ده انتقاد و پاسخ پیرامون غیبت امام مهدي
ترجمه كتاب «المسائل العشر في الغيبة»
اين كتاب تاليف شيخ مفيد (رحمة الله عليه) و با ترجمه استاد محمد باقر خالصی می باشد .
در موضوع غيبت حضرت مهدي عليه السلام که شيعه به آن عقيده دارد، تا به حال، کتاب‌هاي متعددي نوشته شده. و کتابي که ترجمه آن در برابر خوانندگان محترم قرار دارد، شايد در نوع خود از بهترين کتاب‌هايي باشد که تا کنون به چاپ رسيده است.
مطلبي که همواره در مسأله اعتقاد به وجود مهدي، مورد بحث و گفتگو قرار گرفته و عدم حل صحيح و کامل آن نسبت به وجود او، موجب شک و ترديد گرديده، تنها جنبه علمي و فلسفي آن بوده، نه جنبه کيفي و خارجي آن.
و به عبارت واضحتر آنچه اعتقاد به غيبت مهدي عليه السلام را در انظار افراد داراي فکر و انديشه، مورد اشکال قرار مي‌دهد، اين فکر است که غيبت فردي با آن خصوصيت و کيفيتي که شيعه ادعا مي‌کند، آيا از نظر علمي و فلسفي امکان پذير است يانه؟ و کتاب حاضر با اينکه نهايت اختصار را در آغاز و انجام اين بحث به کار برده، به بهترين وجه اين جنبه را بررسي نموده و کاملاً اشکالات آن را حل کرده است، به گونه‌اي که براي شخص منصف و بي‌غرض جاي هيچ اشکال و ايرادي را نسبت به امکان وجود چنين فردي، باقي نمي‌گذارد.
مؤلف اين کتاب «محمد بن محمد بن نعمان» است که نزد شيعه مشهور به «مفيد» و نزد اهل تسنن، معروف به «ابن معلم» مي‌باشد.
بررسى نظريه «صرفه» در اعجاز قرآن
اين كتاب تاليف آيت الله يعقوب جعفرى مراغى می باشد .
دانشمندان اسلامى در مورد وجوه اعجاز قرآن و اينكه قرآن كريم از چه جهت و يا جهاتى داراى اعجاز است، بحث‏هاى مفصلى كرده‏اند و جوانب گوناگون مسئله را مورد بررسى قرار داده‏اند.  بحث درباره وجوه اعجاز قرآن، هم در كتب كلامى آمده و هم در تفاسير و كتب مربوط به علوم قرآن عنوان شده است و اين مسئله به لحاظ اهميتى كه دارد، مورد توجه خاص صاحب نظران قرار گرفته است و با وجود اينكه اين موضوع از ديرباز به طور تفصيل محل بحث و بررسى واقع شده، هنوز هم زمينه براى بحث‏هاى بيشتر موجود است و متأخران وجوه جديدى را عنوان كرده‏اند كه در كلام پيشينيان نيامده است.  هدف اين كتاب  نقد و بررسى همه وجوه اعجاز قرآن نيست، بلکه تنها يكى از آن وجوه را كه در كلام شيخ مفيد و سيد مرتضى و بعضى ديگر از بزرگان آمده است، بررسى می کند و آن قول به «صرفه» است.
گنجينه‏هاى غيب
تفسير سوره انعام
اين كتاب تاليف يعقوب جعفرى می باشد .
در ميان هفت سوره بلند قرآن، سوره مباركه انعام موقعيت ويژه‏اى دارد و از جهت تنوع مطالب و نيز فاخر بودن آنها، از برجستگى خاصى برخوردار است، مانند آيه شريفه و عنده مفاتح الغيب لا يعلمها الا هو كه در بيان گستردگى علم الهى جايگاه ممتازى دارد و همچنين آياتى كه مشتمل بر موضوعات مهمى چون توحيد، معاد، نبوت و شرك ستيزى و بيان نظم موجود در جهان خلقت و اشاره به بصيرتهايى كه از سوى خدا آمده است، مسئله شرح صدر و جهانى و جاودانى بودن اسلام و دهها موضوع مهم ديگر است.
براى همين است كه از ديرباز در جامعه دينى ما قرائت و ختم سوره انعام مورد توجه ويژه بوده است، ولى واضح است كه استفاده از آثار و بركات و معارف اين سوره، در صورتى به كمال مطلوب مى‏رسد كه همراه با تدبر در آيات آن و آشنايى با تفسير آن باشد.
