نشانه هاى ظهور حضرت مهدى

على زمانى قمشه اى

- ۵ -


مهارت هاى زندگى در عصر غيبت

سهيلا صلاحى اصفهانى

اشاره

زندگى در عصر غيبت هم براى خودش ادب ورسمى دارد که اگر آن را نشناسى واصول اوليه اش را ندانى يک وقت به خودت مى آيى ومى بينى زندگى ات هيچ وپوچ است نه به جايى وصلى ونه توشه اى برداشته اى.

پس، آماده شو تا ادبِ زيستن در دوران غيبت را بياموزى، ومهارتهاى زندگى در آن را تجربه کنى.

آماده شو تا راه آمدن امام را ماهرانه وآگاهانه گلباران کنى.

مهارت در شناخت دين

خدا رحمت کند حافظ را، قرنها پيش گفت:

جنگ هفتاد ودو ملت همه را عذر بنه

 

چون نديدند حقيقت ره افسانه زدند

اگر آن روز هفتاد ودو ملت بودند که افسانه مى سرودند، امروز هفتاد ودو هزار ملت ومذهب ومکتب اند که هر يک ادعاى حق بودن دارند وتو را به سوى خود مى خوانند وتو متحير مى مانى که اين همه حق از کجا آمده ونمى فهمى کدام يک راست مى گويند وکدام دروغ، مگر آن که تلاش کنى تا به ميزانى دست يابى که حجت تو باشد وتو را به تلقى صحيحى از دين برساند تا خطوط اصلى وفرعى را بشناسى، خط وربطها را تشخيص دهى، تفاوت بدعت وسنت را درک نمايى، مراقب تحريفها باشى، از کج فهمى بپرهيزى، اهل تفسير به راى نباشى، در برداشتهاى سنتى اسير نشوى وقرائتهاى نو فريبت ندهد.

بايد آگاهى کسب کنى وآگاهانه حرکت کنى.

بايد مجهز به تفکر وتعقل وتدبر شوى،

بايد دامان دين شناسان آگاه را رها نکنى،

وبايد تقوا پيشه کنى که هر که متقى باشد خداوند به او فرقان را عطا مى کند.

مهارت در آراستگى به عدالت

کسى که در وجود خود ودر دنياى کوچک درونش نتواند عدالت را به پا کند نمى تواند در دنياى بزرگ بيرونى اش شعار عدالت خواهى بدهد.

اگر توانستى قوا ونيروهاى خود را در حد تعادل نگه دارى، اگر ميان شادى وغم، خنده وگريه، عشق ونفرت، محبت وکينه، دوستى ودشمنى حد وسط را شناختى، اگر زياده روى وکم روى نکردى، اگر به موقع حرف زدى وبه موقع خاموش ماندى، اگر هم اهل عبادت بودى وهم مرد کارزار، اگر زيبايى دنيا وعزت آخرت را يک جا خواستى، اگر توانستى علم وعرفان را با هم جمع کنى، اگر مرزها را شناختى، اگر نقش اجتماعى ات را در برابر پدر ومادر، همسر وفرزند، خويش وهمسايه، دوست ورفيق، رئيس وارباب رجوع، خوب ايفا کردى، اگر به خودت، به ديگران وبه خدا ظلم نکردى، اگر حق را پايمال نکردى وحق خودت، حق ديگران وحق خدا را ادا کردى، آن وقت تو به عدالت رسيده اى وکسى که به عدالت آراسته شود وماهرانه عدالت ورزد، راه را براى جهانى شدن عدل وظهور منجى عالم هموار کرده است.

مهارت در دشمن شناسى

ساده انگارى است که فکر کنى اگر آهسته بروى وآهسته بيايى کسى به تو کارى ندارد. دهها چشم يکسره تو را مى پايند تا از يک لحظه غفلتت استفاده کنند واگر بى خيال آنها شوى آنچنان تو را فريب مى دهند که نفهمى چه بر سرت آمده است.

حواست باشد، در عصر غيبت، دشمنان داخلى وخارجى هزار جور کلک وحقه سوار مى کنند تا سرمايه هاى مادى ومعنوى تو را بگيرند واگر در تدبير از آنها کم بياورى ويا در مقابلشان کوتاه بيايى، همه چيزت را باخته اى.

بايد دشمن را شناخت ومتوجه او بود واگر لازم شد - که مى شود - در برابر توطئه هايش ايستاد ومقاومت کرد.

