كتابخانه معارف اسلامی
صفحه نخستكتابهای جديد‏لیست الفبایی کتابهای موجود‏‏كتابخانه موضوعی‏‏در دست تهيه‏‏جستجوتماس با ما

بسم رب القلم
اين بخش شامل جديدترين كتب اضافه شده به كتابخانه می باشد .

         
 
قطره زلال
امر به معروف در عصر ما
اين كتاب تاليف محمدرضا اكبرى‏ می باشد .
"امر به معروف" انتشار خوبى‏ها و افشاندن بذر نيكى‏ها در كشتزار جان آدمى است تا با به ثمر رسيدن هر بذر، گلى از درون او شكفته شود و در نتيجه جامعه گلزارى از ارزش‏ها، نيكى‏ها و فضيلت‏ها گردد. "امر به معروف" افزايش فضاى سبز خانه دل‏ها و كويرزدائى معنوى جامعه و جان كسانى است كه از نيكى‏ها فاصله گرفته‏اند. "امر به معروف" كليد خوبى‏هاست و ماهيت نيكى و نيك‏آورى دارد و نهى از منكر چراغ تابنده‏اى است كه ماهيت نيكى و ضد پليدى دارد. "نهى از منكر" بارش قطرات زلال باران بر سرزمين جان گنهكار است كه شعله‏هاى معصيت را خاموش مى‏سازد و به گسترش تيرگى‏هاى قلبش پايان مى‏بخشد. و چنين ويژگى‏هايى است كه اين دو فريضه نورانى را بر ساير فرائض امتيازى بزرگ بخشيده است. اما اين آثار ارزشى جز در پرتو عمل به اين دو اصل تابنده نقش نمى‏بندد. اين دو گنجينه الهى با همه ذخاير گرانقدر خود همواره در زير طبقات سهل‏انگارى‏ها، فراموشى‏ها و غفلت‏ها مدفون شده‏اند و حتى ابعاد مختلف آنها به سررشته سنجش‏هاى عالمانه برنتابيده است. چه اين‏كه مدت‏ها رساله‏هاى عمليه از احكام محدود اين فريضه آگاهى بخش تهى مانده بود. و مهم‏تر آن‏كه عمل به اين دو فريضه بزرگ نه به اندازه نماز و روزه كه به اندازه برخى از مستحبات رسميت نيافته است. به نظر مى‏رسد علل عمده اين مسائل ناآگاهى به جايگاه، آثار، شيوه‏هاى عملى موفق، رموز موفقيت، نمونه‏ها، الگوها و انواع معروف و منكر به ويژه درعصر ما مى‏باشد. كتاب حاضر مجموعه‏اى است كه ضمن تحليلى نو و جامع پيرامون اين دو اصل عملى، موارد ياد شده را با كارشناسى و توجه كامل به كاربردى بودن آنها كه غالباً به تجربه رسيده‏اند مورد بحث قرار داده است.
.
 
تنبيه الغافلين و تذكرة العارفين جلد اول
اين كتاب تاليف ملا فتح الله كاشانى می باشد .
بعد از قرآن يعنى كلام الهى، هيچ سخن و مقاله‏اى از نظر فصاحت و بلاغت و اشتمالش بر ظرائف و لطائف ادبى و استوار بودنش از حيث بيان مطالب عاليه و معانى صافيه و واليه در حدّ كلام مولى الموحدين امير المؤمنين (سلام اللّه عليه) كه آن را در كتابى به نام «نهج البلاغه» جمع آورى كرده‏اند نمى‏باشد و همواره دانشمندان و صاحبان قلم در مقام توضيح و تشريح آن بوده و در اين مضمار آثار ارزشمند و پر بهائى را به بازار دانش ارائه داده‏اند كه در ميان آنها مى‏توان از كتاب مستطاب «تنبيه الغافلين و تذكرة العارفين» كه از رشحات قلم پرتوان عالم بزرگ و فاضل فرزانه مرحوم مغفور عليهين و ساده ملا فتح اللّه كاشانى است نام برد.
محقق كاشانى عالمى جليل القدر، محدّثى كامل و مفسرى فاضل و محققى واسع الاطلاع بوده كه اين معنا را از شروح آن جناب بر كتاب نهج البلاغه و احتجاج طبرسى قدس سره و تفسير منهج الصادقين وى بخوبى مى‏توان‏ استفاده كرد و آن را تصديق نمود.
آموزش عقايد (دوره سه جلدى)
اين كتاب تاليف آية اللّه محمد تقى مصباح يزدى می باشد .
اين كتاب شامل مجموعه‌اى‌ از درس‌هاى‌ كلامى‌ استاد است كه در تابستان 1365 به قلم ايشان نگاشته شده است.
بخش‌هاي مختلف كتاب حاضر با ترتيبي منطقى‌ تنظيم شده و علاوه بر این هر بحث تقريباً به طور مستقل و بي‌نياز از ارجاع به مباحث بعدى‌ مطرح گرديده است. هم‌چنين عبارات اين کتاب، ساده و روشن‌اند و در متن از كاربرد اصطلاحات پيچيده و تعابير دشوار پرهيز شده است و اثبات مطالب با استفاده از دليل‌هاى‌ متقن، به دور ازتوضيحات زايد و ملال‌آور صورت گرفته است. اين ويژگى‌ها موجب شده كه این اثر، كتابي شایسته و مناسب تدريس گردد.
از ديگر ويژگى‌‌هاى‌ اين كتاب ارزنده آن است كه: نكات مهم بعضى‌ دروس، در درس‌هاى‌ بعدى‌ تكرار شده و مورد تأكيد قرار گرفته است. هم‌چنين استاد در هر بحث شبهات مطرح شده درباره آن را بررسى‌ و نقد كرده‌اند. در پايان هر درس نيز پرسش‌هايى‌ درباره مطالب مهم آن ارائه گرديده است.
اين كتاب سه جلدى‌، در سه بخشِ خداشناسى‌، راهنماشناسى‌ و فرجام‌شناسى‌ تنظيم شده است.
ترجمه عربى‌ این كتاب را با عنوان «دروسٌ فى‌ العقيده الاسلاميه» و ترجمه اسپانيولى‌ آن نيز با عنوان (Ensenanza de la Doctrina Islamica) چاپ و منتشر شده است. هم‌چنين دو جلد از ين کتاب به آلماني ترجمه شده است. جلد اول اين کتاب نيز با عنوان (Understanding Islamic Ideology) به انگليسي ترجمه شده چاپ شده است. اين کتاب به زبان هندي نيز ترجمه شده است.
پندهای پیامبر اکرم (ص) به ابوذر غفاری
اين كتاب تاليف خيرالله سليم زاده‏ می باشد .
اين كتاب شامل پندهای گرانمايه پيامبر اكرم، خاتم الانبياء (ص) خطاب به ابى‏ذر غفارى رضوان الله تعالى عليه - كه يكى از اصحاب باوفا و پا برجاى آن بزرگوار بوده است و حِكم و مواعظ سودمند و پند و اندرزهاى بسيار مفيد براى همه مسلمانان در آن نهفته است - مى‏باشد. نگارنئه در اين ترجمه از كتاب عين‏الحياة علامه مجلسى، و از ترجمه آقاى تجليل تبريزى (زيد عزه) كمك گرفته شده است و اصل عربى اين حديث را به جهت صحت متن و مصونيت از اشتباه و غلط با چند كتاب از كتب معتبره علماء سلف و بزرگ شيعه اماميه اثناعشريه تطبيق و تصحيح نموده است . در موارد اختلاف در تعبير عبارت اصل حديث در اين چند كتاب، نسخه بدلها را مابين دو پرانتز ذكر كرده‏ است ولى در ترجمه حديث، جمله‏ها و كلماتى كه مابين دو پرانتز قرار گرفته است غالباً براى توضيح است.
تجلّى توحيد در نظام امامت
اين كتاب تاليف آيت‌ الله العظمی لطف اللّه صافی گلپايگانی می باشد .
سير توحيدى و معنوى و كمالى انسان، اگر چه بهظاهر از معرفة الله و توحيد و ساير صفات كماليه بارى تعالى، آغاز مى‌شود، در ادامه و امتداد نيز همان تكامل معرفت خدا و عقيده توحيد و جلوه‌هاى آن است. عقايد ديگر مثل نبوّت و امامت و معاد، هر چنداصولى مستقل در كنار عقيده توحيد محسوب مى‌شوند، در وجود و واقعيت يافتن، متأخر از عقيده توحيد و مرتبط به آن مى‌باشند، و در واقع مكمّل آن و بسط و تفصيل معرفت خدا و صفات كمالى ذاتى و افعالى او است.
موضوع اين رساله تجلّى توحيد در نظام امامت است، كه چون با تجلّى توحيد در كل رسالات انبيا و رسالت اسلام و تجلّى آن در امامت حضرت مهدىعليه‌السّلام ارتباط دارد، مولف دانشمند آن را در چهار گفتار ادلئه نموده است.
1ـ تجلى توحيد در كل رسالات انبيا و معارف و شرايع آسمانى.
2ـ تجلى توحيد در اسلام.
3ـ تجلى توحيد در نظام امامت.
4ـ تجلى توحيد در امامت حضرت مهدى عليه‌السّلام.
توحيد علمی و عينی
اين كتاب تاليف علامه سيّد محمّد حسين‌ حسيني‌ طهراني (ره)‏ می باشد .
سلسلۀ مكاتيب‌ حِكَمي‌ و عرفاني‌ ميان‌ آيتَين‌ علمَين‌ : حاج‌ سيّد أحمد كربلائي‌ ، و حاج‌ شيخ‌ محمّد حسين‌ اصفهاني‌ (كمپاني‌) دربارۀ يك‌ بيت‌ از عطّار نيشابوري‌ است‌ كه‌ هريك‌ از آن‌ دو بزرگوار آن‌ بيت‌ را بر مذاق‌ خودشان‌ كه‌ مذاق‌ عرفان‌ و مذاق‌ حكمت‌ است‌ تفسير فرموده‌اند . و بجهت‌ آنكه‌ اين‌ مكاتيب‌ شامل‌ مباحث‌ دقيق‌ توحيديّۀ عرفانيّه‌ و فلسفيّۀ برهانيّه‌ مي‌باشد ، حضرت‌ علاّمۀ طباطبائي‌ قُدّس‌ سرُّه‌ در ضمن‌ درسهائي‌ در حوزۀ علميّۀ قم‌ تذييلات‌ و محاكمات‌ شش‌گانه‌اي‌ بر سه‌ مكتوب‌ اوّل‌ مرحوم‌ شيخ‌ و سيّد نگاشته‌ ، و مرحوم‌ علاّمه‌ حسيني‌ طهراني‌ هشت‌ تذييل‌ بر چهار مكتوب‌ ديگر مرحوم‌ شيخ‌ و سيّد به‌ عنوان‌ تتمّۀ تذييلات‌ علاّمۀ طباطبائي‌ تحرير فرموده‌اند . در اين‌ مجموعه‌ مقدّمه‌اي‌ نيز دربارۀ هويّت‌ أصل‌ مكاتيب‌ و عرفاي‌ عاليقدري‌ كه‌ در آن‌، از ايشان‌ سخن‌ بميان‌ آمده‌ ، آورده‌ شده‌ است‌ .
 
مظهر حق
اين كتاب تاليف آیة الله العظمی حسین مظاهری‏ می باشد .
اين کتاب نگرشي اخلاقي بر فضائل و سيره‌ي زندگاني مولاي متّقيان و اميرمؤمنان حضرت علي عليه السلام دارد که مطالب آن طي 25 جلسه در ماه مبارک رمضان سال 1379 شمسي توسّط فقيه وارسته و مرجع عاليقدر حضرت آية الله العظمي مظاهري«مدّظلّه‌العالي»، بيان گرديده است.
 
زندگانى چهارده معصوم عليهم‏السّلام
سير كوتاهى درباره اهل بيت عليهم السلام
اين كتاب تاليف آیة الله العظمی حسین مظاهری‏ می باشد .
آنچه در اين نوشته مي‌خوانيد، فضايل و كمالات همة اهل بيت است. فقط اقتضاي زمان يا اقتضاي حالات سبب شده كه بعضي از آنها جلوه‌گاه برخي از كمالات باشند.آنچه مسلم است و از روايات مي‌توان بهره گرفت، اين است كه اهل بيت عليهم‌السلام از نظر فضايل و كمالات تفاوتي ندارند و همه آنها نور واحدي بوده‌اند كه منشعب به انوار مختلفي شده‌اند.
 
