور شما را به صفحه پی نوشت ها می برد.

درست نظیر دیگر صفحات پی نوشتها را کپی کنید و در صفحه پی نوشتها در تمپلت قرار دهید. یک نکته مهم در این قسمت توجه به تعداد صفحات پی نوشت ها می باشد. برخی کتاب ها دارای بیش از یک صفحه پی نوشت می باشند و لذا ضروری است از صفحه مناسب آن در تمپلت مورد نظر استفاده کرد. به عنوان مثال اگر کتابی دارای سه صفحه پی نوشت بود ما ازصفحات پی نوشت های صفریک، صفر دو، و صفر سه استفاده می کنیم ولی اگر فقط یک صفحه پی نوشت داشت از صفحه تمپلت پی نوشت ها (بدون شماره) استفاده می کنیم. 

4. این کتاب صفحه فهرست مطالب ندارد ولی اگر داشت آنرا در تمپلت صفر صفر قرار می دهیم درست شبیه کاری که با صفحه فهرست انجام می دهیم. همچنین برای نام کتاب و نام نویسنده هم می توان آنها را مستقیما از صفحه فهرست برداشت کرد.

5. کتاب اکنون آماده است و می توانید آنرا به روشی که توضیح داده شده است برای خادم کتابخانه ارسال نمائید.

یک نکته مهم: تقریبا تمام کتاب های سایت غدیر که برای کتابخانه ما مناسب بوده است در سایت ما موجود است. لذا اگر تصمیم دارید کتاب از این سایت برای کتابخانه ما تهیه فرمائید حتما قبل از انجام این کار ما را در جریان قرار دهید.

سایت كتابخانه آل البيت(ع)-الشيعه

تهیه کتاب از این سایت هم مثل سایت غدیر آسان و تقریبا به همان روش است .این سایت و چندین سایت وابسته به آن مجموعه ای از کتب را در بخش های مختلف ارائه می دهند.

برخی از کتاب ها دارای لینک به صفحه پی نوشت ها (نظیر آنچه در بالا در مورد سایت غدیر ذکر شد) و برخی در بین صفحات دارای پاورقی هستند ( نظیر آنچه قبلا توضیح داده شده است) که لازم است مطابق روش مناسب عمل گردد.

جمع بندی

در پیرامون کتاب های این دو سایت و مقایسه اجمالی آنها سایت غدیر سایتی بسیار کامل تر و مناسب تر برآورده می شود. البته کتابخانه الشیعه جزء بسیار کوچکی از سایت آن می باشد و سایت اصلی شامل ده ها بخش مختلف است که هرکدام خود شامل صدها مطلب است در حالی که سایت غدیر عمدتا فقط کتابخانه است و از این جهت قابل انتظار است که دارای فورمت بهتری برای کتاب ها باشد. نکته دیگر اینکه اکثر کتاب های هر دو سایت در کتابخانه ما موجود می باشد. در راهنمای بعدی انشاءالله راجع به سایت تبیان و کتابخانه بزرگ آن صحبت خواهیم کرد و روش مناسب تهیه کتاب از این سایت را توضیح خواهیم داد. صد ها کتاب در سایت تبیان وجود دارد که هنوز به کتابخانه ما اضافه نشده است و بهترین امکان را برای کسانی که می خواهند به کتابخانه ما برای تهیه کتاب کمک کنند فراهم می آورد.

. . . صفحه پیشین . . . صفحه فهرست . . . ادامه . . .

 

Islamic Education Center
7917 Montrose Road
Potomac, Maryland 20854
301.340.2070 / 301.340.6584


صفحه نخست | كتاب های جديد | مخزن كتاب | موضوعی | در دست تهيه | جستجو | تماس با ما

© WEBERSEDU