دشمن، گاهى جسورانه پيش مى آيد، گاهى با احتياط، گاهى رودررو مى ايستد، گاهى پشت سر، گاهى لباس سياست تن مى کند، گاه فرهنگ وادب وهنر. گاهى با شمشير مى جنگد، گاهى با قلم. دشمن فيلم مى سازد، کتاب مى نويسد، دلسوزى مى کند، همدردى مى نمايد وتا دلت بخواهد ادعا دارد براى همه چيز. دشمن گاهى در دل ودرون تو خانه مى کند ومى شود نفس اماره، گاهى از تو فرسنگها فاصله دارد ومى شود شيطان بزرگ. به هر حال بايد او را شناخت وبا همه توان با او مبارزه کرد.

مهارت در صبر وپايدارى

يا به درستى راهى که انتخاب کرده اى يقين دارى يا ندارى؟ اگر يقين دارى، ترديد ودودلى چرا؟ چرا شک مى کنى در رفتن؟ وچرا سرزنشهاى ديگران تو را سست مى کند؟ هميشه عده اى هستند که از تو ايراد مى گيرند، انتقاد مى کنند، سرزنشت مى کنند ولى قرار نيست ايرادها وانتقادها وسرزنشها، تو را از مسير حقى که مى روى باز دارد که اگر اينطور باشد تو هرگز به مقصدى که خودت انتخاب کرده اى، به هدفى که براى رسيدن به آن مى خواهى تلاش کنى، نمى توانى برسى.به خودت اعتماد کن واز آنچه که به تو مى گويند هراسى نداشته باش. نمى گويم بى توجه باش لابلاى اين انتقادها وسرزنشها گاهى حرفهاى حسابى هم مى شود پيدا کرد، حتى خداوند هم مى فرمايد: (همه حرفها را بشنويد واز بهترين آنها نمپيروى کنيد). اما يادت باشد اگر امروز، در عصر غيبت، از سرزنش ديگران بترسى وبا هر حرفى جهت حرکتت را عوض کنى، فردا، در عصر ظهور، حجتى براى ارائه به امام خود ندارى، که او حاضر وناظر بر عمل ونيت توست. پس صبور وپايدار بمان!

دلا در عاشقى ثابت قدم باش

 

که در اين ره نباشد کار بى اجر

نشانه هايى از پايان

على فاطميان

اشاره

در سالهاى اخير جهان مسيحيت شاهد بروز وظهور موجى فزاينده ازتوجه به پيشگوئيهاى کتاب مقدس درباره آخرالزمان بوده است. موجى که در آستانه سال 2000م وپايان هزاره دوم ميلادى به اوج خود رسيد.

در اين سالها در نشريات غربى وپايگاههاى اينترنتى مقالات فراوانى منتشر شده که در آنها است پيشگوئيهاى کتاب مقدس با رويدادهاى عصر حاضر تطبيق داده شده واز حوادث مختلف سياسى، اجتماعى وزيست محيطى که در سالهاى اخير در جهان رخ داده يا در حال رخدادن است به عنوان نشانه هاى آخرالزمان يا پايان دنيا ياد شده است.

با اذعان به اين مطلب که برخى از اين مقالات با اهداف تبليغى وتبشيرى مسيحيان در جهان هماهنگى وهمسويى دارد؛ براى آشنايى خوانندگان عزيز موعود، با نگاهى که امروز در ميان مسيحيان درباره حوادث آخر الزمان وجود دارد، يکى از اين مقالات را انتخاب ودر معرض قضاوت شما عزيزان قرار مى دهيم.

در خلال اعصار وقرون، شمارى از معلمان روحانى وغيبگويان، بصيرت خاصى نسبت به آينده دريافت کرده اند. يکى از عميق ترين اين بصيرتها نسبت به آنچه اتفاق خواهد افتاد، 2000 هزار سال پيش، در دامنه کوهى خارج از اورشليم اعطا شد. گروه کوچکى از حقيقت جويان در گرد معلمشان، عيساى ناصرى، جمع شده بودند. سؤالى که از او پرسيدند، جوابى را در پى داشت که سالها وقرنها، تا اين زمان که ما در آن زندگى مى کنيم، ادامه دارد:

(وهمانطور که او (عيسى) بر فراز کوه زيتون ها نشست، حواريون به سوى او آمدند، گفتند: به ما بگو نشانه هاى آمدن تو وپايان دنيا چه خواهد بود؟).(1)

عيسى (عليه السلام) با شمارى از مشخصات جوابشان، را داد تا مراقب باشند. (عبارت (پايان دنيا) که در اينجا به کار رفته به معناى پايان عمر کره زمين نيست، بلکه منظور پايان سلطه غير انسانى بشر بر روى زمين است). اگر چه بسيارى از نشانه هايى که او داد، قرنها گريبانگير دنيا بوده؛ اما جالب توجه آن است که شدت وکثرت اين نشانه ها اکنون افزايش يافته است:

افزايش جنگها

(از جنگها خواهيد شنيد وشايعات جنگها؛ زيرا ملتى عليه ملتى بر خواهد خاست، ومملکتى عليه مملکت ديگر).(2)

هيچ مقطعى از تاريخ مانند قرن بيستم، شاهد افزايش تعداد جنگها نبوده است. طبق برآورد صليب سرخ جهانى، بيش از 100 ميليون نفر در جنگهايى که از آغاز اين قرن به وقوع پيوسته است؛ جان خود را از دست داده اند.

از جنگ جهانى دوم تاکنون، بيش از 150 جنگ عمده وصدها شورش مسلحانه وانقلاب رخ داده است. از پايان جنگ جهانى دوم، ارقام کشته ها در نزاعهاى مسلحانه، بيش از 23 ميليون نفر است. طبق گزارش واشنگتن پست: (جنگهاى قرن بيستم، جنگهاى تمام عيارى عليه جنگجويان وغير نظاميان بوده است... در حالى که در قياس با آن، جنگهاى وحشيانه قرون پيشين مانند جنگهاى خيابانى بوده است).

گسترش خشکسالى

(ونيز خشکسالى خواهد بود).(3)

اواخر سال 1996، بانک جهانى گزارش کرد که روزانه بيش از 800 ميليون نفر گرسنه، در جهان به سر مى برند وبيش از 500 ميليون کودک، غذاى کافى براى رشد روانى وجسمانى دريافت نمى کنند. معاون بانک جهانى مى گويد: (روزانه حدود 40 هزار نفر در جهان، بر اثر گرسنگى مى ميرند، که غالباً در مناطق روستايى رخ مى دهد).

شيوع بيماريهاى مهلک

(ونيز بيماريهاى مهلک خواهد بود).(4)

کمتر از 20 سال پيش، حرفه پزشکى مدعى بود که بر بسيارى از بيماريهاى باکتريايى وويروسى فائق آمده است، اما امروزه مواردى از بيماريهاى عفونى بيداد کرده است.

خبرگزارى آسوشيتد پرس گزارش مى دهد: (ظهور انواع باکتريهايى که نمى توان با آنتى بيوتيکهاى فعلى آنها را از بين برد، مى تواند خود، تبديل به تهديدى عليه سلامت عمومى وبدتر از بيمارى ايدز شود. بيماريهايى که اخيراً گمان مى رفت بر آنها فائق آمده باشند، رفته رفته مهار ناشدنى مى شوند... دانشمندان انتظار چيزى کمتر از يک فاجعه پزشکى ندارند).

UN AIDS، برنامه مشترک سازمان ملل عليه ويروس ايدز، در گزارش پايان سال خود در دسامبر 1996، عنوان کرد که در آن سال، 1/3 ميليون مورد جديد از آلودگى به ويروس اچ. آى. وى. در تمام دنيا رخ داده است. در سال 1996، يک ونيم ميليون نفر از بيمارى ايدز مردند که مجموع کسانى که تاکنون در ارتباط با اين بيمارى مرده اند به 6/4 ميليون نفر مى رسد. براساس همين نوشتار، افزون بر 24 ميليون نفر مبتلا به ويروس اچ.آى.وى. يا بيمارى ايدز، اکنون در تمام دنيا زندگى مى کنند؛ اين آمار وارقام به خوبى مى رساند که از سال 1981 - که اين بيمارى براى اولين بار شناسايى شد - تا کنون بالغ بر 30 ميليون نفر به آن مبتلا شده اند. سازمان بهداشت جهانى مى گويد: (در تمام دنيا، روزانه بيش از 6000 نفر به اين بيمارى مبتلا مى شوند واين سرايت روز به روز بدتر مى شود).