جامى از زلال كوثر
اين كتاب تاليف آية اللّه محمد تقى مصباح يزدى می باشد .
اين كتاب مجموعه اى است برگرفته از سخنان استاد درباره شخصيت ممتاز و پرفضيلت يگانه بانوى اسلام، حضرت فاطمه زهرا(عليها السلام)، و سجايا و سيره اخلاقى آن حضرت. آقاى محمدباقر حيدرى كاشانى تحقيق و نگارش اين اثر را برعهده داشته، و پيوستى نيز با عنوان «انوار جمال يار» از فرمايشات امام خمينى(رحمه الله) درباره شخصيت حضرت زهرا(عليها السلام) بر آن افزوده است.
برخی عناوين در مباحث اين كتاب شريف شامل:
1. جلوه اى از جمال فاطمه: 2. رسالت مجالس ذكر اهل بيت: 3. اسوه پذيرى از سيره فاطمى: 4. جلوه هايى زيبا از سيره فاطمى: 5. حماسه فاطمى و عبرت هاى آن از جمله مباحث اين كتاب اند.
فلسفه اخلاق
اين كتاب تاليف شهيد استاد مرتضی مطهری می باشد .
اين كتاب مشتمل بر دوازده جلسه سخنرانی متفكر شهيد استاد مرتضی مطهری‏ پيرامون " فلسفه اخلاق " و دارای دو بخش است بخش اول كه قسمت اعظم‏ كتاب را تشكيل می‏دهد متشكل از نه سخنرانی استاد در سال 1351 شمسی در مسجد ارك ( تهران ) می‏باشد كه البته در اصل ده سخنرانی بوده و متاسفانه‏ نوار سخنرانی اول در دست نيست ، ولی اين امر لطمه ای به بحث وارد نمی‏كند زيرا در جلسه دوم ، استاد شهيد خلاصه ای از بحث جلسه اول را بازگو نموده اند بخش دوم كه " ضميمه " نام گرفته است متشكل از سه سخنرانی‏ استاد می‏باشد كه در زمانها و مكانهای مختلف ايراد شده اند تاريخ دقيق و محل سخنرانی اول يعنی " اخلاق كمونيستی " مشخص نيست ولی آنچه مسلم‏ است اين سخنرانی در اواخر حيات استاد انجام گرفته است سخنرانی دوم " مسئله خودی در اخلاق " نام دارد كه در حدود سال 1339 در دانشسرای عالی‏ تهران ايراد شده است و البته نوار آن در دست نيست و تنظيم آن از روی‏ متنی كه در همان زمان از نوار استخراج شده و در اختيار استاد قرار گرفته‏ صورت پذيرفته است " معيار فعل اخلاقی " گفتار سوم اين بخش و آخرين‏ گفتار كتاب می‏باشد كه در اواخر حيات استاد و در جمع طلاب علوم دينی‏ ايراد شده است و البته اوائل اين بحث كه در تعريف فعل طبيعی و فعل‏ اخلاقی می‏باشد می‏تواند تا حدی نبود اولين گفتار بخش اول را جبران نمايد .
انيس الموحدين
آموزش اصول دين
اين كتاب تاليف محمد مهدى بن ابى ذر نراقى می باشد .
كتاب انيس الموحدين پنح اصل دين را مورد بحث قرار داده است. امتيازها و ويژگى‏ها و برخى از مهم‏ترين مباحث اين كتاب را به طور خلاصه مى‏توان چنين برشمرد:
الف: جنبه و استدلال‏هاى فلسفى اين كتاب صبعه اصلى آن است؛
ب: آميختن عقل و نقل و كمك گرفتن از نقل و روايات در اكثر مباحث عقلى؛
ج: بيان برهان‏هاى فلسفى به صورت ساده به طورى كه براى عامه مردم قابل فهم باشد؛
د: توجه به تجربه شخصى در ايمان،
ه: بحث مفصل و دقيقى درباره عينيت صفات خداى متعال با ذات مقدس او؛
و: مفصل‏ترين بخش كتاب مبحث امامت آن است و در بحث امامت بيشترين بحث پيرامون علت افضيلت اميرالمؤمنين (عليه السلام) است؛
ز: اثبات معاد جسمانى با دليل عقلى.
.
ترجمه تحف العقول
اين كتاب تاليف ابو محمّد حسن بن عليّ بن الحسين حرّاني می باشد .
این كتاب شریف، با حجم كم مطالب سودمندی از آداب و سنن، نصایح، موعظه ها، كلمات قصار، پند و اندرز و سفارشات پیامبر اكرم و ائمه اطهار دارد. در این كتاب، گزیده هایی از سخنان و روایات از پیامبر بزرگ (ص) تا امام یازدهم شیعه حضرت امام حسن عسگری علیه السلام در زمینه های گوناگون اعتقادی، اجتماعی، اخلاقی و فقهی و ... جمع آوری شده است. در قسمت پایانی كتاب، چهار بخش به ترتیب به مطالب كتاب اضافه شده است.
1- مناجات خدای عزوجل با حضرت موسی بن عمران علیه السلام
2- مناجات خداوند با حضرت عیسی بن مریم علیه السلام
3- مواعظ حضرت عیسی علیه السلام، در انجیل و غیر انجیل و حكمت های آن پیغمبر
4- وصیت "مفضل بن عمر" یكی از اصحاب امام صادق علیه السلام به شیعیان
این كتاب از موقع تألیف تا الآن همیشه مورد اعتماد دانشمندان و فقهاء بزرگ شیعه و محدثین بوده، زیرا مواعظ آن، شفای روح و آداب و سنن آن، بهترین راه خوشبختی و رستگاری است. این اثر، یكی از منابع و مأخذ كتابهای مهمی چون بحارالانوار، وسائل الشیعه و ... می باشد.
ولايت، رهبرى، روحانيت
اين كتاب تاليف شهيد آيت الله دكتر سيد محمد حسينى بهشتى‏(ره) می باشد .
اين كتاب مجموعه‏اى از گفتارها و نوشتارهايى از شهيد آيت الله دكتر بهشتى است پيرامون موضوع ولايت، مسئله رهبرى و نهاد روحانيت. با توجه به اينكه دكتر بهشتى خود در سلك روحانيت بوده و در مديريت فعاليت‏هاى اجتماعى مشاركتى فعال داشته و در شكل‏گيرى نهضت انقلابى مردم ايران و نهادهاى بنيادين نظام جمهورى اسلامى نقشى مؤثر ايفا نموده، ديدگاهها و نقطه نظراتى كه طى اين گفتارها و نوشتارها مطرح مى‏شود از دو جهت داراى اهميتى بسيار است: نخست اينكه مصدر اين مباحث عالم دينى روشن بين زمان‏شناسى است كه از واقعيتهاى اجتماعى تحليلى عميق و دركى گسترده دارد و بر اين اساس تلاش مى‏كند تا پاسخ پرسشهاى مطرح در اين زمينه‏ها را با مراجعه به منابع و ماخذ انديشه اسلامى استنباط و استخراج كند و ديگر اينكه راه را براى شناخت بهتر بخشى از ابعاد انديشه يكى از رهبران انقلاب اسلامى و بنيانگذاران جمهورى اسلامى هموار مى‏سازد.
نكته شايان توجه در مورد گفتارها و نوشتارى كه در اين كتاب آمده اين است كه بخشى از آنها در فضاى پيش از انقلاب اسلامى و غالبا در جمع افرادى مطرح شده است كه داراى دانش دينى مناسب بوده‏اند و به نسبت گفتارهايى كه در سالهاى پس از انقلاب براى عموم مردم ايراد شده از بار نظرى بيشترى برخوردار است..
غدير و امامت
اين كتاب تاليف ابوالقاسم صلواتی گلستانی می باشد .
واقعۀ غدیر بزرگترین حادثۀ تاریخ اسلام است که سه ماه پیش ار رحلت پیامبر اکرم (ص) واقع شد و با آیۀ تبلیغ آغاز و با آیۀ اکمال خاتمه یافت . روایات شیعه و بسیاری از روایات اهل سنت می گویند حدیث غدیر پس از آن بیان شد که کاروان حجه الوداع از مکه باز گشته و به منطقۀ غدیر خم در نزدیکی جحفه رسید و (آیۀ 67 مائده) نازل شد.
آينه يادها
[ نسخه اول ] [ نسخه دوم ]
اين كتاب تاليف هادی ربانی و سيد محسن موسوی‏ و از انتشارات مركز تحقيقات دارالحديث می باشد .
روزهاى مهمّ و نقش آفرين در تاريخ و فرهنگ ملّت‏ها، ذهن و خاطره جمعى آنان را مى‏سازد و گذشته آنان را به‏سان شمعى فروزان فراراه آينده قرار مى‏دهد. ملّت بى‏خاطره و تاريخ، محكوم به فنا است. چنين است كه ملّت‏ها از رويدادهاى مهمّ زندگى جمعى خود، خاطره مى‏سازند و آنها را بزرگ مى‏دارند، تا آنها را جاودان كنند و، خود، در سايه‏سار آن جاودانه شوند. اگر مى‏ببينم كه اسلام را با هجرت، شيعه را با عاشورا و ايران را با نوروز مى‏شناسند، چيزى نيست جز بازتاب بزرگداشت حوادث سرنوشت ساز در تاريخ ملّت‏ها.
به‏دليل نيازى كه به تدوين مجموعه‏اى پیرامون روزهاى مهم احساس مى‏شد، نسبت به گردآورى آيات و روايات مربوط به «مناسبت‏ها»، در قالب مجموعه حاضر اقدام گرديد.
يا ابن ادم
احاديث قدسی
اين كتاب گردآوری شده و تالیف سيد محمد حسن مشكوة‏ می باشد .
مجموعه گرد آورى شده حاوى 46 حديث قدسى مى‏باشد. احاديث در فرهنگ دينى ما به سه قسم تقسيم مى‏شود: 1- احاديث قدسى كه از ناحيه حضرت حق صادر شده و نوعاً جنبه موعظه دارد. و فرقش با آيات قرآن اين است كه در احاديث قدسى جنبه اعجاز وجود ندارد ولى در آيات قرآن جنبه اعجاز وجود دارد و كسى به مثل آن نمى‏تواند آيه‏ئى بيآورد. 2- احاديث نبوى كه از ناحيه حضرت نبى مكرّم اسلام صادر شده است. 3- احاديث ولوى كه از ناحيه ائمه معصومين عليه السّلام صادر شده است. لازم به ذكر است از حديث شماره 1 الى، 20 اين مجموعه داراى سند در كتب احاديث شيعه مى‏باشد و از حديث 21 الى 46 سندى معتبری در كتب شيعه نيست
ولى چون احاديث، جنبه اخلاقى و موعظه‏ئى دارند. دقت در سند حديث چندان ضرورى به نظر نمى‏رسد.
 
مقامات السالكين‏
اين كتاب تاليف محمد ابن محمد دارابى می باشد .
اين رساله با ديباچه‏اى به انشاى مولانا خداداد كه ظاهراً از مريدان مؤلّف بوده است آغاز مى‏شود و آنگاه متن رساله با مطلع و مقدمه‏اى از مؤلف، و طىّ دو فصل و يك خاتمه به انجام مى‏رسد. مقدمه متضمّن دو مقام است: مقام اول: بيان تعريفات لغويين درباره غناست و ابتدا هفت تعريف در باره غنا طبق نظريات علماى شيعه مطرح نموده و سپس نظر خود را اظهار مى‏نمايد.
مؤلف پس از اين، ديدگاههاى تعدادى از علما را براى تأييد نظر خويش نقل مى‏نمايد و بعد به بررسى كلمه غنا در كتب لغويين پرداخته و در پايان نقل اقوال آنها سؤالاتى مطرح نموده و پاسخ مى‏دهد. و در نهايت امر، چون اقوال لغويين عامّه و خاصّه درباره غنا را مختلف و غير قابل جمع دانسته، راه چاره را رجوع به عرف مى‏داند.
مقام دوم: در اين مقام ابتدا گزارشى از ديدگاه علماى شيعه و سپس ديدگاه علماى عامّه را مطرح و سپس نظر خود را بيان كرده است.
كتابشناسی توصيفی امام حسين (ع)
اين كتاب تاليف سلمان حبيبى می باشد .
كمال خواهي و الگويابي، بشر را به كنكاش در زندگي بزرگ مردان ميدان علم و عمل واداشته است. در اين ميان، هيچ شخصيتي به اندازه حسين بن علي عليه السلام توجه نويسندگان و دانشوران را به خود جلب نكرده و هركس متناسب با ذوق و سليقه و آگاهي خود از سيما و سيرت و قيام او، تصويري سا خته است. البته گروهي از حقيقت جويان نيز ساليان دور و درازي است كه به بازشناسي واقعيت هاي تاريخي در اين باره همت گماشته و به قدر توان خود تلاش كرده اند با زدودن غبار تحريف، جلوه هايي از آن حقيقت بزرگ را متجلي سازند. ناگفته پيداست جرياني كه از زلال وحي سرچشمه گرفته باشد، در مسير تاريخ درخششي چشم گير خواهد داشت. قيام حسين بن علي عليه السلام نيز چنين بوده و عبرت آموز امروز و فرداها گرديده است. به همين دليل، امامان شيعه و دلدادگان كوي دوست به احياي اين نهضت رباني عنايتي ويژه داشته و در اين راه كوشيده اند. اين قيام تاريخ آفرين در طول تاريخ نويسندگان بسياري را وا داشته است تا هزاران اثر نفيس درباره امام حسين عليه السلام به زبان هاي گوناگون، به جامعه اسلامي ـ انساني عرضه كنند و در گسترش آموزه هاي ناب امامت قدمي بردارند. این مجموعه، تلاشي است براي برآوردن اين نياز پژوهشگران .
معنا منهای معنا
اين كتاب تاليف علي‌اكبر رشاد می باشد .
اين كتاب فراهم آمده از چهار مقاله و مقالت در باب معنويت و معرفت است.
گفتار نخست كه «معناي منهاي معنا» نام گرفته، و در آن به نقد مدعيات يكي از نمايندگان معني‌ورزي‌هاي مدرن پرداخته شده است.
مقاله «معنا منهای معنا»، ضمن ارزيابي مدعاي ایشان، با اشاره به ناراستي‌ها و نارسايي‌هاي پروژه وي، تهافت و تشويش‌هاي مدعاي او را بر آفتاب مي‌افكند.
گفتار دوم با عنوان «سيطره مجاز در ساحت هويت تاريخي» معنون گشته است.
حاق و حاصل اين گفتار، بررسي انتقادي افكار و آراي جناب آقاي دكتر سيد‌ حسين نصر در سنت‌گرايي و معنويت‌ورزي است.
«حجب‌النور»، مقالي است كه در همايش «ادبيات عرفاني حضرت امامŠ» عرضه شده‌است. در اين مقال پس از اشارتي به هويت و حيطه شعر امام(س) به شرح ظرائف و طرائف آمده در سروده‌هاي آن راحل رستگار، در باب حجاب‌هاي نوراني پرداخته شده است.
«شهود و شيدايي»، واپسين مقاله اين رساله است كه گفتار چهارم و پاياني را پديد آورده است؛ اين مطلب مقدمه دومين نسخه ديوان حضرت امام خميني(س) است.
در اين مقاله ضمن بررسيدن ادوار شعر سرايي امامŠ، مضامين معرفتي اشعار آن بزرگ، كوتاه و گذرا، بازكاويده و بازخواني شده است.
امام مهدی(ع) ذخیره امامت
امام زمان ، انتظار و رسالت منتظران در اندیشه امام خمینی(ره)
اين كتاب تاليف صفر فلاحی‏ می باشد .
بزرگترین عارف دوران اخیر حضرت آیت اللّه العظمی امام خمینی(ره) عارفی است که در دو بعد نظری و عرفان عملی قله نشین خلوت انس بوده و صاحب نفحات و فتوحات ربانی و نگین انگشتر مشعل داران وادی عرفان است. و با تعلیقات خود بر شرح فصوص و تألیف مصباح و آداب الصلاة و سر الصلاة ید بیضاء نشان داده و با خلوت و جلوت، اوراد و اذکار، چله نشینی و جهاد، مراقبه و مشاهده، توسل و توجه، تماشاگر خلوت انس ملکوتیان و همنشین جبروتیان گردیده است. دیدگاههای این عارف سترگ در خصوص مسأله مهدویت و ولایت انسان کامل و مسأله انتظار و وظیفه منتظران که به خامه عالمانه جناب حجة الاسلام والمسلمین آقای صفر فلاحی - که از خادمات خدوم و مخلص آستانه مقدسه حضرت ستی فاطمه معصومه علیهاالسلام است - تدوین گردیده، گامی است در جهت شناخت بیشتر حضرت ولی اللّه اعظم و ارتباط معنوی و قلبی یافتن با آن حضرت که واسطه بین غیب و شهادت و راهنمای خلق به سوی کمال مطلق است.
 
علامه بحرانى
اين كتاب تاليف پژوهشكده باقرالعلوم (عليه السلام) می باشد .
این کتاب به معرفی دانشمند متتبع جهان شيعه، مرحوم علامه سيد هاشم بحرينى (رض) می پردازد. ضرورت شناخت چهره ها و مفاخر اسلام به عنوان معرّفى الگو و ارائه اسوه هايى كه تربيت يافته مكتب وحى و اهل بيت عصمت(عليهم السلام) و برآمدگانِ بوستانِ «قرآن» و «حديث»اند لزوم نگارش زندگى نامه علماى شيعه با قلم روز را می طلبد. آنانی كه در طول چهارده سده، درفش دين و پرچم فقه جعفرى و رايت آزادگى و شرف را افراشته نگه داشته اند و با علم و تقوا و مبارزات و خدماتشان، در چهار سوى تاريخ و سر راه جامعه بشرى، به مشعل افشانى و روشنگرى ايستاده اند. اين كمترين سپاسى است كه مى تواند در مقابل زحمات و تلاشهاى گونه گون و گسترده علمداران اين ميدان انجام گيرد. مجموعه «ديدار با ابرار»، گامى است در اين مسير. اين مجموعه شرح حال، حاصل همدلى و همكارى جمعى از روحانيان فاضل و جوان حوزه علميّه قم است.
كمال الدين و تمام النعمه
[ جلد اول ] [ جلد دوم ]
اين كتاب تاليف شيخ صدوق ابى جعفر محمد بن على بن الحسين قمى قدس سره می باشد .
در بين كتابهاى حديث كه از پيشينيان به دست ما رسيده، كمتر كتابى است كه از شهرتى به سان كمال الدين برخوردار باشد: در اين كتاب كه از ديدگاه مكتب تشيع در موضوع غيبت و طول عمر امام مهدى عليه السلام نوشته شده، بسيارى از نصوص و احاديث مربوط به اين مبحث با ترتيبى خاص به همراه براهينى متين درج گرديده است.
مؤلف كتاب، شيخ فقيهان و رئيس محدثان شيعى، ابو جعفر محمد بن على بن - حسين بن بابويه قمى - م‏381 - معروف به شيخ صدوق است كه اكثر علماى اماميه كلام او را به مانند نص منقول و خبر مأثور مى‏دانند.
کربلا از آغاز تا پایان
اين كتاب تاليف رسول جعفریان می باشد .
آنچه در اين كتاب تاليف آمده است گزارشی است از واقعه کربلا آنچنان که در مصادر قدیمی آمده است. ضمیمه آن تحلیل هایی هم هست که بر اساس همان نقلهاست.
فرهنگ فرزانگى
پیام امام كاظم عليه‏السلام به هشام بن حكم
اين كتاب گردآوری و ترجمه م. ناصر و از انتشارات موسسه دارالحدیث می باشد .
اين دفتر، ارمغانى است از بوستان خاندان عصمت عليهم‏السلام و برگزيده‏اى از حكمتهاى ژرف امام كاظم عليه‏السلام كه به يار صاحبدل و صحابى رازدار خويش «هشام بن حكم» به وديعت داده‏اند تا خود بهره گيرد و سپس به همه‏ى تشنه كامان زلال معرفت در همه‏ى اعصار برساند.
 
آيين قرائت و كتابت قرآن كريم در سيره نبوى
اين كتاب تاليف محسن رجبى می باشد .
مربى نمونه
تفسير سوره لقمان
اين كتاب تاليف آيت الله العظمی جعفر سبحانى‏ می باشد .
زير بناي زندگي در دوران كودكي پي ريزي مي شود و سعادت و شقاوت ادوار مختلف زندگي، در گرو طرز تربيت دوران كودكي است.
يكي از مربيان نمونه ، حضرت لقمان ـ علي نبينا و آله و (عليه السلام) ـ است.
اندرزهايي كه لقمان به فرزند خود داده و قرآن مجيد آنها را به عنوان برنامه ي تربيتي در اين سوره آورده است. همگي بر اساس ايجاد شخصيت در فرزند ، استوار است.
كتاب حاضر ، در 23 فصل ، تفسيري بر سوره ي لقمان است. در اين كتاب ، مباحثي مانند « نشانه هاي نيكوكاران » و « انحراف در دستگاه رهبري» و « يك اعجاز علمي قران» مورد بحث قرار گرفته است.
 
سر سفره خدا
آشنائى با معارف قرآن كريم به شيوه پرسش و پاسخ
اين كتاب تاليف محمد على محمدى‏ می باشد.
رسالت حوزه علميه ، پاسخ گويي به پرسش ها و شبهات اعتقادي اقشار مختلف مردم است. در اين راستا مرکز فرهنگ و معارف قرآن بخش پاسخ گويي قرآني را راه اندازي و تاکنون به بيش از 65 هزار پرسش اقشار سني و علمي مردم پاسخ داده است. مجموعه حاضر برگزيده بخشي از پرسش هاي گروه سني کودک و نوجوانان درباره معارف قرآني است که از سوي محققان مرکز فرهنگ به آن ها پاسخ داده شده بود. براي دسترسي آسان گروه بيشتري از نوجوانان، پرسش و پاسخ هاي رسيده پس از بازنويسي از سوي حجه الاسلام و المسلمين محمدعلي محمدي به شکل مکتوب چاپ و بارها تجديد چاپ شد.
 
نسيم ايمان
تفسير سوره مومنون
اين كتاب تاليف آيه الله سيد مرتضى حسينى نجومى‏ می باشد .
 