مفسر گرانقدر در جلد سوم تفسير كوثر به سبك خاصى به تفسير اين سوره پرداخته و نكته‏هاى ناب و تازه يابى در آنجا آورده است و اكنون آن را با حذف و اضافه‏ها و نظم و ترتيب خاصى، به صورت یک کتاب جداگانه در اختیار علاقمندان قرار گرفته است.
توحيد
ترجمه كتاب التوحيد شيخ صدوق
اين كتاب تاليف ابى جعفر محمّد بن على بن موسى ابن بابويه ملقب به شيخ صدوق با ترجمه و شرح استاد على اكبر ميرزايى‏ می باشد .
براى بهتر شناختن خداوند چه راهى وجود دارد؟
بهترين راه اين است كه در قرآن تدبر كنيم و رواياتى را كه در واقع تفسير قرآن است و از رسول گرامى اسلام (صلى الله عليه و آله و سلم) و اهل بيت ايشان به ما رسيده است را مورد بررسى قرار دهيم و در نتيجه خداوند را در حدى كه بايد شناخت، بشناسيم.
كتاب (توحيد) اثر شيخ بزرگوار صدوق (اعلى الله مقامه الشريف) چنين خصوصيتى دارد يعنى روايات پيرامون خداشناسى با دسته بندى موضوعاتى كه در بحث خداشناسى مطرح است را بيان كرده است و بى‏نظيرترين و بهترين كتاب روايى در اين زمينه مى‏باشد و مانند اين كتاب پيدا نمى‏شود.
همراه با پيامبران در قرآن
اين كتاب تاليف عفيف عبدالفتاح طباره می باشد .
آدميان براى بازشناختن راه از چاه و خير از شرّ به الگوها نيازمندند و پيامبران بهترين نمونه‏ها هستند. آنان انسان‏هاى برجسته‏اى‏اند كه گفتار، كردار و رفتارشان مى‏تواند الگو باشد. زندگى اينان بسيار درس‏آموز است و با دقت در آن، مى‏توان نكته‏هاى لطيفى را دريافت كه سعادت دنيا و آخرت انسان را تأمين كند.
آقاى عفيف عبدالفتّاح طبّاره، نويسنده‏اى لبنانى و از برادران اهل سنّت است كه تأليف‏هاى متعددى از جمله: روح الدين الاسلامى، اليهود فى القرآن، روح الصلاة، مع الأنبياء فى القرآن و... دارد. كتابى كه پيش روى شماست ترجمه كتاب اخير است.
نويسنده كتاب كوشيده سرگذشت انبيا را پيراسته از اسرائيليات و افسانه‏ها با سلاست و روانى به خوانندگان عرضه كند و نكات آموزنده زندگى آنان را با اسلوبى جذّاب فراروى آنان قرار دهد. البته، وى در اين كتاب، فقط بر منابع اهل سنّت، چون صحاح ستّه، قصص الانبياء نوشته عبدالوهاب نجّار و... تكيه و بسنده كرده و از منابع شيعى روى برتافته است و گاه از اظهار نظرهاى او، بوى تعصّب شديد به مشام مى‏رسد. از اين رو در مواردى كه نظر او با روايات اهل‏بيت(ع) هم‏خوانى نداشت، پاورقى‏هاى توضيحى آورده شده و ديدگاه شيعه توضيح داده شده است .
قصه‏هاى قرآن به قلم روان
اين كتاب تاليف مرحوم محمد محمدى اشتهاردى‏ می باشد .
اين كتاب بر اساس آيات قرآن تنظيم شده، و براى توضيح، از روايات و گفتار مفسران استفاده بسيار شده است. در اين كتاب سعى شده كه داستان‏هاى قرآن از پيامبران و غير پيامبران در دو بخش با قلم روان و همگانى نگارش يابد تا همه بتوانند از فراز و نشيب‏هاى اين داستان‏هاى جالب و تكان دهنده، درس عبرت بياموزند تا در آيينه اين داستان‏ها، سرنوشت شوم متكبران و حسودان را با چشم خود ببينند و عظمت و شكوه پارسايان و پاك‏سرشتان را مشاهده كنند. حاكميت اراده خدا را در همه چيز بنگرند، منظره‏هاى زشت و زيبا را تماشا نمايند و با مقايسه عميق بين آن‏ها، از زشتى‏ها دور شده و به زيبايى‏ها بپيوندند. اين كتاب در دو بخش زير تنظيم شده است:
بخش اول: داستان‏هاى پيامبران در قرآن
بخش دوم: داستان‏هاى پيامبر اسلام صلى الله عليه و آله و سلم و ديگران در قرآن
صدايت مى زنم، سلامت مى دهم، دعايت مى كنم
اين كتاب تاليف محمد باقر انصارى زنجانى می باشد .