فراوانى زمين لرزه

(ودر جاهاى متعدد زمين لرزه خواهد بود).(5)

سالنماى جهانى به ما مى گويد که بين سالهاى 1000 تا 1800 ميلادى، تنها 21 زمين لرزه عمده وجود داشت. اما بين سالهاى 1800 تا 1900 تعداد آن 18 واقعه بود. بين سالهاى 1900 تا 1950، 33 زمين لرزه بزرگ به وقوع پيوست؛ تقريباً به اندازه آنچه در طى 1850 سال گذشته رخ داده است!

بين سالهاى 1950 تا 1991، 93 زمين لرزه بزرگ اتفاق افتاد، تقريباً 3 برابر تعداد آن در نيم قرن گذشته، و1/3 ميليون نفر از مردم را در سراسر جهان، به کام مرگ فرستاد. بسيارى از دانشمندان هشدار مى دهند که ما در حال حاضر به دوره اى از بلاياى زمين لرزه اى وارد مى شويم.

گسترش خشونت

دنيايى (پر از خشونت).(6)

يکى ديگر از شرايطى که به گفته عيسى درست در زمان پيش از بازگشتش رواج خواهد داشت، خشونت وحشيانه است:

(همانطور که در ايام (دوره) نوح بود، در زمان آمدن پسر انسان نيز چنين خواهد بود).(7)

در ايام دوره نوح، (زمين در برابر خداوند فاسد وپر از خشونت بود).(8) روزنامه هاى امروز پر از تيترهايى از ماجراهاى غم انگيزى از خشونتهاى بى رحمانه است. امروزه ميزان آدم کشى وخودکشى سالانه در آمريکا، تقريباً به اندازه مجموع کشته شدگان امريکايى در طول جنگ ويتنام است. تنها در 30 سال گذشته، خودکشى وقتل، جان بيش از يک ميليون ودويست هزار امريکايى؛ يعنى بيش از تمام مردانى را که در کل جنگهاى تاريخ امريکا کشته شده اند، گرفته است.

ابلاغ مژده انجيل

(سرانجام وقتى مژده انجيل به گوش همه مردم جهان رسيد وهمه از آن باخبر شدند، آنگاه دنيا به آخر خواهد رسيد).(9)

بر خلاف رشد غم انگيز جنگها، خشکسالى، طاعون وزمين لرزه هايى که به گفته عيسى، (آغاز غمها)(10) است، ابلاغ موعظه انجيل به تمام ملتها، نشانه اى ويژه براى زمانى است که دنيا حقيقتاً به پايان خود برسد.

هيچ گاه در طول تاريخ مانند الآن، انجيل در سراسر دنيا وبراى کل ملتها خوانده نشده بود؛ اگر چه مستقيماً به وسيله مبلغان مسيحيت انجام نمى گيرد، اما با وسايل ارتباط جمعى نوين از قبيل: راديو، تلويزيون وارتباطات راه دور، انجام مى گيرد. طبق سالنامه جهان مسيحيت، پيام انجيل هم اکنون براى 4 ميليارد نفر؛ يعنى عملاً براى تمام کشورها موعظه شده است. (آنگاه پايان فرا خواهد رسيد).

افزايش مسافرتها

(بسيارى به جلو وعقب خواهند دويد).(11)

حوالى 534 پيش از ميلاد مسيح، خداوند به پيامبرش دانيال گفت: (در آخر زمان، بسيارى به جلو وعقب خواهند دويد ودانش زياد خواهد شد).(12) عبارات (بسيارى به جلو وعقب مى دوند), به لحاظ لغوى يعنى (به سرعت در اطراف در تکاپو هستند) يا به قول ليوينگ بايبل: (13) (مسافرتها افزايش خواهد يافت).

در نظر بگيريد وسايل حمل ونقل مردم هزاران سال بود که تغيير اساسى نکرده بود، با اين نگرش اهميت اين پيشگويى آشکار مى شود. امروزه مى توانند ظرف 24 ساعت دور دنيا را طى کنند؛ فضا پيما قادر است در 80 دقيقه کره زمين را دور بزند!

تعداد مردمى که امروزه اقدام به سفر مى کنند، بى سابقه است. به گفته متخصصان اقتصادى، مسافرت وگردشگرى، امروزه (بزرگ ترين وپر انرژى ترين صنعت در دنياست).