مشعل‏هاى شعله ور
پيام امام صادق(ع) به عبدالله بن جندب
اين كتاب تاليف تقى متقى‏ می باشد .
عبدالله بن جندب از خواص اصحاب امام صادق، امام موسى بن جعفر و امام رضا (عليهم السلام) و وكيل ايشان محسوب مى‏شد و نزد آن بزرگواران از منزلت والايى برخوردار بود؛ تا بدان پايه كه حضرت موسى بن جعفر عليه‏السلام قسم ياد فرمود كه او و خدا و پيامبر از وى راضى‏اند. ابن جندب همان كسى است كه امام هفتم (ع) دعاى سجده شكر معروف (اللهم انى اشهدك...) را برايش نوشت و فرستاد.
حيات پس از مرگ
اين كتاب تاليف علاّمه فقيد سيّد محمد حسين طباطبائى(ره) می باشد .
قصه هاى قرآن
تاريخ انبياء از آدم تا خاتم
اين كتاب تاليف سيد جواد رضوى‏ می باشد .
در اين كتاب هر فصل از داستان ها به دو بخش تقسيم گرديده كه بخش اول آن ، اصل موضوع داستان در قرآن و بخش دوم آن در روايات مى باشد. فى المثل داستان حضرت آدم (عليه السلام )، بخش نخست آن ، داستان آن حضرت در قرآن مى باشد كه اجمالا آيات قرآنى پيرامون حضرت آدم (عليه السلام ) استخراج گرديده و سپس درباره آن نيز توضيحاتى داده شده و بخش دوم آن نيز در روايات مى باشد كه سعى شده روايات معتبر و بدون خدشه در سند آن ، نقل شود و همچنين در بعضى از فصل ها بخش سومى نيز با عنوان ((پرسش ها و پاسخ ‌ها)) آمده كه به گونه اختصار به شبهات و سؤ الاتى كه در ذهن خواننده ايجاد مى گردد پاسخ داده شده است.
تفسير كوثر ، جلد ششم
اين كتاب تاليف آيت الله يعقوب جعفرى مراغى می باشد .
در جلد ششم اين اثر به جزء های چهاردهم، پانزدهم و شانزدهم که شامل سوره هاي حجر، اسراء، كهف، مريم، و طه می باشد پرداخته شده است.
به سوی خودسازی
اين كتاب تاليف آية اللّه محمد تقى مصباح يزدى‏ می باشد .
اين كتاب تلفيقى از كتاب خودشناسى براى خودسازى و درس‌هايى كه حضرت استاد براى دو سطح متفاوت از دانش‌پژوهان عرضه داشته‌اند، مي‌باشد. اين مجموعه پس از هماهنگ‌سازى موضوعات و مطالب، به قلم حجت‌الاسلام والمسلمين آقاى كريم سبحانى تدوين و نگارش يافته و توسط انتشارات مؤسسه آموزشى و پژوهشى امام خمينى(رحمه الله) در سال 1380 براي نخستين‌بار به چاپ رسيده است.
مطالب اين كتاب ارزشمند در يازده فصل مورد بحث قرار مي‌گيرد:
خودشناسى و خودسازى، بررسى مفهوم و گونه‌هاى كمال، جهت‌يابى اميال فطرى، بررسى رابطه لذت با محبت و كمال حقيقى، نقطه اوج و غايت اميال بشرى، امكان ارتباط آگاهانه كامل با خداوند، قرب خداوند متعال و راه رسيدن به آن، نقش علم و عمل در تكامل انسان، و تدبير و اراده. در پايان نیز برنامه‌اى عملى براى خودسازى ارائه مي‌گردد.
اسرار ملكوت جلد ۲
اين كتاب تاليف آیت اللـه سید محمد محسن حسینی طهرانی می باشد .
مدار بحث در این جلد انسان کامل می‌باشد. «اسرار ملكوت» مجموعه اي است در شرح حديث امام جعفر صادق (ع) به روايت عنوان بصري كه از ديرباز اين روايت، مورد نظر علماي بزرگ عرفان و اخلاق ما بوده است. اصل اين مجموعه 2جلدي حاوي مطالبي است كه نگارنده طي مذاكراتي كه در مكتب عرفاني علامه حاج سيد محمدحسين طهراني داشته، آنها را نگاشته است. بعضی از عناوین این جلد چنین است:عدم کفایت اشتغال به علوم ظاهری در تحصیل مراتب یقین و کمال، إشراف اولياي الهي بر ضمائر افراد، از نمونه‌هاي بارز طالبين معرفت حقيقي مرحوم مطهّري رحمة الله علیه است، وجوب رجوع به امام عليه السّلام و يا فرد كامل و عارف واصل، عواقب سوء زعامت و ولايت كسي كه خود از مراحل نفس عبور نکرده است، خصوصيات عارف واصل، اشراف كامل عارف واصل بر مشاهدات خود، گفتار انسان كامل فقط بر محور توحيد بوده و از آن تنازل نمي‌كند، عارف كامل اشراف كلّي بر عالم وجود داشته از خطاي در گفتار و كردار مصون است، انسان كامل امور خود را با نزول اراده و مشيّت حقّ منطبق مي‌كند، نفس عارف بالله و فعل و تدبير او عين اراده و تدبير حضرت حقّ است، در كلام و كردار عارف كامل شكّ و ترديد و احتياط راه ندارد، تجلّي و ظهورات عارف واصل ظهور و تجلّي حضرت حقّ است، راههاي شناخت عارف بالله و بامر الله.
 
اخلاق الاهى
جلد چهارم ، آفات زبان
اين كتاب تاليف استاد آيت الله مجتبى تهرانى‏ می باشد .
از دیرباز، محفل اشراقی دروس اخلاق و عرفان استاد آیت ا... مجتبی تهرانی، کانون تجمع طیف طالب طهارت و معرفت است و هزاران جوان از سرچشمه صافی تعلیمات شرقانی استاد سیراب و سرشار می شوند و بوته انفاس قدسی و مواعظ بالغه او، جان ها و دل های گداخته را تزکیه می دهد. دروس معنوی استاد، اخلاق نظری انتزاعی متعارف نیست و نیز بازگفت تقلیدی اخلاق فلسفی و یونانی نیز نمی باشد؛ همچنین تعلیمات سلوکی ایشان با عرفان مسلکی نسبتی ندارد؛ زیرا دروس استاد آمیزه ای از اخلاق نبوی و عرفان علوی است که با اتکا به منطق اجتهاد، از زلال آیات و روایات برگرفته و با رعایت نیاز نسل امروز، سامان یافته است. مجموعه دروس اخلاق و عرفان استاد تاکنون از دوهزار درس فراتر رفته است و همچنان نیز این کوثر فیض در جریان است. این مجموعه مباحث اخلاقی به­صورت حدود سی مجلد با عنوان اخلاق الاهی در دست تدوین و انتشار است که تاکنون چهار مجلد از این مجموعه گرانبها با عناوین آفات زبان و پیوندها و حقوق به زیور طبع آراسته گردیده است.
آيين سفر
اين كتاب تاليف سيد اصغر ناظم زاده قمى‏ می باشد .
نويسنده با استفاده از آيات و روايات، به بحث در باره سفر پرداخته است. مسايل مختلف سفر كه بيشتر جنبه اخلاقي دارد تا فقهي، با بياني ساده بررسي شده‏اند. موضوعات مطرح شده در اين كتاب عبارت‏اند از: فايده‏هاي سفر، آداب سفر (از هنگام عزيمت تا بازگشت، شرايط و اوصاف رفيق و رعايت حقوق ديگران)، اقسام سفر، سفرهاي نمونه و احكام فقهي مسافر.
مباحثه با جان هیک
اين كتاب تاليف استاد علي‌اكبر رشاد می باشد .
محتوای این کتاب مباحثه به طور عمده در فرایند مذاکرات و مکاتبات انتقادی ده ساله ای که در فاصله 2002 تا 2012، میان مؤلف و پروفسور جان هیک، صاحب نظریه پلورالیسم دینی، جریان داشته، فراهم آمده است. این اثر از سه بخش صورت بسته که بخش نخست آن شامل سه فصل به شرح زیر است:
1. گزارش فشرده مفاد مناظره ای که در تاریخ دوازدهم دسامبر 2002 در دانشگاه بیرمنگام، میان مؤلف و جان هیک، رخ داده است.
2. گفتار انتقادی مؤلف در نشست علمی ای که در پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی در تهران و با حضور هیک و عمدتاً در باب نقد نظریه وی، به تاریخ بیست و یکم فوریه 2005، تشکیل یافته بود.
3. مقاله و سخنان ارائه شده از سوی جان هیک، که در نشست یاد شده و ناظر به نظرات مطرح شده در این جلسه، بوده است.
بخش دوم آن دربردارنده سه فصل در نقد تفصیلی نظریه پلورالیسم دینی، به ترتیب زیر است: 1. تبیین ابهامات مفهوم شناختی نظریه، 2. نقد روش شناختی نظریه، 3. نقد معرفت شناختی نظریه.
این سه فصل، بخشی از نقد مشبعی است که مؤلف بنا به تقاضای جان هیک، درباره نظریه نگاشته و برای او ارسال داشته است. پاسخ جان هیک به نقدهای فوق نیز فصل چهارم این بخش را تشکیل داده است. بخش سوم کتاب نیز از مجموعه مقالات و مقالت های مکمل مفاد دو بخش پیشین، و نیز مکاتبات مؤلف و جان هیک، سامان پذیرفته است .
 
آخرت سراى پايدار
اين كتاب تاليف على خراسانى می باشد .
ایمان به آخرت و باور به سراى پایدار، آموزه بنیادینِ همه ادیان الهى به ویژه اسلام است. در قرآن، مسئله معاد و آخرت، به شکل بسیار برجسته و سازنده‏اى مطرح و دائماً انسان‏ها را به آن، متذکر شده است.
اثر حاضر این موضوع را از این جنبه‏ها بررسى کرده است: منشأ ایمان به آخرت، شباهت‏ها و تفاوت‏هاى دنیا و آخرت، رابطه دنیا و آخرت، آثار ایمان به آخرت، توشه آخرت، منازل و مراحل آخرت.
تفسير كوثر ، جلد پنجم
اين كتاب تاليف آيت الله يعقوب جعفرى مراغى می باشد .
در جلد پنجم اين اثر به به جزء های یازدهم، دوازدهم و سیزدهم که شامل سوره هاي يونس، هود، يوسف، رعد و ابراهيم می باشد پرداخته شده است.
احكام راه خوشبختى
احكام ويژه دختران دوره راهنمایی
اين كتاب تاليف ستاد اقامه نماز و احياى زكات - وزارت آموزش و پرورش می باشد .
 
كاروانى با سيزده كجاوه
اين كتاب تاليف محبوبه زارع‏ می باشد .
این کاروان، سیزده کجاوه دارد و در هر کجاوه، پا به پایِ معصومی قدمی برمی‌داریم و در حینِ حرکت به تکلّم تاریخی آن بزرگ، که مرور داستان سکونت مادر خویش بر خاک است، گوش فرا می‌دهیم. پس این اثر، تجلی‌گاه سیزده‌ گانة این مادرانِ عروج است: آمنه، خدیجه، فاطمه بنت اسد، زهرا، شهربانو، فاطمة بنت الحسن، امّ‌فروه، حمیده، نجمه، خیزران، سمانه، حدیثه و نرجس(س)
رابطه نهج البلاغه با قرآن
اين كتاب تاليف مرحوم حجت الاسلام و المسلمين دكتر سيد جواد مصطفوى می باشد .
مقايسه قرآن با نهج ‏البلاغه از حيث مطالب مندرج در آنها مي‏باشد. نويسنده پس از طرح مباحثي در اعجاز قرآن، به بررسي مطالب مشابه و متفاوت قرآن و نهج ‏البلاغه مي‏پردازد و موضوعات مختلف عرضه شده در اين دو كتاب مقدس را مورد تحليل و ارزيابي قرار مي‏دهد. به عقيده او مقايسه قرآن با نهج ‏البلاغه متضمن چند فايده است: 1- اخوت و وحدت علي (ع) با قرآن، 2- دسترسي به مطالب نهج ‏البلاغه براي تفسير بسياري از آيات قرآن، 3- ارايه تفسير موضوعي بهتر قرآن با استفاده از نهج ‏البلاغه. پاره‏اي از عناويني كه نويسنده به طور مشترك از قرآن و نهج ‏البلاغه به بررسي مفاد آنها پرداخته است، عبارت‏اند از: مباحث مربوط به توحيد و خلقت انسان و عالم هستي، پرهيز دادن از گناه معصيت، ميانه‏روي در اقتصاد، بهشت و درجات و نعمت‏هاي آن، نهي از برخي صفات رذيله اخلاقي مثل حسد و بخل و عيب‏جويي و ياس، محاسبه دقيق اعمال، تقواي الهي و سفارش موكد به آن، رسيدگي به امور محرومان و مستمندان.
تعامل انصار با اهل بيت (عليهم السلام)
اين كتاب تاليف سعيد طالقانى می باشد .
اين کتاب شامل پنج فصل در رابطه با زندگي انصار و سيره روش آنهاست.
انصار از ياران مخلص پيامبر(ص) و عموما طرف دار اهل بيت(ع) و امام علي(ع) بودند و در ميان اصحاب رسول خدا(ص) اكثريت ياران اهل بيت و امير مومنان(ع) را تشكيل مي دادند.
آنان اگرچه به علت وجود رقيب قدرت مندي چون قريش و وجود منافقان طرف دار قريش، نتوانستند در جريان سقيفه آن گونه كه لازم بود، نقش خود را در دفاع اشكار از اميرمومنان(ع) و اهل بيت(ع) به درستي ايفا كنند، ولي همواره به اهل بيت امام علي(ع) علاقه مند بوده و با آنان دشمني نداشند.
آنان به منظور جلوگيري از تسلط قريش كه قصد محروم كردن اهل بيت(ع) را داشتند، در ماجراي سقيفه وارد شدند، اما اقدام آن ها در مقابل اهل بيت(ع) و خصومت با امير مومنان(ع) و رد خلافت آن حضرت نبوده است.
انصار در در آيينه تاريخ، رابطه انصار با بني هاشم، انصار در سقيفه و رابطه آن ها با دستگاه خلافت، انصار و اميرمومنان(ع)، انصار واهل بيت(ع) بعد از امير مومنان از جمله مطالب اين کتاب است.
به رنگ آسمان
بایسته های خانواده از دیدگاه قرآن
اين كتاب تاليف دكترسيدمحسن مير باقری می باشد .
اهمیت و جایگاه خانواده بر هیچ کس پوشیده نیست. انسانها از کودکی در کانون خانواده رشد می یابند و معمولاً انسانهایی از موفقیت بیشتری برخوردارند که کانون خانواده آنها گرمتر و محکمتر بوده است. مولف گرانقدر در این کتاب با نگاهی دقیق و مو شکافانه و با تکیه بر آیات قرانی و احادیث و روایات معصومین (سلام الله علیهم اجمعین) به بایسته های نظام خانواده می پردازد. مطالب این کتاب در هشت فصل با عناوین خانواده قرآنی، مسئولیت پذیری در خانواده، محبت، تفاهم، حسن خلق، حیا، غیرت و معاشرت آمده است.
سرمه سعادت
جوان و بايد و نبايدهای اخلاقی
اين كتاب تاليف سيد حسين اسحاقی می باشد .
بدون شک تبلور رفتار مطلوب و متعادل اخلاقی و تجلّی شخصیت عقلانی در گرو آشنایی با بایدها و نبایدهای اخلاقی است. از سویی دیگر، لازمه بینش عمیق مذهبي، به مثابة اصلي‌ترين بستر تبلور رفتارهاي اخلاقي و مطلوب، بهره‌مندي هماهنگ از دو رکن مهم دانش اخلاقي و رفتار اخلاقي است. به عبارت ديگر، باور غني و بينش عميق مذهبي برآيندي است از آميزة دانسته‌هاي اخلاقي و تجلي رفتار اخلاقي.
انسان رشد يافته، در بستر تربيت اخلاقي انساني است که به همة آموزه‌هاي ديني پايبند، در انجام بايدها متعهد و در ترک نبايدها استوار است و به فرمودة قرآن کريم {نُؤْمِنُ بِبَعْضٍ وَنَكْفُرُ بِبَعْضٍ} نيست. چنين برخوردي با آموزه‌هاي اخلاقي مستعدترين زمينة تربيت شخصيت‌هاي متعهد و متعالي را فراهم نموده و بالاترين مصونيت را از کج‌روي‌ها و تندروي‌ها و آسيب‌پذيري‌هاي فردي و اجتماعي فراهم مي‌نمايد.
اثر پيش رو که توسط پژوهشگر ارجمند آقاي دکتر سيد حسين اسحاقي تأليف شده، به بايد‌ها و نبايدهاي اخلاقي پرداخته است و با قلمي شيوا و روان سعي کرده طبع لطيف جوانان جوياي معارف ناب محمدي را ارضا نمايد.
 
رساله توضيح المسائل با تجديد نظر و اضافات
اين كتاب توضيح المسائل مطابق با فتاواى حضرت آیت الله العظمی میرزا جواد تبریزی (ره) می باشد .
 
ايمان
اين كتاب تاليف شهيد محراب آيةالله سيد عبدالحسين دستغيب می باشد .
 .
 