نگاهى به دعاهاى مربوط به حضرت بقية اللَّه الاعظم ارواحنا فداه وتقسيم موضوعى آن، پنجره اى است به محتواى اعتقادى واژه ها وعبارات آن، وادبى که در عبارت پردازى آنها به کار گرفته شده است.
از اين آينه خواهيم آموخت که هر صبح وشام چگونه بايد در ساحت مقدس او آماده به خدمت باشيم وبر بندگى خود وصاحب اختيارى او تجديد بيعت کنيم.
اين مجموعه در نظر دارد فقط آنگونه که به ما آموخته اند با او سخن بگوييم تا مبادا در شرط ادب کوتاهى شود. قبل از هر قطعه، روح خود را آماده مى کنيم تا قلبى تشنه را به ميعادگاه دوست ببريم. آنگاه عبارات بلندى که از مقام عصمت آموخته ايم با مولا وصاحب اختيارمان در ميان مى گذاريم، وبا پدرى مهربان وپناهگاهى امن، صميمانه ولى با ادب راز دل مى گشاييم.
با اشاره اى به متن عربى دعاها، به ترجمه فارسى آن اکتفا مى کنيم تا در اتصال دل به آن محبوب قلوب، حضور قلب بيشترى در ميان باشد.
شگفتى ها وعجايب دنيا در بعد از ظهور امام زمان (ع)
اين كتاب تاليف حسين بن محمدتقي نوري طبرسي معروف به محّدث نورى‏ می باشد .
اين كتاب در بيان ويژگى هاى حضرت مهدى (عليه السلام) ومقايسه آن با تمام انبياء واوصياء - صلوات اللّه عليهم - وسلسله بلند مرتبه، غير از بعضى از اجداد پاك ومطّهر خود (عليه السلام) مى باشد.
در فجر ساحل
اين كتاب تاليف محمد حكيمى ‏ می باشد .
رساله حاضر بررسيى است درباره امام غائب - عليه السّلام ودنياى آينده از نظر شيعه. در اين راه، از پيش، گامهايى برداشته اند بس استوار وبلند. وبرخى از جنبه هاى آن، تا اندازه اى مورد بحث قرار گرفته ومطالب سودمندى در آن باره ها عرضه شده است؛ مانند طول عمر، مسلّم بودن موضوع از نظر فرق اسلامى، بشارات اديان وكتب آسمانى، معنى انتظار وجز آنها، به طورى كه نيازى به تكرار آن بحثها نيست.
مولف از مدّتها پيش يادداشتهايى پراكنده، در اين موضوع فراهم آورده بوده است كه به صورت اين رساله به خوانندگان تقديم مى شود.
پندهاى امام صادق(ع) به ره جويان صادق
اين كتاب تاليف آيت‌الله محمدتقی مصباح يزدی‏ می باشد .
آنچه در كتاب حاضر در پى خواهد آمد، درس‌هاى اخلاق حضرت آيت الله استاد محمدتقى مصباح يزدى است كه در جمع گروهى از طلاب و علاقه مندان به مكتب اهل بيت(عليهم السلام) ، در حوزه علميه قم و طىّ سال‌هاى 1376 تا 1378 ايراد گرديده است. حضرت استاد، محور اين سلسله از مباحث خود را روايتى از امام صادق(عليه السلام) قرار داده اند. مخاطب آن حضرت در اين روايت، يكى از اصحاب ايشان به نام عبدالله بن جندب است و حضرت در آن، مطالبى بسيار مفيد و ارزنده را بيان فرموده‌اند كه قطعاً براى كسانى كه در مسير خودسازى و سير و سلوك و تقرب الى الله گام برمى‌دارند، مى‌تواند بسيار راه گشا باشد.