فزونى دانش

(دانش زياد خواهد شد).(14)

افزايش دانش در سالهاى اخير، تقريباً خارج از تصور ماست! واژه (بار سنگين اطلاعات) براى نسل ما وضع شده است. هم اکنون روزانه، معادل بيش از 300 ميليون صفحه از اطلاعات، به شبکه اينترنت فرستاده مى شود. هم اکنون هشتاد درصد از کل دانشمندان بشريت، در قيد حيات هستند ودر هر دقيقه، 2000 صفحه به علوم بشر اضافه مى کنند. حدوداً نيمى از دانش پزشکى، هر ده سال يک بار منسوخ شده از دور خارج مى شود.

فناورى رايانه، انفجار دانشى را که در زير بار آن قرار داريم ترسيم مى کند. در سال 1948، ترانزيستور يا واحد ساختمانى اصلى رايانه ها، در آزمايشگاههاى بل ابداع شد. در سال 2000، هر تراشه پردازشگر، شامل يک ميليارد ترانزيستور خواهد بود.

ظهور ضد مسيح

(ضد مسيح مى آيد).(15)

نشانه با اهميت وپايانى آخر زمان که چندين فصل انجيل به آن اختصاص يافته است، ظهور حکومت واحد جهانى به سرکردگى يک مستبد اهريمنى، موسوم به ضد مسيح يا (جانور) است. به گفته کتاب مکاشفه، تمام دنيا، شيطان را در قالب اين رهبر حيوان منش جهانى، پرستش خواهد کرد.

به گفته انجيل، (پيمان) يا موافقت نامه صلح ابتکارآميزى به مدت هفت سال، نقشى محورى در ادعاى ضد مسيح در رهبرى جهان دارد. اين توافقنامه، بحران خاورميانه را موقتاً با صلحى ميان اسرائيل وکشورهاى عرب همسايه، حل خواهد کرد. کوه مورياه در اورشليم (بيت المقدس), که زمانى معبد يهوديان در آن قرار داشت وهمانجا که قبة الصخره مسلمانان هم اکنون وجود دارد، نقطه کانونى خواهد بود.

سه سال ونيم پس از وضع پيمان، ضد مسيح آن را لغو خواهد کرد. آنگاه بيت المقدس را پايتخت بين المللى خود خواهد نمود وغير از پرستش خود وتصوير عرفانى اش، تمام اديان را ممنوع خواهد کرد. اين تصوير به طريقى نيرو مى گيرد تا هم صحبت کند وهم سبب کشته شدن کسانى شود که از پرستش او سرباز مى زنند.(16) عيسى گفت اين هنگام، زمان (مصيبت بزرگ است، آن چنان که از زمان پيدايش جهان وجود نداشته است).(17)

پيدايش نشانه جانور

(او موجب مى شود تا همگان نشانى بر روى دست راست يا روى پيشانى شان دريافت دارند، به طورى که هيچ کس نمى تواند بخرد يا بفروشد مگر کسى که نشان يا نام جانور، يا شماره اسم او را داشته باشد... شماره او 666 است).(18)

اين پيشگويى مطلبى را توصيف مى کند که تا پيش از اين هيچ گاه امکان پذير نبود. دو هزار سال پيش، يوحناى حوارى، ماهى گيرى ساده، پيشگويى کرد که روزگارى، نظام اقتصادى جهانى اى ظهور خواهد کرد که هر کس در لواى آن مجبور است شماره اى دريافت کند وبدون آن قادر به خريد وفروش نخواهد بود. تنها از زمان پيدايش رايانه ها وبانکدارى الکترونيکى، چنين اتفاقى، امکان رخ دادن داشته است.

پاورقى:‌


(1) متّى 3: 24.
(2) همان، 24: 6.
(3) همان، 24: 7.
(4) همان، 24: 7.
(5) همان، 24: 7.
(6) پيدايش 11: 6.
(7) متى 24: 37.
(8) پيدايش 11 5: 6.
(9) متّى 14: 24.
(10) ماتيو 24: 8.
(11) دانيال 12: 4.
(12) همان، 12: 4.
(13) The Living Bible.
(14) دانيال 12: 4.
(15) اول يوحنا 2: 18.
(16) مکاشفات 14: 13 - 15.
(17) متى 21-15: 24.
(18) مکاشفات 18 - 13: 15.