آخرين سفر
اين كتاب تاليف رحيم لطيفى ‏ می باشد .
نوشتار حاضر نيز بر آن است تا يكى از اصول مهم دين اسلام، يعنى ايمان به معاد و مسائل مربوط به آن را با روش پرسش و پاسخ پى گيرى كند.
از يك نگاه، تدوين پرسش و پاسخ، مشكل تر از تدوين يك كتاب و يا رساله است، چون پاسخ گو متعهد است تنها در چارچوب پرسش سخن بگويد و پاسخ را به گونه اى طرح كند كه عموم افكار را قانع سازد و براى خواص، خالى از فايده نباشد و به ديگر باورها آسيبى نرساند؛ از اين رو بايد تلاش كرد تا از روش هاى برهانى، خطابى و گاه تمثيلى استفاده شود. البتّه محور اين روش ها نيز كتاب و سنت است؛ چون عمده ى مطالب معاد، مربوط به عالم غيب است كه انديشه ى بشرى به جزئيات آن راه ندارد.
در اهميت ايمان به معاد و آثار دنيوى و اخروى آن همين بس كه حدود 1200 آيه ـ تقريباً يك سوم قرآن ـ در مورد معاد است و حدوداً در سى آيه، ايمان به خدا و جهان آخرت در كنار هم آمده اند.
آغاز بحث، تشريح معاد و معاد باورى است و بنابر نظر برخى دانشمندان اهل فن ـ كه مبناى بحث معاد، اعتقاد به روح، تجرد و بقاى آن است ـ روى سخن متوجه وجود روح، ماهيت، پيدايش و سرنوشت آن پس از مرگ، احضار روح و... است.
و از آنجا كه اثبات معاد جسمانى ـ روحانى يكى از باورهاى مهم اعتقادى است، پس از اثبات اين امر، به امورى كه ارتباط نزديك با معاد دارند پرداخته شده است؛ مانند تناسخ، رجعت، حوادث قيامت و...
 
معارف دين جلد دوم
اين كتاب تاليف آيت الله العظمی لطف‌الله صافی گلپايگانی‏ می باشد .
مرجع عاليقدر شيعه حضرت آيت الله العظمي صافي گلپايگاني مدظله الوارف، از جمله مراجع عظام تقليد و فقهاي نامداري است كه سال‌هاست فضلاء و بزرگانِ از اهل مطالعه و تحقيق از تأليفات و نوشتارهاي علمي ايشان استفاده مي‌كنند.
ايشان با تأليف بيش از 100 عنوان كتاب علمي، كه مشتمل بر كتاب‌هايي مانند «منتخب الأثر في الامام الثاني عشر» - كه نزد همه محققان و دانش‌پژوهان، معروف و شناخته‌شده است- قلم خويش را وقف خدمت به مكتب اهل بيت عليهم السلام و ترويج معارف دين عزيز اسلام نموده است.
يكي از تأليفات ارزشمند ايشان، كتاب معارف دين است كه در قالب پرسش و پاسخ به تبيين معارف و هدايت‌هاي اهل بيت عصمت و طهارت عليهم السلام پرداخته است.
سه جلد از اين اثر گرانقدر، در سال‌هاي اخير به زيور طبع آراسته شده است که  فصول مختلف و در قالب پاسخ به سئوالات با قلم روان و شيواي اين مرجع عاليقدر منتشر شده است.
توسعه و مبانى تمدن غرب
اين كتاب تاليف شهيد سيد مرتضى آوينى می باشد .
اين كتاب طي سال هاي 1364 تا 1366 به صورت سلسله مقالاتي با عنوان كلي «تحقيقي مكتبي در باب توسعه و مباني تمدن غرب» در ماهنامه «جهاد» به چاپ رسيد.
انوار درخشان
چهل حديث معتبر به انضمام خطبه شعبانيه رسول اكرم (ص) و خطبه اميرالمومنين (ع) پيرامون روزه و ماه رمضان
اين كتاب توسط موسسه پيام امام هادى (عليه السلام) جمع آوری، تنظیم و منتشر گردیده است .
 
اسلام و سياست
اين كتاب تاليف آية الله العظمى سيد صادق حسينى شيرازى می باشد .
سياست، به معناى درست آن، بخش جداناپذيرى از دين مقدس اسلام است كه خداوند آن را براى جامعه بشرى، از زمان بعثت پيامبر صلى الله عليه وآله تا روز قيامت، برگزيده است؛ زيرا، سياست كه به معناى «اداره كشور ومردم» است در فرهنگ وقاموس اسلام جز به معناى راه وروش پاك وسالمِ عارى از هر گونه فريب ونيرنگ وستم وخودكامگى نيست، ودر بردارنده بالاترين آزادى هاى انسانى است ودست انسان را مى گيرد و او را به كمال هر دو سراى وسعادت دنيا وآخرت مى رساند.
سياست اسلامى تنظيم كننده بهترين برنامه هاى حكومتى در جهت تعامل آن با ملت خود و با ساير دولتهاى همسايه وغير همسايه است. همچنين آزادى هاى كامل ومشروع اقليت هاى دينى را تضمين مى كند وحتى مهر ورأفت آن، حيوانات را نيز در بر مى گيرد.
سياست اسلام بر صلح وآشتى وعدم خشونت واحترام به آرا وعقايد ديگران مبتنى است وميدان را براى مخالفان باز مى گذارد، ودر عرصه هاى گوناگون زندگى فردى واجتماعى آزادى هاى فراوان! اعطا مى كند.
 
زن از زبان قرآن
اين كتاب تاليف گروه پاسخ به پرسش‌ها و شبهات قرآني ، مركز فرهنگ و معارف قرآن‏ دفتر تبليغات اسلامي حوزه علميه قم می باشد .
پاسخ‌هاي قرآني به مهم‌ترين پرسش‌ها در باره جايگاه زن با عناوین اصلی كتاب شامل:
پيشگفتار؛ مقدمه؛ فصل اول : آفرينش و شخصيت انسانى زن؛ فصل دوم : ويژگيهاي فردي و اجتماعي زنان؛ فصل سوم : حقوق زن؛ فصل چهاوم : زن در فقه اسلامي؛ فصل پنجم : پوشش زن؛ فصل ششم : زنان ويژه در قرآن؛ فصل هفتم : برخي از احكام ويژه زنان درباره قرآن؛ فصل هشتم : سرنوشت زنان با ايمان در قيامت؛ كتابنامه
 
قلب قرآن (تفسير سوره يس)
اين كتاب تاليف شهيد محراب آيةالله سيد عبدالحسين دستغيب می باشد .
نام اين کتاب از روايتي اقتباس شده که ميفرمايد براي هر چيزي قلبي است و قلب قرآن سوره يس است . در دو ماه مبارک رمضان آيت الله شهيد دستغيب در شرح و تفسير اين سوره مطالب جالبي بيان داشتند که خلاصه آن به اين عنوان منتشر گرديد .
اثر حاضر تفسيري ساده از سوره يس است كه به همراه ارايه مطالب متنوع بر محور آيات قرآن در 35 جلسه درسي ارايه شده است. نويسنده با اين اعتقاد كه سوره يس مشتمل بر مطالب اصلي قرآن و اصول معارف دين اسلام را در باب مبدا و معاد بيان كرده و از اين جهت قلب قرآن ناميده شده است. وي، مطالب خود را بيشتر پيرامون مبدا و معاد و صفات بهشتيان و دوزخيان قرار داده است.
استعاذه (پناهندگى به خدا)
اين كتاب تاليف شهيد محراب آيةالله سيد عبدالحسين دستغيب می باشد .
در این اثر بى‏نظير شهيد محراب همان طورى كه از نامش پيداست، درباره پناهندگى به خدا از شر شيطان سخن مى‏رود. با آن احاطه‏اى كه اين مرد بزرگ در آيات و اخبار داشت و برداشتهاى جالب و صحيحى كه از روايات اهل‏بيت مى‏كرد، در همين يك مطلب، سى جلسه سخنرانى كرد و در حقيقت، استعاذه، معنا و اهميت آن، اركان پنجگانه استعاذه از تقوا و تذكر، توكل و اخلاص و تضرع، سخنها فرموده و نكات جالبى را براى خواننده روشن مى‏نمايد، همراه با داستانها، آيات و اخبار را بيان نموده و حقايق را با زبانى ساده و بيانى بسيار رسا - كه براى همه فهمها قابل درك باشد - تذكر مى‏دهد.
ارباب امانت (اخلاق ادارى در نهج البلاغه)
اين كتاب تاليف مصطفى دلشاد تهرانى می باشد .
در اين كتاب مبانی اخلاق اداری با استناد به خطبه‌ها, سخنان, نامه‌ها, مکتوبات و کلمات قصار حضرت علی (ع) در نهج‌البلاغه شرح و تبیین گردیده است . مخاطبان با مطالعه این کتاب با نظرات و دیدگاه‌های امام علی (ع) و نیز روش و سیره آن حضرت در زمینه رفتار اداری و عملکرد شغلی آشنا می‌شوند .برخی از مباحث کتاب به این شرح است : حقوق‌شناسی، وظیفه‌شناسی، شایسته‌سالاری و اهلیت‌گرایی، امنیت شغلی و اصول اخلاق اداری .
معارف اسلام در سوره يس
اين كتاب تاليف آية الله العظمی حسين مظاهری می باشد .
اين كتاب حاصل 24 جلسه سخنراني حضرت آية‌الله العظمی مظاهري در ماه مبارك رمضان است ، که از سلسله درسهاي تفسير معظم له و تحت عنوان «تفسير سوره يس» به علاقمندان تقديم می گردد.
در بازنويسي متن، حفظ اصالت و شيريني سخنان استاد، بيش از سبك نگارش، مورد نظر بوده و لذا سعي شده است كه جز در موارد لازم، تغيير چنداني در متن سخنرانيها داده نشود.
ويرايش مجدد، تنظيم پاورقي‌ها و اسناد آيات و روايات را حجة‌الاسلام مرتضي تهراني انجام داده اند.
 
نجاة المومنين (در اصول دين و اخلاق)
اين كتاب تاليف آية الله حاج ملا حسينعلى تويسركانى می باشد .
علم اخلاق اسلامي و توجه به تهذيب نفس از علوم مورد توجه عالمان رباني بوده است. حوزه علميه اصفهان كه از حوزه هاي كهن و ديرپاي اسلامي و شيعي محسوب مي شود نيز به اين موضوع خطير و مهم توجه وافري داشته و از اين رهگذر دست آوردهاي فراواني نصيب جامعه اسلامي شده و ميراث مكتوب گران بهايي به جاي مانده است.
يكي از آنها اثر حاضر است كه در دو مقصد نوشته شده است: مقصد اول : اصول دين و مقصد دوم : علم اخلاق. كليات از مباحث اعتقادي شيعه و اصول كلي علم اخلاق است. نخست كلياتي از مسايل عقيدتي شيعه اماميه مانند اثبات واجب‏الوجود، صفات خداوند متعال اعم از صفات ثبوتيه و سلبيه، اثبات نبوت عامه و خاصه، ادلـه عقلي و نقلي امامت، شرايط امام، تعيين و نصب امام از جانب خداوند، اثبات عدل الهي، اثبات معاد و نقد مذهب شيخيه و پيدايش بابيه بيان شده، آنگاه اصول كلي علم اخلاق اسلامي مانند فضايل و رذايل اخلاقي با رويكردي قرآني و روايي مورد بحث و بررسي قرار گرفته است. در مباحث مربوط به اخلاق، نخست طريق حفظ فضايل اخلاقي و رفع رذايل بيان مي‏شود. آنگاه صفات رذيلـه اخلاقي مانند غيبت، دروغ، تمسخر، نمامي (سخن‏چيني)، عجب، تكبر، غضب، حسد، بخل، حرص، طمع، سوءظن به خدا و خلق، كينه‏توزي، عصبيت، نفاق و جهل را مورد شناسايي قرار داده، و در بخش ديگر راه‎هاي برون‏رفت از اين صفات ذميمه را بيان كرده است.
معاد
اين كتاب تاليف شهيد محراب آيةالله سيد عبدالحسين دستغيب می باشد .
اعتقاد به قيامت، تنها ضامن سعادت و رفاه و امنيت جوامع بشرى است. هرگاه انسانها معتقد باشند كه پرونده اعمالشان محفوظ مى‏ماند و بالأخره در دادگاه عدل خداوند محاكمه خواهند شد، احساس مسؤوليت و بيم از سرنوشت آنها را از هر نوع گناه و مفاسد اخلاقى باز مى‏دارد و اميد به آينده درخشان، موجبات تسكين خاطر و آرامش فكرى آنها را نموده، به انتحارهاى ناشى از عفريت يأس و نوميدى و فشارهاى روحى، پايان مى‏دهد و در نتيجه، نگرانيها و تشويشهاى حاصل از جرايم روز افزون و انحرافات انسان در عصر فضا برطرف مى‏گردد.
يكى از امتيازات اين كتاب آن است كه زندگى پس از مرگ گرچه با روش تحقيقى و علمى بررسى شده، در عين حال از نظر فهم مطالب، بسيار روان و قابل استفاده همگان مى‏باشد. علاوه بر اين كه به شبهات و ايرادات مربوط به مسأله معاد با بيانى شيوا و مستدل پاسخ داده شده است.
رساله توضيح المسائل با تجديد نظر و اضافات
اين كتاب توضيح المسائل مطابق با فتاواى حضرت آيه اللّه العظمى آقاى حاج شيخ لطف اللّه صافى گلپايگانى می باشد .
 
ماه مبارك رمضان، مكتب عالي تربيت و اخلاق
اين كتاب تاليف آيت الله العظمی لطف‌الله صافی گلپايگانی‏ می باشد .
 
راه روشن ، جلد اول
ترجمه كتاب المحجة البيضاء فى تهذيب الا حياء
اين كتاب تاليف ملامحسن فيض كاشانى رحمه اللّه عليه و مترجم آن سيد محمد صادق عارف ميباشد .
حكيم فرزانه مولي محمد حسين فيض كاشاني محجةالبيضاء را در تهذيب و نقد كتاب احياء علوم الدين غزالي در هشت جلد نوشته است كه در آن معارف اخلاقی و عرفانی را تحت چندين فصل و بخش بيان نموده است . مطالب اين كتاب جالب و بسيار خواندنی و انسان ساز است كه به نام راه روشن ترجمه و چاپ گرديده است .

تفسير كاشف جلد ۳
سوره هاى مائده تا انفال
اين كتاب تاليف علامه محمد جواد مغنيه می باشد .
تفسير گرانسنگ ((الكاشف)) نوشته علامه و انديشمند نو انديش شيعى ، مرحوم شيخ محمد جواد مغنيه يكى از بهترين آثار ایشان است كه در آن به شيوه تفسير ترتيبى آيات را از اول تا به آخر تفسير مى كند. نگارش اين تفسير در زمان جنگ هاى داخلى لبنان ، جنگ اعراب و اسرائيل و... صورت پذيرفته است و چنان كه خود مفسر مى گويد: نگارش آخرين قسمت جلد ششم در سال 1390 در كربلا پايان پذيرفته است .
تفسير الكاشف از آخرين آثار مغنيه به شمار مى آيد و مفسر معتقد است مراحل تفكر و اسلوبش در آن بيش از هر اثر ديگرش در خور رديابى است .
اين تفسير در هفت مجلد به زيور طبع آراسته و تا كنون چندين بار تجديد چاپ شده است كه چاپ اول آن در سال 1968 انجام پذيرفته است .
در اين تفسير، ذيل بسيارى از آيات ، مباحثى با عنوان «اللغة»، «الاعراب» و «المعنى» و «وجه المناسبة» آمده است . در بحث «اللغة» واژه هاى غير ماءنوس آيه يا آيات را شرح مى دهد و از تفسير طبرسى ، طبرى و رازى سود مى جويد و از روايات نيز به عنوان مؤيد نظريه خويش بهره مى گيرد. در بحث «الاعراب» نقش نحوى برخى از واژه هاى مشكل قرآن را بيان مى كند و از تفاسيرى چون مجمع البيان ، كشاف و بحرالمحيط نقل قول مى كند.
در بحث معنا نيز برداشت خود از آيه را خلاصه و مفيد طرح مى كند و بحث هاى تخصصى را با عنوانى مستقل ، جداگانه بر مى رسد.
 
احكام كودكان از تولد تا بلوغ
اين كتاب تاليف محمد حسين فلاح زاده می باشد .
دين اسلام، دينى است كامل، كمال بخش و در بردارنده بهترين دستورات زندگى. تعاليم حيات بخش اسلام، بر سرتاسر حيات فردى و اجتماعى انسان سايه افكنده و همه مقاطع زندگى او را در بر مى‏گيرد. و تئورى واقعى و كامل اداره انسان از گهواره تا گور را عينيت مى‏بخشد.
احكام فقهى كه بخشى از معارف دينى انسان است، حاوى مسائل سازنده و تربيتى بس ژرف و سرنوشت سازى است، اما دست‏يابى به تمام آن مسائل و بهره‏مندى بهينه از آن، براى عموم مردم، آسان نيست، از اين رو سزاست در ابواب اين فقه مبين سير و كاوش شود و شرح وظايف پدر و مادر در رابطه با فرزند استخراج گردد.
 
امام و ماموم در جلوه گاه حضور
اين كتاب تاليف محمد جواد ابوالقاسمى‏ می باشد .
در کتاب حاضر با بهره‌گیری از آیات قرآن کریم و احادیث و روایات معصومین(ع) مطالبی درباره امام جماعت و اقتدا کنندگان به امام جماعت گرد آمده است .عناوین برخی مطالب کتاب بدین قرار است : آداب حضور در نماز جماعت و شیوه برخورد و معاشرت با دیگر نمازگزاران و نحوه ارتباط با امام جماعت از سوی مامومان ; اهمیت و فضیلت نماز جماعت ; وظایف ماموم نسبت به امام جماعت ; جایگاه و شاخصه‌های امام جماعت و وظایف عمده وی از جمله برگزاری نماز جماعت, مدیریت فرهنگی مسجد, ارتباط با مردم و حضور فعال در صحنه‌های سیاسی و اجتماعی .
دنياى اسلام و تهاجم فرهنگى غرب
اين كتاب تاليف آية الله محمد مهدى آصفى می باشد .
هجمه فرهنگى، مى‏خواهد پل‏هاى ارتباطى بین حال و گذشته امّت‏ اسلامى را قطع كند. این پل‏هاى ارتباطى عبارتند از: خانه، مدرسه و مسجد. آیة اللّه آصفى در این اثر، به مسأله قطع و وصل فرهنگى پاسخ مى‏دهد. وى عقیده دارد حركت قطع از فرهنگ، نشانه‏ها و نمودها و داعیه‏دارانى دارد كه در مرحله اوّل، بر اساس جدا كردن امّت از پیشینه و میراث‏ها و در مرحله دوم، براساس مسخ فرهنگ این نسل، به اجرا در آمده است؛ امّا خدا اراده كرده است امّت اسلام از خواب غفلت بیدار شود و با نوگرایى واقعى و نصب پل‏هاى ارتباطى به رویارویى با این تهاجم بپردازد.
فقه و پوشش بانوان
اين كتاب تاليف دكتر على اكبر كلانترى می باشد .
پژوهش گران به مسئله حجاب از جنبه هاى گوناگونى نگريسته اند، اما تحقيق مستقل فقهى متناسب با شرايط روز، در اين باره صورت نگرفته است . كتاب حاضر با عهده دار شدن اين موضوع از زاويه هاى مختلف آن را كاويده است : اندازه و چگونگى پوشش در برابر نامحرم و محرم ، پوشش دختران نابالغ ، پوشش بانوان در عكس و فيلم ، زنان سالخورده ، و....قابل ذكر است اين اثر يكصد و نوزدهمين عنوان كتاب در موضوع فقه استدلالى و دويست و سى و دومين اثر در موضوع فقه و حقوق كه براى مخاطب تخصصى (طلاب و دانشجويان ) و همچنين عمومى ، موءسسه بوستان کتاب آن را منتشر کرده است.
احكام فقهى درسفرهاى خارجى
اين كتاب تاليف محمد حسين فلاح زاده می باشد .
فقه براى غرب نشينان
طبق فتاواى آيت الله العظمى سيستانى ـ دام ظله
اين كتاب جمع آورى شده توسط عبدالهادى المحمد تقى حکيم می باشد .
 
احكام خانواده در پرتو فقه اسلامى
اين كتاب تاليف آيت الله العظمى ناصر مكارم شيرازى می باشد .
این مجموعه حاوی نظرات فقیه عالیقدر جهان تشیّع حضرت آیت الله العظمى مکارم شیرازى (مدّ ظلّه العالى) است، پیرامون روابط مرد و زن، مقدّمات و مراسم عروسى، ازدواج دائم و موقت، مسائل زناشویى، احکام فرزند، طلاق و ارث زن و شوهر و بعضى مسائل مرتبط با این موضوعات، به انضمام بخشى دیگر که شامل 240 واژه و اصطلاح فقهى همراه با معانى آنها بیان شده است. این کتاب توسط حجت الاسلام وحید عليان نژاد
گردآوری و تنظیم گردیده است.
مهرتابان
اين كتاب تاليف مرحوم علامه ‌سيّد محمّدحسين‌ حسيني‌ طهرانی می باشد .
اين كتاب يادنامۀ علاّمۀ طباطبائي قدس سره می باشد. ّأميرالمؤمنين‌ عليه‌ السّلام‌ در شرح‌ حال‌ علماي‌ بالله‌ كه‌ حجّت‌هاي‌ الهيّه‌ در روي‌ زمين‌ هستند بيان‌ مي‌دارد که آنان‌ آيات‌ إلهيّه‌ و بيّنات‌ ربّانيّه‌ را از اندراس‌ و كهنگي‌ و بطلان‌ مصون‌ داشتند، آنانكه‌ تعدادشان‌ بسيار اندك‌، و قدر و منزلتشان‌ بسيار بزرگ‌ است،. آنانكه‌ خداوند، حُجَج‌ و بيّناتش‌ را بوسيلۀ آنها حفظ‌ فرمايد؛ تا اينكه‌ در همطرازان‌ خود به‌ امانت‌ بسپارند؛ و در دل‌هاي‌ اشباه‌ و امثال‌ خود كشت‌ كنند.
اگر حقّاً بخواهيم‌ يكي‌ از افرادي‌ را نشان‌ دهيم‌ كه‌ مصداق‌ و معيار اين‌ كلام‌ حضرت‌ باشد، علاّمۀ طباطبائيّ در طراز اوّل‌ قرار دارد.
آن‌ مردي‌ كه‌ پناه‌ حوزۀ علميّه‌ بود؛ پناه‌ طلاّب‌ و محصّلين‌، پناه‌ علم‌ و معرفت‌، پناه‌ اخلاق‌ و ادب‌، پناه‌ ايمان‌ و ايقان‌، پناه‌ گذشت‌ و ايثار، پناه‌ تحمّل‌ و استقامت‌. مردي‌ كه‌ با فقدان‌ او جهان‌ علم‌ و معرفت‌ در سوك‌ نشست‌، و در ماتم‌ او گَرد غم‌ و اندوه‌ بر سيما و چهرۀ اهل‌ فضل‌. مردي‌ كه‌ در فقدان‌ او عالم‌ علم‌ و ادب‌ احساس‌ كمبود نمود؛ چون‌ سردَمدار نهضت‌ فكري‌ و علمي‌ او بود. براستي‌ اخلاق‌ و آداب‌، و فكر و عرفان‌، و علم‌ و دانش‌ علاّمۀ طباطبائي‌ روشنگر آداب‌ و اخلاق‌ و علوم‌ و معارفِ ائمّۀ طاهرين‌ بود؛ و سيماي‌ او آيتي‌ از آن‌ انوار طيّبه‌، و روش‌ و منهاج‌ او حكايتي‌ از آن‌ ارواح‌ مقدّسه‌ مي‌نمود.
 
شرح غررالحكم و دررالكلم ، جلد دوم
اين كتاب تاليف جمال الدين محمد خوانسارى می باشد .
اين كتاب ترجمه و شرح غرر الحكم آمدي می باشد . کتاب غررالحكم و دررالكلم حاوى 10760 حديث كوتاه از اميرمؤمنان على‏عليه السلام است، كه به ترتيب حروف الفباى نخستين كلمه حديث و در 91 باب از كتاب‏هايى مانند نهج‏البلاغه، صد كلمه جاحظ، تحف العقول ابن شعبه حرانى و دستور معالم الحكم قاضى قضاعى گردآورى شده و به دليل عظمت كلام و بزرگى معنا و روشمندى كتاب از ديرباز مشهور و آوازه‏اش از همان زمان مؤلف، طنين افكن بوده و مورد كتابت و قرائت و اجازه و استجازه واقع شده است. پديدآورنده كتاب، قاضى ناصح‏الدين ابوالفتح عبدالواحد بن محمدبن عبدالواحد تميمى آمدى است. اين شرح توسط فقيه محدث، حكيم محقق و مدقق آقا جمال الدين محمد بن آقا حسين خوانسارى اصفهانى نگارش يافته است و علاوه بر توضيح مفهومى و ترجمه لغوى احاديث، آكنده از فوايد گوناگون كلامى، حديثى، ادبى، اخلاقى، تفسيرى، فقهى، فلسفى و غير آن است. مؤلف بزرگوار، كه خود از فقيهان و فيلسوفان بنام عهد صفوى است، به خوبى از عهده شرح احاديث برآمده و در همه مباحث طرح شده در كتاب، حق مطلب را ادا كرده است. اين كتاب را مرحوم استاد سيد جلال الدين محدث ارموى، با مقدمه، تصحيح و تعليق، در 6 جلد، به سال 1346 ش به وسيله انتشارات دانشگاه تهران به چاپ رساند، و بر آن فهرستى موضوعى افزود كه جلد هفتم شرح به شمار آمد.
محقق بارع جمال الدين محمد بن آقا حسين معروف به «جمال المحققين» محدث، اصولي، حكيم، متكلم، از فقيهان اماميه و از دانشمندان پر آوازة ايران محسوب مي‌شود. اين فقيه گرانمايه با دانشمندان بزرگي هم چون علامه محمد باقر مجلسي و ميرزاي شيرواني معاصر بوده است. تاريخ نگاران از او به عنوان محققي حكيم، فقيهي نوآور و دانشمندي نامدار كه داراي احاطة علمي كم نظير و حسن سليقه و ذوق سليم و انديشه‌هاي ناب بود، ‌ياد كرده‌اند. تسلط عالي او بر فقه، اصول و فلسفه، و مهارت او در آفريدن آثاري زرين در ادبيات فارسي، زبانزد خاص و عام بود. سخنان شيرين، گفتار مليح و رفتار صميمانة وي هر تازه واردي را به خود جذب مي‌كرد. راز اين همه فضايل را بايد در پشتكار و همت والاي او در سيره علمي، معنوي و اخلاقي‌اش به سوي كمال، ‌جست و جو كرد.
نصايح
سخنان چهارده معصوم
اين كتاب تاليف مرحوم آية الله علی‌اکبر مشکینی‌اردبیلی می باشد .
 
شرح غررالحكم و دررالكلم ، جلد چهارم
اين كتاب تاليف جمال الدين محمد خوانسارى می باشد .
اين كتاب ترجمه و شرح غرر الحكم آمدي می باشد . کتاب غررالحكم و دررالكلم حاوى 10760 حديث كوتاه از اميرمؤمنان على‏عليه السلام است، كه به ترتيب حروف الفباى نخستين كلمه حديث و در 91 باب از كتاب‏هايى مانند نهج‏البلاغه، صد كلمه جاحظ، تحف العقول ابن شعبه حرانى و دستور معالم الحكم قاضى قضاعى گردآورى شده و به دليل عظمت كلام و بزرگى معنا و روشمندى كتاب از ديرباز مشهور و آوازه‏اش از همان زمان مؤلف، طنين افكن بوده و مورد كتابت و قرائت و اجازه و استجازه واقع شده است. پديدآورنده كتاب، قاضى ناصح‏الدين ابوالفتح عبدالواحد بن محمدبن عبدالواحد تميمى آمدى است. اين شرح توسط فقيه محدث، حكيم محقق و مدقق آقا جمال الدين محمد بن آقا حسين خوانسارى اصفهانى نگارش يافته است و علاوه بر توضيح مفهومى و ترجمه لغوى احاديث، آكنده از فوايد گوناگون كلامى، حديثى، ادبى، اخلاقى، تفسيرى، فقهى، فلسفى و غير آن است. مؤلف بزرگوار، كه خود از فقيهان و فيلسوفان بنام عهد صفوى است، به خوبى از عهده شرح احاديث برآمده و در همه مباحث طرح شده در كتاب، حق مطلب را ادا كرده است. اين كتاب را مرحوم استاد سيد جلال الدين محدث ارموى، با مقدمه، تصحيح و تعليق، در 6 جلد، به سال 1346 ش به وسيله انتشارات دانشگاه تهران به چاپ رساند، و بر آن فهرستى موضوعى افزود كه جلد هفتم شرح به شمار آمد.
محقق بارع جمال الدين محمد بن آقا حسين معروف به «جمال المحققين» محدث، اصولي، حكيم، متكلم، از فقيهان اماميه و از دانشمندان پر آوازة ايران محسوب مي‌شود. اين فقيه گرانمايه با دانشمندان بزرگي هم چون علامه محمد باقر مجلسي و ميرزاي شيرواني معاصر بوده است. تاريخ نگاران از او به عنوان محققي حكيم، فقيهي نوآور و دانشمندي نامدار كه داراي احاطة علمي كم نظير و حسن سليقه و ذوق سليم و انديشه‌هاي ناب بود، ‌ياد كرده‌اند. تسلط عالي او بر فقه، اصول و فلسفه، و مهارت او در آفريدن آثاري زرين در ادبيات فارسي، زبانزد خاص و عام بود. سخنان شيرين، گفتار مليح و رفتار صميمانة وي هر تازه واردي را به خود جذب مي‌كرد. راز اين همه فضايل را بايد در پشتكار و همت والاي او در سيره علمي، معنوي و اخلاقي‌اش به سوي كمال، ‌جست و جو كرد.
ترجمه تفسير مجمع البيان
جلد ۱۵ ] [ جلد ۱۶ ]
اين كتاب تاليف
 امين الاسلام طبرسي با ترجمه استاد علي کرمي می باشد .
مجمع البيان فى تفسير القرآن ، اثر شيخ ابو على الفضل (مشهد 468- سبزوار 548 ق ) فرزند حسن بن الفضل طبرسى ملقب به امين الدين و امين الاسلام مشهور به طبرسى و شيخ طبرسى از مشاهير مفسران شيعه مى باشد. مجمع البيان تفسيرى است به زبان عربى در ده مجلد و حجم آن تقريبا كمى بيش از تبيان شيخ طوسى است سبك و شيوه تدوين و تبويب اين تفسير در ميان همه تفاسير فريقين و فارسى و عربى بى سابقه و بى نظير است و با نظمى متين و مرتب و با روش علمى و ساده كه بين تمامى تفسيرهاى موجود از منزلت خاصى برخوردار است . همچنين مسائل ادبى از نحو و لغت و اشتقاق و تصريف و مسائل نحوى را مشروح و مبسوط مورد بحث و بررسى قرار داده است كه جنبه نحو و لغت در آن قوى تر است . در اين تفسير تبويب و تنظيم مطالب به نحوى است كه به مراجعه كننده امكان مى دهد تا خواسته خود را ذيل يكى از ابواب و فصول به سرعت باز يابد. مفسر نخست از نظر قرائت و اختلاف قراءآت تحت عنوان الحجّة ، بعد از نظر لغت و مشكلات لغوى و از نظر اعراب كلمات سپس از نظر اسباب النزول و معنا، آيه را مورد بحث قرار داده و بعد احكام آيه و قصص را به ميان مى آورد و گاهى به اشعار نيز استشهاد كرده است و در پايان تحت عنوان نظم ، ربط و پيوند معنايى آيات را به يك ديگر و ربط در آيه از آيات را با آيات قبل و بعد از آنها و همچنين ارتباط سوره هاى قرآن مجيد را با هم بازگو نموده است .
جلد پانزدهم تفسیر جزء پانزدهم و شامل سوره های اسراء، و کهف می باشد .
جلد شانزدهم تفسیر جزء شانزدهم و شامل سوره های کهف، و مریم و طه می باشد .
نقش باورهای دینی در رفع نگرانی ها
اين كتاب تاليف حبیب الله طاهری می باشد .
هدف از نقش دین در بهداشت وسلامت روان این نیست که افراد مبتلا به افسردگی، اضطراب، پریشانی و انواع بیماری های روانی به دکتر مراجعه نکنند و یا راه های درمان آنان نادرست است؛ بلکه هدف از نوشتن این کتاب این است که اولاً: متدینانِ به دین، کمتر در معرض ابتلاء به بیماری های روانی هستند و ثانیاً: در صورت ابتلاء به بیماری روانی، تحمل دین داران بیشتر و اضطراب و نگرانی شان کمتر و معالجه شان آسان تر است، وگرنه درمان بیماران به شیوه های پزشکی نیز صحیح است و آن نیز از خداست؛ اگر دارو موثر است آن نیز از خداست. فکر و تشخیص طبیب نیز از ناحیه خداست . بنابر این ارجاع به دین، معنایش نفی راه های دیگر نیست بلی دین بهترین راه است.
این کتاب در فصل های متعدد تحت عناوین ذیل جمع آوری شده است:
کلیات؛ سبب شناسی، (علل و عوامل بیماری های روانی)؛ سلامت و بیماری روان؛
دین و بهداشت روان؛ دین و درمان بیماری های روان؛ دین و آرامش روان؛ اضطراب و نگرانی از مرگ و راه های درمان آن؛ اضطراب و نگرانی از احساس گناه و راه درمان آن، (توبه درمانی)؛ عقده حقارت و راه های درمان آن؛ احساس حسد و کینه توزی وراه های درمان آن. حب جاه و شهرت و راه درمان آن؛ عُجب و خودبزرگ بینی و راه های درمان آن؛ کبر و خودبرتربینی و راه های درمان آن؛ ریا و راه های درمان آن.
 
زخم فطرت
پرهيزنامه‌ای از گناه
اين كتاب تاليف سيدحسين اسحاقی می باشد .
در فرهنگ اسلامي، گناه و وسوسه‌هاي شيطاني منشأ گمراهي و فريب انسان معرفي شده که آدمي را به مسير خلاف انسانيت و کمال مي‌کشاند. از اين رو، آشنايي با عوامل گناه و آثاري که بر روح و روان انسان بر جاي مي‌گذارد و راه‌هاي مقابله با گناه از امور ضروري زندگي هر انسان مؤمن به پروردگار و علاقه‌مند به صفاي باطن است.
اين كتاب با عنوان « زخم فطرت » پرهيزنامه‌اي از گناه است که نويسنده محترم کوشيده است با تکيه بر آيات و روايات و با قلمي شيوا و روان عوامل گناه و آثار آن و راه‌هاي پيشگيري و مبارزه با گناهان را بيان نمايد.
اميداست که براي همگان به ويژه جوانان علاقه‌مند به ارزش‌هاي انساني و اسلامي مفيد واقع گردد و دست‌مايه‌اي براي رشد و تعالي باشد.
 
انديشه سياسى فيض كاشانى
اين كتاب تاليف على خالقى می باشد .
اين كتاب به تبيين و بررسي ديدگاه هاي فقهي _ سياسي علامه فيض كاشاني يكي از علماي قرن يازدهم هجري مي پردازد. بررسي ديدگاه هاي سياسي ايشان به دليل تبحر وي در حوزه حديث، تفسير، عرفان، فلسفه، كلام و فقه شيعه از اهميت قابل توجهي برخوردار است.
پژوهش حاضر از يك مقدمه، پنج فصل، يك نتيجه و چهار ضميمه تشكيل شده است.
در مقدمه جايگاه انديشه سياسي علامه فيض كاشاني در حوزه مذهب شيعه مطرح گرديده و در فصل اول پس از معرفي شخصيت علمي و جايگاه سياسي _‌ اجتماعي ايشان، اوضاع سياسي عصر ايشان و چگونگي تعامل ايشان با دولت صفوي مورد بررسي قرار گرفته است. فصل دوم به تبيين مفهوم سياست در انديشه علامه فيض كاشاني و انواع سياست،‌ جايگاه سياست در ميان علوم مختلف، رابطه آن با دين و ضرورت سياست در اجتماع از منظر ايشان پرداخته است. در فصل سوم پس از بيان ضرورت حكومت از نظر علامه فيض كاشاني انواع حكومت از نگاه ايشان در قالب حكومت نبوي، حكومت امام معصوم، حكومت عالمان دين و حكومت سلاطين مطرح گرديده است.
فصل چهارم به بررسي وظايف و اختيارات حكومت اسلامي در زمينه قانون گذاري، قضاوت و داوري و ولايت سياسي _ اجتماعي از ديدگاه ايشان پرداخته است. در فصل پنجم ابتدا حقوق مردم در زمينه عدالت ورزي، تأمين رفاه و آسايش زندگي، تعليم و تربيت آنان از منظر ايشان مورد بررسي قرار گرفته و سپس حقوق حاكمان در قالب ضرورت شناخت حاكمان بر حق و اطاعت و پيروي از ايشان و خيرخواهي براي آنها مطرح گرديده است. ضميمه اول شامل فرمان شاه عباس دوم به فيض كاشاني و ضميمه دوم شامل نامه فيض كاشاني به شاه عباس دوم و ضميمه سوم شامل رسالة آئينه شاهي فيض كاشاني، ضميمه چهارم شامل گزيده رسالة الفت ايشان مي باشد..
انديشه سياسى شيخ طوسی
اين كتاب تاليف سيد محمدرضا موسويان می باشد .
شرايط و مقتضيات سياسى هر عصرى از جمله متغيرهايى است كه فرهيختگان
را به انديشه‏ورزى واداشته و درصدد پاسخگويى به مسائل و موضوعات زمانه بر مى‏آيند.
ابوجعفر محمدبن حسن‏بن على الطوسى معروف به شيخ طوسى، فقيه و متكلم شيعى قرن چهارم هجرى و معاصر دولت آل‏بويه، از زاويه فقه و كلام شيعه به پديده‏هاى سياسى اجتماعى زمانه خويش نگريسته است اين اثر تلاشى است كه با اتكاى بر مبانى فكرى سياسى شيخ الطائفه، انديشه سياسى وى شامل: حكومت و ملزومات آن، روابط فرد و دولت و راهكارهاى مواجهه با حكومت نامطلوب را مورد تبيين و بازبينى قرار ميدهد.
مثالهای زیبای قرآن جلد ۱
اين كتاب تاليف آية اللّه العظمى ناصر مکارم شيرازی (مدّظلّه) می باشد .
اين كتاب موضوع درسهاى قرآنى ماههاى مبارك رمضان سالهاى 1418 و 1419 حضرت آية اللّه العظمى مكارم شيرازى می باشد كه در عين سادگى، از جمله مهم ترين و پيچيده ترين مفاهيم قرآنى محسوب مى شود. 
حدود و قصاص و ديات
اين كتاب تاليف محمد باقر بن محمد تقى بن مقصود على مجلسى معروف به علامه مجلسى و مجلسى ثانى‏ (قدس سره‏) می باشد .
 
بارقه دخترى از تبار ياس‏ها
اين كتاب تاليف ناهيد طيّبى ‏می باشد .
(بارقه) قصه دخترى است از تبار خورشید و از تیره یاس‏ها؛ یاس‏هاى سپید و عطرآگین.
(بارقه) نورى است كه در دل تاریكى و تباهى درخشید و پاى بر گُرده هستى نهاد و چونان برق با شتابى بیش از پیش به آسمان پر كشید.
(فاطمه طالقانى) بارقه‏اى است كه درخشش آن پس از سال‏ها چشمان ما را به میهمانى آفتاب مى‏بَرد و با حقیقت‏ها آشنا مى‏سازد.
دخترى كه در اوج سختى‏ها و مرارت‏ها، زیبا زیست و زیباتر....
فاطمه، سه ساله بود ولى هر برگ از دفتر زندگى او پنجره‏اى به بوستان باورهاى دینى مى‏گشاید؛ پنجره‏اى كوچك كه در پشت آن انسان‏هاى بزرگ و وارسته‏اى ایستاده‏اند.
آرى، از دریچه‏اى نه چندان بزرگ، مى‏توان بوستانى را نظاره كرد كه عطر گل‏هایش مشام جان را نوازش مى‏دهد، و ركوع شقایق‏هایش زیباترین نماد نیایش است براى چشمان منتظر در نسل‏ هاى فردا.
ديوان اشعار
اين كتاب بخشي از ديوان اشعار محتشم كاشاني می باشد .
کمال‌الدین علی محتشم کاشانی دارای لقب شمس الشعرای کاشانی (۹۰۵ ه.ق در کاشان - ۹۹۶ ه.ق در کاشان)، از استادان مسلّم قرن دهم كاشان بود، كه در ادبيات پارسي و تازي (نظم و نثر) صاحب نام و مقام و در مكتب وي شاعران بسياري از كاشان و غير كاشان پرورش يافته‌‌اند. محتشم کاشانی پدر مرثیه‌سرایی عاشورایی است و بهترین منظومه نمایشی را در این زمینه به یادگار گذاشت و با زبان شعر فرهنگ عاشورا را در بین مردم به ویژه مداحان اهل بیت رواج داد. شهرت و آوازه بی‌نظیر محتشم کاشانی در ادبیات موجب شد تا شاعران نام‌آوری به پیروی از سبک او اهتمام ورزند، اما تاکنون ادبیات ایران در مرثیه‌سرایی، شاعری همچون محتشم به خود ندیده‌است. پاکی، اعتقاد و استواری و محبت محتشم کاشانی به‌اهل بیت علیه‌السلام باعث شد که برخی پادشاهان صفوی از جمله شاه طهماسب به اشعار مذهبی روی آورند. ترکیب‌بند معروف این شاعر پرآوازهٔ مرثیه‌سرای ایران در رثای حسین و کشته‌شدگان کربلا در بین تشیع و به‌ویژه فارسی زبانان زبانزد شد و توجه بسیاری از شاعران را به‌خود جلب کرد.
امام شناسی
[ جلددوازدهم ] [ جلد سیزدهم ] [ جلد چهاردهم ]
اين كتاب تاليف مرحوم علامه آية الله حاج سيد محمد حسين حسينى طهرانى می باشد .
اين‌ مجموعه‌ كه شامل‌ 270 درس‌ و در قالب‌ هجده‌ مجلّد است، مجموعه‌اي‌ است‌ از بحثهاي‌ تفسيري‌ ، فلسفي‌ ، روائي‌ ، تاريخي‌ ، اجتماعي‌ دربارۀ امامت‌ و ولايت‌ بطور كلّي‌ ، و دربارۀ امامت‌ و ولايت‌ أميرالمؤمنين‌ عليّ بن‌ أبي‌ طالب‌ و ائمّۀ معصومين‌ سَلام‌ الله‌ عَلَيْهم‌ أجمَعين‌ بالخصوص‌ ، كه‌ بصورت‌ درسهاي‌ استدلالي‌ علمي‌ متّخذ از قرآن‌ كريم‌ و روايات‌ وارده‌ از خاصّه‌ و عامّه‌ و ابحاث‌ حلّي‌ و نقدي‌ پيرامون‌ ولايت‌ ميباشد .
مسئله امامت و ولايت از مهمترين مسائل حياتى است، و با شناخت اين واقعيت، تمام جهات استعداديه انسان در مدارج و معارج كمال رشد و نمو ميكند، و با عدم شناخت و پيروى نكردن ازين حقيقت استعدادها و قابليت‏ها همه در مسير انحراف قرار گرفته ميشود، لذا مولف این مجموعه چهارده جلدی بحث و گفتار در پيرامون مسئله امامت و ولايت را به نحوی که مبناى بحث آيات قرآن بوده، و براى اهميت موضوع نسبت‏به برادران عامه مسلك، از روايات و تواريخ عامه نقل شود، و نيز روايات خاصه نيز اجمالا مورد استفاده قرار گيرد شیوه کار قرار داده است.
چون اين دروس در خصوصيات امام و شرائط رهبرى و زعامت و حكومت، و لزوم عصمت در ائمه طاهرين سلام الله عليهم اجمعين قرار ميگيرد، در ضمن از شرائط نبوت و لزوم عصمت و آثار و خواص پيامبران نيز بحث و گفتگو ميشود، در حقيقت، اين بحث‏بحث كامل و شاملى است كه بحث در نبوت عامه را نيز در برگرفته است.
مسيحيت
اين كتاب تاليف سيد محمد اديب آل على می باشد .
مسيحيت يكى از اديان بزرگ ابراهيمى است كه با پيشينه اى حدود دو هزار سال، مقبوليت و پيروان فراوانى دارد.  پس از ظهور اسلام، آيين مسيحيت در زمره ى اديان رسمى قرار گرفت و مسيحيان به عنوان «اهل كتاب» پذيرفته شدند. خاتميت دين مبين اسلام هرگز به معناى نفى مبانى و ريشه هاى الهى مسيحيت نيست، بلكه اسلام متمم و مكمّل آيين مسيح، و قرآن مهيمن بر انجيل و مصدّق آن است.
اكنون بيش از چهارده سده از عمر مشترك اسلام و مسيحيت مى گذرد و در طى روابط اين دو و پيروانشان دوران پرفراز و نشيبى ديده شده و هنوز هم شمار زيادى از پيروان هر دو آيين نسبت به آموزه هاى دين يكديگر ناآشنا و بى خبرند، گاه نيز با استناد به منابع غيرمعتبر و با گزارش ها و تحليل هاى غرض آلود، به اطلاعات آشفته و ناصواب دست مى يابند كه باعث جدايى و دورى دو ملت از يكديگر مى گردد.
با توجه به رخدادهاى جهان معاصر ضرورت هم سخنى و گفتوگو بين پيروان اديان الهى بيش از پيش احساس مى شود و بر دين مداران است كه با تكيه بر اصول و باورهاى مشترك و با تشريك مساعى، از باورها و آرمان هاى خود در برابر سيل بنيان كن سپاه كفر و ماديت، دفاع كنند; و با توجه به ارزش هاى اصيل اعتقادى و اخلاقى خود، با بى دينى و الحاد مقابله نمايند.
اين نوشتار سعى دارد مقام رفيع حضرت عيسى(عليه السلام) و حضرت مريم(عليها السلام)را تبيين نموده، خواننده را با تاريخ و كلام مسيحيت به طور مختصر آشنا سازد.  در بيشتر فصول ميان آموزه هاى دينى هر دو آيين مقايسه اى صورت گرفته و برخى نقاط مبهم آسيب شناسى شده است.
 
ترجمه تفسير مجمع البيان
جلد ۱۷ ]
اين كتاب تاليف
 امين الاسلام طبرسي با ترجمه استاد علي کرمي می باشد .
مجمع البيان فى تفسير القرآن ، اثر شيخ ابو على الفضل (مشهد 468- سبزوار 548 ق ) فرزند حسن بن الفضل طبرسى ملقب به امين الدين و امين الاسلام مشهور به طبرسى و شيخ طبرسى از مشاهير مفسران شيعه مى باشد. مجمع البيان تفسيرى است به زبان عربى در ده مجلد و حجم آن تقريبا كمى بيش از تبيان شيخ طوسى است سبك و شيوه تدوين و تبويب اين تفسير در ميان همه تفاسير فريقين و فارسى و عربى بى سابقه و بى نظير است و با نظمى متين و مرتب و با روش علمى و ساده كه بين تمامى تفسيرهاى موجود از منزلت خاصى برخوردار است . همچنين مسائل ادبى از نحو و لغت و اشتقاق و تصريف و مسائل نحوى را مشروح و مبسوط مورد بحث و بررسى قرار داده است كه جنبه نحو و لغت در آن قوى تر است . در اين تفسير تبويب و تنظيم مطالب به نحوى است كه به مراجعه كننده امكان مى دهد تا خواسته خود را ذيل يكى از ابواب و فصول به سرعت باز يابد. مفسر نخست از نظر قرائت و اختلاف قراءآت تحت عنوان الحجّة ، بعد از نظر لغت و مشكلات لغوى و از نظر اعراب كلمات سپس از نظر اسباب النزول و معنا، آيه را مورد بحث قرار داده و بعد احكام آيه و قصص را به ميان مى آورد و گاهى به اشعار نيز استشهاد كرده است و در پايان تحت عنوان نظم ، ربط و پيوند معنايى آيات را به يك ديگر و ربط در آيه از آيات را با آيات قبل و بعد از آنها و همچنين ارتباط سوره هاى قرآن مجيد را با هم بازگو نموده است .
جلد هفدهم تفسیر جزء هفدهم و شامل سوره های انبیاء، و حج می باشد. .
تفسير كوثر ، جلد چهارم
اين كتاب تاليف آيت الله يعقوب جعفرى مراغى می باشد .
 
غرر الحكم و درر الكلم جلد ۲
اين كتاب تاليف قاضى ناصح الدين ابو الفتح عبد الواحد بن محمد تميمى آمدى با ترجمه حضرت آیت الله سيد هاشم رسولى محلاتى ميباشد .
اميرمؤمنان على‏عليه السلام ستيغ بلند فصاحت و اوج قله بلاغت و سرآمد ارباب سخن بود . حكمت در سينه‏اش موج مى‏زد و علم و دانش ـ كه جوشيده از سرچشمه وحى الهى و نشأت گرفته از علوم نبوى بود ـ از منطق استوار و بيان شيوايش نمايان بود. . خطابه‏هاى رسا و كلام دلربايش، جان‏هاى شيفته را برانگيخت تا سخنان وى را به خاطر بسپارند و بر صفحه دل بنگارند و كتاب‏هاى فراوان در جمع و ضبط آن‏ها فراهم آرند. در اين ميان، كلمات قصار حضرت، جايگاه ويژه‏اى داشته است. اين سخنان، به دليل كوتاهى و زيبايى و آسانى حفظ آنها، مجموعه‏هاى فراوانى را به خود اختصاص داده است كه يكى از معروف‏ترين آنها، كتاب ارزنده غرر الحكم و دررالكلم است. كتابى كه «دريايى پر از گوهر و آسمانى پر از نجم و اختر كه ياقوت‏هاى فروزان و اختران تابان آن، ديدگان بيننده را در پرتو و لمعان انوار درخشانش، خيره و مات مى‏سازد.
ربا
پيشينه تاريخى ربا، ربا در قرآن و سنت، انواع ربا و فرار از ربا
اين كتاب تاليف بخش فرهنگى جامعه مدرسين حوزه علميه قم می باشد .
 
تحريف‏ ناپذيرى قرآن
اين كتاب تاليف عبدالكريم بهجت‏ پور می باشد .
گروهى از وهابيان معاصر كه در دنياى اسلام راه غلات و خوارج را مى‏پيمايند و به دلخواه استكبار آتش اختلافات مذهبى و فرقه‏اى را دامن مى‏زنند، نظريّه سخيف تحريف قرآن را به شيعيان نسبت داده‏اند و آنان را كافر يا مرتد مى‏دانند.
در اين نوشتار، چند مطلب بيان مى‏شود:
1. نظر اجماعى شيعه درباره سلامت قرآن از تحريف به نقيصه يا زياده؛
2. پاسخ به دغدغه‏هاى شيعه و انتقادهاى آنان درباره بى توجهى به قرآن؛
3. نقد و بررسى دلايل تكفيرى‏ها عليه شيعه.
به نظر نويسنده هر چند ادعاى تحريف قرآن با آيات و روايات مسلم اسلامى منافات دارد، اما ادعاى تحريف قرآن وقتى موجب كفر يا ارتداد است كه كسى، دلالت آيات و روايات را بر سلامت قرآن به يقين پذيرفته باشد سپس آن را انكار كند؛ اما اگر شخصى سند يا متن اين احاديث را مخدوش بداند هيچ يك از فرقه‏هاى اسلامى او را كافر يا مرتد نمى‏دانند.
در ضمن، شواهد صحت اين نظريّه در فتاواى دانشمندان اهل‏سنّت؛ مانند: بحث در سوره‏هاى «معوّذتين» ذكر مى‏شود.
اميد است اين نوشتار در خاموش كردن آتش فتنه اختلاف بين مسلمانان مؤثّر باشد و بهانه را از دست فتنه‏گرانى كه وحدت مسلمانان را زحمت خود مى‏دانند بگيرد.
 
نماز
اين كتاب تاليف محي الدين حائری شیرازی می باشد .
اين كتاب با مقدمه آيت‌الله حسن حسن‌زاده آملي می باشد و نماز و ارکان آن را با استفاده از آيه‌هاي قرآني و روايات معصومين(عليهم‌السلام) و تفسير حکما و عارفان تشريح مي‌كند.
أسرار الصلاة يا معراج عشق
اين كتاب تاليف مهدى سمندرى نجف آبادى می باشد .
اين كتاب با مقدمه آيت‌الله حسن حسن‌زاده آملي می باشد و نماز و ارکان آن را با استفاده از آيه‌هاي قرآني و روايات معصومين(عليهم‌السلام) و تفسير حکما و عارفان تشريح مي‌كند.
حكمتهاى علوى عليه السلام
ترجمه و شرح ۱۱۰ حكمت از سخنان حضرت على (ع)
اين كتاب تاليف جواد محدّثى می باشد .
گنجينه پايان ناپذير كلمات ائمّه، از سرمايه‏هاى عظيم و ماندگارى است كه به همّت عالمان بزرگ و راويان گوهرشناس، ثبت و ضبط و ذخيره سازى شده است .
در اين ميان، سخنان امير بيان و خورشيد حكمت و هدايت و پيشواى عدالت، حضرت على اميرمؤمنان علیه السلام از درخشندگى و بلاغت و جلوه خاصّى برخوردار است و بسيارى از بزرگان دانش و ادب، در طول اين چهارده قرن، از چشمه زلال حكمتهاى علوى سيراب شده‏اند و به انتقال آن جرعه‏هاى جان‏بخش به كام تشنگان معارف پرداخته‏اند.
سخنان امام على علیه السلام آن‏چنان عميق، زيبا، كاربردى و فصيح است كه چشم دل را مبهوت مى‏سازد. گويا آن حضرت، ناظر به همه ادوار و به تناسب همه مخاطبان و دردها و نيازها، راه حل و درمان ارائه فرموده است. از اين‏رو كلمات حضرتش دلنشين و روح‏پرور و مايه عبرت و سرمشق زندگى است.
آنچه پيش رو داريد، قطره‏اى از آن اقيانوس بى‏كران است. گهرهايى برگرفته از كلمات قصار آن پيشواى جاودانه، از كتاب غررالحكم است كه با ترجمه و توضيحى مختصر، تقديم مى‏شود. دسته گلى است معطّر، از بوستان باطراوت و هميشه سرسبز و خوشبوى معارف علوى. سعى شده است كلماتى برگزيده شود كه بيشتر حالت كاربردى و نقش‏آفرينى در رفتار روزمرّه و صحنه‏هاى زندگيمان داشته باشد، با توضيحاتى روان و خودمانى، كه بيشتر و بهتر بتواند با مخاطبان و خوانندگان، رابطه برقرار سازد.
 
كليات ديوان كمپانى
در مدح و رثاى پيامبر اعظم (ص) و ائمه اطهار (ع)
اين كتاب مجموعه ای از اشعار آيت الله شيخ محمد حسين غروى اصفهانى (قدس سره الشريف) معروف به كمپانى می باشد که با تصحیح و پاورقی جناب آقای محمد فربودى منتشر گردیده است. ضمنا نسخه دیگری از همین کتاب در کتابخانه موجود است که با تصحیح و پاورقی جناب آقای سيد كاظم موسوى منتشر گردیده است. این نسخه با فورمت جدید می باشد.
 
سير حوزه‌های علمی شيعه
اين كتاب تاليف آيت‌ الله العظمی لطف اللّه صافی گلپايگانی می باشد .
معرفي مختصر تاريخچه، سرفصل‌هاي دروس، عالمان بزرگ ديني و آثار و تاليفات مهم آنان و اهداف و رسالت واقعي حوزه‌هاي علميه است. مباحث مطرح شده در اين نوشتار به شرح ذيل مي‌باشد: حوزه‌هاي علمي صدر اسلام، حوزه‌هاي علمي شيعه از جمله: حوزه درسي امام حسن(ع) و امام حسين(ع)، حوزه‌هاي كوفه، بغداد، نجف، حله، حلب، جبل عامل، ري، الازهر و قم، عالمان بزرگ حوزه‌ها و آثار آنان، كيفيت كار و وضعيت‌ كمي حوزه‌ها، امور مالي آن‌ها، مقايسه مدارس نظاميه بغداد با حوزه‌هاي علمي شيعه، مكتب‌خانه‌هاي قديم، رسالت حوزه‌هاي علميه كه در آن رهبري نهضت‌هاي مردمي برجسته شده است. در پايان كتاب، آثار علمي مولف به‌صورت گذرا معرفي شده است.
سفرنامه حج
اين كتاب تاليف آيت‌ الله العظمی لطف اللّه صافی گلپايگانی می باشد .
حج از جمله اركان اسلام است كه عظمت و فضيلت آن بر حسب آيات متعدد قرآن مجيد و احديث شريفه ثابت و مسلم است.
حج در اجتماع اسلامي نقش حياتي و اساسي دارد، چرا كه امروزه بزرگترين مظهر شوكت عظمت، وحدت و اتفاق كلمه مسلمين بوده و نفوذ اسلام در دلها را نمايان مي كند.
در این سفرنامه حج مولف ارجمند به توصيف و شرحي بر اماكن و مزارات شريفه مدينه منوره و مكه مكرمه و هم چنين مطالب تاريخي و مذهبي اين اماكن مباركه از صدر اسلام تا حال حاضر پرداخته است.
آفتاب مشرقين
اين كتاب تاليف آيت‌ الله العظمی لطف اللّه صافی گلپايگانی می باشد .
دفتر شعر عاشورايي (آفتاب مشرقين) با مقدمه آيت الله كريمي جهرمي‌دامت بركاته درباره نغمه‌هاي عاشورايي آغاز مي‌شود. سپس 16 عدد از اشعار و سروده‌هاي فقيه فرزانه با عناويني همچون: هماي سعادت، نور سرمد، سلطان عشق و... به ارادتمندان و عاشقان سيد و سالار شهيدان‌عليه‌السلام تقديم مي‌گردد، باشد كه با مطالعه اين دفتر معرفت بالا و والاتري نسبت به حادثه عظيم كربلا و نقش‌آفرينان هميشه جاويد آن پيدا نماييم.
ولایت تکوینی و ولایت تشریعی
اين كتاب تاليف آيت‌ الله العظمی لطف اللّه صافی گلپايگانی می باشد .
این اثر که سومین کتاب از مجموعه آثار «سلسله مباحث امامت و مهدویت» است، به اختصار توضیحی درباره دو موضوع ولایت تکوینی و ولایت تشریعی ارائه می‌دهد.
انوار حسينى
اين كتاب تاليف آية الله العظمى سید صادق حسينى شيرازى می باشد .
این کتاب مجموعه ای از سخنرانی های حضرت آیت الله شیرازی می باشد که پیرامون امام حسین (ع)، عاشورا، کربلا، و زیارت امام حسین (ع) ایراد گردیده است و به صورت شش کتاب کوچک منتشر گردیده است. ایت کتاب ها عبارتند از:
انوار حسينى
خون سيدالشهدا (عليه السلام) و مسئوليت ما
امام حسين عليه السّلام وتحمل مصائب
راز زيـارت كربلا
تأثير مجالس عزادارى در پيشبرد اهداف اسلامى
كشتى بان هدايت
امثال و حکم قرآن کریم
اين كتاب تاليف هاجر صداقت مهر (اندقانی) می باشد .
امثال و تعبیرات رایج در میان هر قوم و ملت یکی از ارکان مهم زبان و ادب آن قوم نموداری از ذوق و قریحه و صفات روحی و اخلاقی و افکار و تصورات و رسوم و عادان آن ملت است. اغلب امثال در لباس کنایه یا در قالب کلامی موزون و دلنشین بیان شده اند و حاوی اندیشه ای عمیق و سودمند و یا انتقادی شدید و طنزآمیز از رفتار و گفتار و آدمیان و یا نابسامانی های اخلاقی و اجتماعی است. این سخنان کوتاه و سودمند و دلنشین که هر کدام از آنها اندیشه ای ژرف و لطیف و پایندی نغز را در بر دارند، به سبب سادگی و روانی و عمق اندیشه در طی روزگاران مقبولیت یافته و سرانجام در زبان خاص و عام جاری گشته و نام مثل به خود گرفته اند.
استفاده از امثال به عنوان چاشنی و زیبایی کلام و استحکام بخشیدن به نیروی استدلال در نزد همگان معمول است.
در قرآن کریم و کلام رسول خدا صلی الله علیه و آله و امیر مؤمنان علیه السلام و ائمه معصومین علیه السلام مثلهای فراوانی وجود دارد. نگارنده در این پژوهش 131 مثل و حکمت از قرآن را گرد آورده و سپس اقدام به بیان ترجمه آن به نثر و نظم نموده و در ترجمه منظوم از کتاب قرآن منظوم استفاده گردیده است.
 
تربیت مذهبی کودک
اين كتاب تاليف سید مجتبی موسوی زنجان رودی می باشد .
اسلام در تمام ابعاد خود در میان سایر مکاتب، کامل ترین و سالم ترین و بافرهنگ ترین و غنی ترین مکتب است و برای نسل خود و پیروان خود و فرزندان نوین خویش اندیشه کرده است و متضمن است که اگر پیروانش از همان آغاز طفولیت و پیش از آن با راهنمایی های مکتب پیش بروند، بهترین و سالم ترین نسل و انسان ها را تحویل جامعه خواهند داد. بزرگترین همت اسلام در عین بهره گیری از مواهب طبیعت و دنیا تکامل بخشیدن به بعد روحی و معنوی اوست.
نوشتار حاضر در مقوله تربیت فقط تا هفت سالگی کودک را در بر می گیرد و سعی شده از منابع اصلی یعنی آیات و روایات، که از زبان مستقیم وحی و پیشوایان معصوم علیهم السلام است، مطالب بیان شود و کم تر به تفسیر و تبیین شخصی پرداخته شود.
اين كتاب ابتدا به صورت سلسله مقالاتی در «مجله راه زندگی» ارائه و به چاپ رسید، سپس به همان شیوه به صورت کتاب تدوین گردید تا مورد استفاده علاقه مندان قرار گیرد.
 
ملاقات محبوب
اين كتاب تاليف آيت الله سيد محمد تقى مدرسى می باشد .
بسيارى اين سؤال را مطرح مى‏كنند كه اصرار برمشاركت ساليانه در حج براى چيست، حتّى برخى افراد دهها مرتبه درمراسم حج شركت داشته ‏اند و طالب حضور دوباره در موسم حج‏ مى‏باشند حال اينكه با يك بار شركت در حج وجوب شركت دوباره ‏ساقط مى‏شود؟
اگر وجوب اداى مناسك حج را به كنارى بگذاريم بايد بگوييم حضور دراين مراسم پرشكوه روح ايمان و قرب الهى رادر انسان برمى‏انگيزد، حقيقتاً انسان در حين انجام اعمال حجّ به ‏خودشناسى مى‏رسد. هنگاميكه زائر خانه خدا به ضيافت الهى وارد مى‏شود، خود را در آرامش واطمينان مى‏يابد، به نشاطى زائدالوصف ‏مى‏رسد كه نمى‏داند از كجا آمده. به همين دليل در برابر گرماى هوا به ‏سادگى مقاومت مى‏كند، واز حضور و شركت در كنگره ميليونى حج-بدون هيچ ناراحتى از رنج سفر- لذّت مى‏برد، و مشكلات سفر را ازاسكان گرفته تا وسايل نقليّه مورد نياز و مانند آنها را با رضايت كامل‏ به جان مى‏خرد. تمام سختيها در چشم او آسان مى‏شود، و تمام تلخيها در كام اوشيرين مى‏نمايد... چون او يقين دارد پاداشش به اندازه مشقّتى است‏ كه دراين راه متحمّل شده پس ابائى از مواجهه با گرفتاريها ندارد هراندازه كه بزرگ هم باشد، و اعتنايى به مشكلات نمى‏كند هر قدر هم كه ‏زياد باشد. مطمئنّاً دل كسى كه قدر و منزلت حجّ و فوائد و ويژگيهاى ‏آنرا بشناسد از شوق مشاركت در حج به پرواز درمى‏آيد و روح ‏وروانش براى حضور دراين عبادت الهى به تكاپو مى‏افتد هر چقدر هم ‏كه اين سفر براى او گران تمام شود.
ولايت‌ فقيه‌ در حكومت‌ اسلام
[ جلداول ] [ جلد دوم ] [ جلد سوم ] [ جلد چهارم ]
اين كتاب تاليف مرحوم علامه آية الله حاج سيد محمد حسين حسينى طهرانى می باشد .
اين‌ مجموعه‌ پيرامون‌ ولايت‌ فقيه‌ در حكومت‌ اسلام‌ ميباشد كه‌ بدنبال‌ طبع‌ كتاب‌ «وظيفۀ فرد مسلمان‌ در احياي‌ حكومت‌ اسلام‌» بيان‌ گرديده‌ و توسّط‌ دو تن‌ از فضلاء در چهار مجلّد شامل‌ 48درس‌ تنظيم‌ و گردآوري‌ شده‌ است‌.
اين کتاب بحثى را در پيرامون ولايت فقيه در حكومت إسلام بطور مشروح بیان می كند ، تا حدود ولايت و مشخّصات و آثار و مسائل آن معيّن گردد ؛ و بالنّتيجه قدرى بهتر و مشروحتر پرده از رخ آن برگيرد ؛ و مقّدمات و مُعِدّات و شرائط و موانع آن توضيح داده می ‏شود ، تا حقيقت ولايت إمام و فقيه عادل جامع الشّرائط و مُفاد و محتوى و حدود و ثغور آن مشخّص گردد و در این صورت بتمام معنى الكلمه ولايت فقيه از نظر إسلام و مدارك فقهى توضيح داده شده است .
مباحث کتاب نه چندان مختصر كه فقط به رؤوس مطالب اكتفا گردد ، و نه چندان مفصّل كه تمام شقوق و شُعَب ولايت‌ فقيه‌ در حكومت‌ اسلام به تفصيل بيان می شود ، و راه ميانه و حدّ وسط را از جهت أدلّه فقهيّه می پیماید ؛ تا براى طلّاب محترم ، راهگشائى براى تفريع فروع و تشقيق شقوق باشد ؛ و خود بتوانند بر جزئيّات مسائل واقف گردند .
اين مباحث بطور مسلسل پس از شهر رمضان المبارك سنه 1410 هجريّه قمريّه از روز هشتم شهر شوّال المكرّم شروع شد ؛ و بطور مرتّب حتّى با ضميمه روزهاى پنجشنبه در هفته به أيّام تدريس ، إدامه يافت تا به چهل و هشت درس منتهى شد ؛ و در روز بيست و يكم شهر ذوالحجّة الحرام پايان يافت .
 
سقای تشنگان کربلا
اين كتاب تاليف محمدعلی نورائی می باشد .
بدون تردید یکی از وقایع مهمی که در نیمه دوم قرن اول هجری در تاریخ اسلام رخ داد و موجب حزن و اندوه و ماتم انبیای الهی و اولیا و صالحان، خاصّه شیعیان اهل بیت عصمت و طهارت گردید، واقعه جانسوز عاشورا در محرم سال 61 هجری است. در آن واقعه عظیم که روز حزن و اندوه و مصیبت برای خاندان اهل بیت عصمت و طهارت علیهم السلام بود، یکی از سرداران شجاع سپاه امام حسین علیه السلام ، حضرت ابوالفضل العباس علیه السلام است که با عزمی راسخ و با قامتی رشید و استوار و پرصلابت، از یک سو به حفاظت از خیام امام و نگهبانی از حریم خاندان اهل بیت پرداخت و از سوی دیگر، وقتی هنگام نبرد، سپاهیان عمر سعد مانع از رسیدن آب به یاران و اصحاب آن حضرت شدند، با رشادت و شجاعت بی نظیر به سپاه دشمن حمله کرد و برای رساندن آب به اهل بیت امام، سرانجام به شهادت رسید.
در این میان یکی از وظایف مهمی که بر عهده محققان و پژوهشگران تاریخ اسلام گذاشته شده، معرفی ائمه معصوم و خاندان اهل بیت عصمت و طهارت و چهره های نورانی و تابناک عالم اسلام به مردم و خصوصا نسل جوان است، تا ضمن آشنایی با آنان، بهترین اسوه و الگوهای رفتاری را برای خود برگزینند، از همین رو، نگارنده فاضل این کتاب کوشش نموده است تا در حد توان و با استناد به منابع موجود، شمه ای از زندگانی، مقام و منزلت، شهامت و شجاعت، گذشت و ایثار، جانبازی و شهادت و همچنین مقام شفاعت و عنایت آن بزرگوار را به رشته تحریر درآورد.
 
پرتوئی از عظمت امام حسين (ع)
اين كتاب تاليف آيت‌ الله العظمی لطف اللّه صافی گلپايگانی می باشد .
موضوع كتاب، درباره چهره درخشان تاريخ بشريت، حضرت اباعبدالله الحسين ‌عليه ‌السلام است كه كرامت و عزت انساني وامدار اوست. اين كتاب، متضمن مطالبي از فضايل حضرت سيدالشهداء‌عليه‌السلام و تاريخ اسلام در آن زمان و نيز پاره‌اي از علل و نتايج واقعه كربلا مي‌باشد كه به صورت تحقيقي و تحليلي به رشته تحرير درآمده است. از ويژگي‌هاي مهم كتاب، قلم ساده آن است كه علي‌رغم انتقال مطالب علمي و تحليلي، مخاطب را از هر طبقه فكري و سطح سواد كه برخوردار باشد با اندك مايه علمي، بهره‌مند مي‌سازد. نكته قابل توجه، استفاده فراوان از منابع عامه و اهل سنت در مستندات است كه فهرست منابع اهل سنت با بيش از 70 مورد به همراه نام نويسنده آنها در پايان كتاب درج شده است. همچنین پاسخ به برخي از مهم‌ترين شبهات پيرامون قيام امام حسين(ع) نيز بر غناي كتاب افزوده و سبب آگاهي و معرفت بيشتر خواننده كتاب مي‌گردد.
كتاب در 4 بخش سامان يافته است: 1- شخصيت و فضايل حسين‌عليه‌السلام، 2- بني هاشم و بني اميه، 3- علل قيام حسين‌عليه‌السلام و 4- نتايج و فوايد قيام حضرت ابي عبدالله الحسين‌عليه‌السلام.
در بخش اول ابتدا سيماي نوراني امام حسين‌عليه‌السلام در كتاب خدا ترسيم شده است از قبيل آيه مودت، آيه تطهير و آيات ديگر كه درباره فضيلت پنج تن آل عبا نازل شده است. در ادامه سيماي امام حسين‌عليه‌السلام در احاديث پيامبر مكرم اسلام به تصوير كشيده شده است. فصل اول با بيان مكارم اخلاق سيدالشهداء و ابعاد گوناگون اخلاقي آن حضرت به پايان مي‌رسد. بخش دوم درباره بني هاشم و بني اميه است كه به طور تفصيلي به اوضاع زندگي و مخصوصاً صفات رذيله معاويه و يزيد به طور مستند پرداخته شده است. در بخش سوم علل قيام سيد و سالار شهيدان‌عليه‌السلام مورد بررسي قرار گرفته كه از اين رهگذر حدود 6 علّت اصلي و مهم مورد شرح و توضيح قرار گرفته و در آخر بخش، به چند شبهه پيرامون حادثه عظيم عاشورا پاسخ گفته شده است. بخش چهارم با عنوان نتايج و فوائد قيام حضرت اباعبدالله الحسين‌عليه‌السلام به 9 فائده مهم و تأثيرگذار قيام خونين و سراسر حماسه كربلا مي‌پردازد .
هدايتگران راه نور
زندگانى امام على بن ابيطالب ‏عليه السلام
اين كتاب تاليف آية الله سيد محمد تقى مدرسى می باشد .
فصل سرد
اين كتاب تاليف سيد مهدى عليزاده موسوى می باشد .
منتخب احاديث حج
اين كتاب تاليف سيّدعلى قاضى عسكر می باشد .
پرتوی از مکتب زهرا علیهاالسلام
اين كتاب تاليف غلامعلی عباسی فردویی می باشد .
زهرا علیهاالسلام ، کوثر خدا، جلوه جمال او و تفسیر جلال اوست. زهرا علیهاالسلام ادامه رسول است و همتای علی. او، حصن محکم ولایت است و آموزگار مکتب شهادت؛ تلاوت بیداری است و بهار سرشار دل های آشنا. زهرا علیهاالسلام معرّف نهایت کمال زن است و اوج عروج یک انسان. چشمه غدیر در باغ دبستان سبز او جاری شد، و غدیری ها در دامان عصمتش به رویش رسیدند.
مطالب این كتاب فاطمه را بر افق مبین «فضائل و مکارم» زیارت می کند، و پرتوی از مکتب آن بزرگوار را در فراروی دوستان و پویندگان منهجش می افشاند. فروغ فاطمه را در معرفت و خداشناسی، ذکر و نیایش، تسبیح و تقدیس، نظاره می کند و نیز فاطمه را از منظر پدر، و پدر را از نگاه فاطمه می بیند. مقام امامت را تدوین و از نگاه فاطمه، افق این مکانت را می نگرد. علی علیه السلام را از منظر فاطمه، زیارت کرده و درس مهرورزی، عطوفت، فرمانبری را به همه همسران نیز می آموزد. و نیز فاطمه و فرزندان (عترت)، را به بحث می نشیند. پرتوی از مهر، عطوفت و نوع دوستی فاطمه به دیگران را می نگارد. قرآن از نگاه فاطمه و فاطمه از نگاه قرآن را به تفسیر در می آورد. معاد و فاطمه را تبیین می کند. به هر روی، فاطمه و پارسایی، زهد، سیاست، جهاد، آینده نگری، تحلیل جامعه و تبیین احکام و مکارم اخلاق و .... را، فراروی پویندگان «مکتب ثقلین» می نهد.
وسواس، شناخت و راه های درمان
اين كتاب تاليف علی محمد حیدری نراقی می باشد .
گروهی افراد هستند که نمی توانند تصمیم بگیرند، حتی در عادی ترین کارهای روزمره، از اتخاذ تصمیم عاجز می مانند. تردید و شک کشنده ای آنان را رنج می دهد، هر بار که می خواهند تصمیم بگیرند، افکار خاصی آنان را از تصمیم باز می دارد. این عده دچار بیماری خطرناک وسواس می باشند، این روحیه حتی در عادی ترین کارهای آنان به چشم می خورد. این بیماری این طور آغاز می گردد که شخص پس از انجام عملی احساس می کند که تفکر خاصی او را رنج می دهد و او نمی تواند در برابر آن ایستادگی نماید. با این که به نارسایی و پوچ بودن آن فکر اعتقاد کامل دارد، ولی در اثر ناتوانی و ضعف فکری تسلیم آن می گردد.
ریشه و اساس این بیماری، ناتوانی فکری است، لذا در انحصار ملت خاصی نبوده، در هر جامعه ای بر اساس آداب و سنن، به نوعی ظهور و بروز می کند. علاوه بر این، در هر طبقه با توجه به خصوصیات صنفی به طرز خاصی آشکار می گردد. برخی از دانشمندان، در تألیف و تصنیف کتاب دچار وسواس می گردند. برخی از افراد در طهارت و نجاست دچار وسوسه می شوند، نیرویی نامرئی آنان را دچار شک و تردید می سازد!
این بیماری از ابتدایی ترین مرحله شروع شده، به تدریج به مراحل خطرناکی می رسد، در برخی از موارد کار وسواس آن چنان شدت می یابد که همه افراد را «مسامحه کار» تشخیص داده و زندگی اجتماعی،بر ایشان دشوار و سخت می گردد. حملات این نیروی نامرئی در صورت عدم معالجه هم چنان توسعه می یابد و به مرحله حادی می رسد. در این مرحله برخی کارشان به جنون کشیده می شود.
در ابتدا شخص وسواسی درک می کند که رفتارش غیرعادی است، ولی در مراحل بحرانی، این درک از او گرفته می شود و دیگران را افراد غیرعادی تلقی می کند. زیان دیگری که شخص وسواسی بدان دچار می گردد، شک و تردید در سایر قسمت های زندگی او است، فردی که در نجاست و طهارت وسواس دارد، به تدریج در سایر شئون زندگی هم دچار تردید و شک می گردد، این گونه اشخاص نمی توانند در سایر مسایل تصمیم بگیرند، و با این ضعف و ناتوانی فکری، همیشه با فکر و اراده دیگران به زندگی می پردازند، چون خود از تصمیم گیری عاجز می باشند.
اسلام که دین زندگی و اجتماعی است، شدیدا با احتمالات و تخیلات وسواسی مبارزه کرده است. در درجه اول بر اساس ضوابط و قواعد کلی، اصولاً از پیدایش افکار وسواسی جلوگیری کرده، در باره طهارت و نجاست، دستور داده با آن معامله طهارت شود. از این گذشته عملکرد بازار مسلمانان و خودشان، نشانه پاکی و پاکیزگی است، روی این اصول هیچ کس حق ندارد به احتمالات وسواسی ترتیب اثر دهد. در موضوع نماز، کسانی که شکشان از میزان عادی و متعادل تجاوز بکند، از درجه اعتبار ساقط است.
 
نینوای عشق و عرفان
اين كتاب تاليف عبد الحسین پیماندوست می باشد .
در طول تاریخ اسلام تمامِ تأثیر و تأثُّری که عرفا، حکما، علماء، فقهاء، فضلا، اُدَبا، شعرا و دانشمندان داشته و دارند سر چشمه اش نیروگاه عظیم الهی یعنی وجود مبارک حضرت خاتم انبیاء محمّد مصطفی صلی الله علیه و آله و خاندان عترت و طهارت به ویژه حضرت سید الشهداء ابا عبداللّه الحسین علیه السلام می باشند، که شهادت ایشان علّت مُبقیه برای اسلام است و اسارت اهل بیت علیهم السلام علّت مُبقیه برای آثار شهادت و عزاداری محبّین امام حسین علیه السلام علّت مُبقیه برای آثار اسارت است بنابر این عزاداری و گریه بر حسین علیه السلام علّت مبقیه برای اسلام است، خودش فرمود: «اَنَا قَتِیلُ الْعَبَرَة» واقعه عاشورا و روز عاشورا مظهر اسماء و صفات خداوند و روزِ بُروزِ اسماء و صفاتِ او در حسین علیه السلام است. عاشورا روزِ بُروزِ علم، حلم، کرم، مغفرت، رأفت غیرت، محبّت و عشقِ خدای منّان است. و روزِ بُروزِ رحمت رحمانیه و رحیمیه است، چرا که تمام رحمتی که در دنیا وجود دارد و ظاهر است نمی است از یمِ رحمت واسعه خداوند که رحمت واسعه خداوند حسین علیه السلام است که در روز عاشورا این دریای رحمت متلاطم و خروشان گشته است، «یا رَحَمَةَ اللّه الواسِعَه» .
آنچه مسلّم است تأسّی و توسّل به اهلبیت علیهم السلام کلید فتح باب از برای طالبان معرفت و موجب هدایت و سعادت دنیا و آخرت و آمرزش گناهان و رسیدن به رحمت واسعه خدای منّان است. در این مجموعه اشعار سعی شاعر بر این بوده است که منبع و مأخذ مطالب حتی الامکان قرآن کریم و احادیث و روایات اهلبیت علیهم السلام و بیان بزرگان دین باشد.
 
هدايتگران راه نور
زندگانى پيامبر گرامى حضرت محمّد مصطفى صلى الله عليه وآله
اين كتاب تاليف آية الله سيد محمد تقى مدرسى می باشد .
هدايتگران راه نور
زندگانى امام على الهادى ‏عليه السلام
اين كتاب تاليف آية الله سيد محمد تقى مدرسى می باشد .
گفتار معصومين(عليهم السلام) ، جلد ۲
اين كتاب تاليف آية الله العظمی مكارم شيرازی می باشد .
در سالهاى اخير مباحث اخلاقى در حوزه زياد شده است و اساتيد حوزه مقدارى از وقت خود را به اين مهم اختصاص داده اند. مجموعه ی حاضر احادیث کوتاه اخلاقی است که توسط حضرت آیة الله العظمی مکارم شیرازی – مدّ ظلّه العالی – روزهای چهارشنبه قبل از شروع درس خارج فقه، با بیان ساده و جذّاّب شرح داده اند.
فرهنگ نامه مرثيه سرايى و عزادارى سيد الشهداء ( عليه السلام )
اين كتاب تاليف محمّد محمّدی ری شهری می باشد .
مرثيه سرايي و عزاداري براي سيد الشهدا ، به دليل اهداف بلند و نقش سازنده فردي ، اجتماعي ، فرهنگي و سياسي آن ، از جايگاه ويژه اي در سخن و سيره اهل بيت برخوردار است . اما بايد توجّه داشت كه اين حركت پر بركت ، مانند همه اقدامات مفيد و سودمند ، بدون آفت نيست .
فصل يكم اين فرهنگ نامه اختصاص به تبيين جايگاه مرثيه سرايي و عزاداري براي سيد الشهدا در سخن و سيره اهل بيت دارد . در اين فصل ، به مرثيه سرايان آن حضرت پيش از واقعه كربلا و نخستين مرثيه سرايان ، پس از اين واقعه اشاره شده ، و زنده نگهداشتن ياد سيد الشهدا و تداوم عزاداري براي آن حضرت مورد تأكيد قرار گرفته است .
در فصل دوم توضيح داده شده كه اصلي ترين فلسفه قيام و شهادت امام حسين ( عليه السلام ) جهل زدايي و زمينه سازي براي حاكميت ارزش هاي انساني و اسلامي به رهبري اهل بيت ( عليهم السلام ) است .
فصل سوم كه بزرگترين فصل اين فرهنگ نامه است اختصاص دارد به آسيب شناسي فرهنگ عاشورا ، در اين فصل ، تحريف هدف عزاداري سيد الشهدا ، استناد به منابع غير معتبر در مرثيه سرايي ، گزارش هاي ذلت بار از واقعه كربلا ، غلو درباره اهل بيت ، دروغ در مرثيه سرايي ، و بدعت در نحوه عزاداري به عنوان مهم ترين آسيب هاي مرثيه سرايي و عزاداري ، مورد بررسي قرار گرفته است .
در فصل چهارم توضيح داده شده كه مجالس عزاداري هدفمند داراي سه ويژگي است ، اول : خدا محوري ، دوم : ارائه تاريخ و تحليل صحيح از حادثه عاشورا ، و سوم : تبلور عاطفه وارادت به اهل بيت ( عليهم السلام ) .
در آخرين فصل اين فرهنگ نامه ، كتاب شناسي تاريخ عاشورا و عزاداري ، مورد بررسي قرار گرفته است ، در اين فصل ، منابع تاريخ عاشورا و عزاداري به چهار گروه تقسيم شده و منابع قابل استناد و غير قابل استناد كه آشنايي با آنها به شدت مورد نياز اهل منبر و مرثيه سرايان است به تفصيل ، تبيين گرديده است .
 
عشق و رستگارى
شرح دعاى ابوحمزه ثمالى
اين كتاب تاليف احمد زمرديان شيرازى می باشد .
منظور از خلقت شناسايى خداى تعالى و ايمان به اوست
. لازمه شناسايى و ايمان به خدا ايمان به امر آخرت است . و مبداء بدون معاد بى نتيجه است چون اين دو ركن ، موجب سعادت انسان در عالم عقيده و ايمان است . براى پرستش خداى تعالى و براى حصول به ايمان ؛ بشر هر آن محتاج هدايت است ؛ و براى اين منظور مربى و آموزگار لازم است ، و معلوم است كه بلاشبه در اين امر بايستى متوسل به انبيا و اوصيا شد و از كتب آسمانى و آثار موجود آنها استفاده كرد؛ لذا نگارنده در اين كتاب از مكتب على بن الحسين ، امام چهارم حضرت سجاد عليه السلام تعليم گرفته و روش آن حضرت را در پرستش و بندگى انتخاب كرده ؛ يعنى دعايى كه از لسان مبارك آن بزرگوار تعليم به ابوحمزه ثمالى شده است در مقام تفسير و تشريح درآورده ، و نيز شواهد گفتار و اثبات حقايق مطالب را به آيات قرآنى اشاره كرده ؛ تا عموم سرگشتگان ؛ در اين شاهراه هدايت قدم گذاشته و از رويه آن حضرت پيروى نمايند و تكليف واقعى خود را در مقام پرستش و بندگى بدانند.
موضوع قابل توجه اين است كه امام عليه السلام در اين دعاى شريف تمام نكات برجسته اصول عقايد را به كار برده و مقام تعليم را در توحيد و عدل و معاد به مرتبه خود رسانيده است و مطالب دعا را به طورى ارتباط به آيات الهى داده كه گذشته از اين كه تعليم مناجات و تعليم روش بندگى كرده است ؛ حقايقى از قرآن مجيد را هم افشا نموده است ؛ و در اين كتاب با عنايت حق نكات دقيق آن به معرض توضيح در آمده است .
پرسمان علوى
اين كتاب تاليف مؤسسه آموزشى ـ پژوهشى مذاهب اسلامى می باشد .
مرور زمان بسيارى از چهره هاى بزرگ تاريخى را كهنه و يا به فراموشى مى سپارد و جز نامى از آنان در لابلاى تاريخ نمى گذارد، اما در اين ميان برخى از چهره ها را نه تنها مرور زمان كهنه نمى كند بلكه روز بروز آنان را روشن تر و زنده مى سازد.
يكى از كسانى كه مرور زمان وجود او را روشن تر و نياز به شناخت وى را ضرورى تر مى سازد، انسان كامل، امام على بن ابيطالب(عليه السلام)مى باشد.
بدون ترديد امروزه انسان هاى تشنه عدالت و معنويت بيش از هر روز ديگر به الگو قرار دادن شخصيت حضرت امير(عليه السلام) نيازمند است و اين امر بستگى به شناخت و آگاهى همه جانبه از افكار، انديشه ها و سيره و منش آن حضرت مى باشد.
از آنجا كه پيرامون شخصيت بزرگان و افكار و سيره آنان پرسش ها و گاه در اثر فاصله زمانى ابهاماتى پديد مى آيد، شايسته است كه به آنها پاسخ داده و ابهامات برطرف شود. بدين جهت پرسش هاى رسيده از مناطق مختلف كه مربوط به حضرت على(عليه السلام)مى باشد توسط معاونت پژوهش مؤسسه آموزشى ـ پژوهشى مذاهب اسلامى جمع آورى و به صورت كتاب در خدمت شيفتگان آن حضرت عرضه مى شود.
 

 

Islamic Education Center
7917 Montrose Road
Potomac, Maryland 20854
301.340.2070 / 301.340.6584


صفحه نخست | كتاب های جديد | مخزن كتاب | موضوعی | در دست تهيه | جستجو | تماس با ما

© WEBERSEDU