صحيفه نور جلد ۳

امام خميني رحمه الله عليه

- ۵ -


حاكم اسلام مثل حاكم هاى ديگر از قبيل سلاطين ، يا روساى جمهورى نيست . حاكم اسلام ، حاكمى است كه در بين مردم ، در همان مسجد كوچك مدينه مى آمد و به حرفهاى مردم گوش مى كرد و آنهائى كه مقدرات مملكت دستشان بود، مثل ساير طبقات مردم در مسجد اجتماع مى كردند و اجتماعشان به صورتى بود كه كسى كه از خارج مى آمد نمى فهميد كه كى رئيس مملكت است و كى صاحب منصب است و چه كسانى مردم عادى هستند. لباس همان لباس مردم ، معاشرت همان معاشرت مردم و براى اجراى عدالت طورى بود كه اگر چنانچه يك نفر از پائين ترين افراد ملت ، بر شخص اول مملكت ، ادعائى داشت و پيش قاضى مى رفت ، قاضى شخص اول مملكت را احضار مى كرد و او هم حاضر مى شد و اگر چنانچه اسلام آنطورى كه هست پياده شود و اجرا گردد، اميد آن را داريم كه تمام بشر تحت لواى اسلام درآيند، تمام مكتب ها شكست بخورد و مع الاسف نگذاشتند مردم اسلام را بشناسند براى مردم ، گاهى اسلام را به صورت و وصف ارتجاع تعبير كرده اند و گاهى به خشونت تعبير كرده اند و گاهى به اينكه چيزى كه در هزار و چند سال پيش از اين بوده است و حالا نمى تواند جامعه را اداره كند، تمام اينها تبليغات سوء است و شواهد زنده اى در متن اسلام است كه اين
مسائل اينطور نيست كه مبلغين ساير ملل براى اسلام گفته اند و ما مى خواهيم اسلام را، لااقل حكومتش را به يك نحوى كه به حكومت اسلام در صدر اسلام شباهت داشته باشد اجرا بكنيم تا شما معنى درست دموكراسى را به آن حدى كه هست بفهميد و بشر بداند كه دموكراسى كه در اسلام است با اين دموكراسى معروف اصطلاحى كه دولت ها و روساى جمهور و سلاطين ادعا مى كنند، بسيار فرق دارد.
تاريخ : 18/8/57
مصاحبه امام خمينى با راديو تلويزيون هلند
سؤ ال : نام شما بر سر زبان جوانان ايران است . چگونه مى خواهيد اين محبوبيت عجيب را تشخيص بدهيد؟
جواب : آنها تشخيص دادند كه ما همان مطالبى را تعقيب مى كنيم كه در نهاد آنها و آرزوى ديرينه آنهاست و ما را خدمتگزار خود مى دانند، از اين جهت به ما علاقه دارند كما اينكه من به آنان علاقه دارم .
سؤ ال : موقعيت كمونيست ها را در ايران چگونه ارزيابى مى كنيد؟ تا چه اندازه و علل ارزيابى ؟ نظر شوروى درباره وضع فعلى چيست ؟
جواب : كمونيست ها در ايران قدرتى ندارند. تقريبا همه ايرانيان مسلمان هستند و در اين نهضت ثابت كردند كه چقدر به اسلام علاقه دارند و حكومت اسلامى مى خواهند. اما شوروى مانند ساير ابرقدرت ها پشتيبانى از شاه مى كند و اين ابرقدرتها با اين پشتيبانى مى خواهند شاه را حفظ كنند لكن دير شده است و نمى توانند او را حفظ كنند ملت ، شاه را نمى خواهند، او بايد برود.
سؤ ال : در وضع فعلى فرانسه ، بعضى از وكلاى مجلس راجع به اقامت شما در فرانسه از دولت سوالاتى كرده و اظهار نگرانى نموده اند. آيا نظر حضرتعالى چيست ؟
جواب : ما از دولت فرانسه كه هميشه خود را از طرفداران حقوق بشر معرفى مى كند، انتظار داريم همگام با ما نهضتى را كه عليه ظلم و ستم شاه در ايران برپا شده است و هيچ مطلبى غير از مطالب مشروعه اوليه حقوق بشر را خواستار نيست ، تائيد نمايد و به پشتيبانى ما برخيزد و اگر آزاديخواه است ، آزاديخواهى خود را به اثبات برساند. و از ملت فرانسه انتظار داريم كه از ملت ايران دفاع نمايد. ملتى كه زير پاى ابرقدرت ها هر روز كشته و زخمى مى دهد و باز
براى احقاق حقوق خود دست از مبارزات آزاديخواهانه خود برنداشته است .
سؤ ال : مى توان گفت بعد از به وجود آمدن دولت جديد و زندانى كردن عده اى ، مساله و موقعيت جديدى بوجود آمده است ؟
جواب : ايران از مدتى پيش با حكومت نظامى اداره مى شود و اين كارهايى كه شاه مى كند مانورهايى است كه تاثيرى در نهضت ما ندارد و طرح هايى است كه به تحريك شاه و اجانب عمل مى شود ولى فايده اى براى شاه ندارد. شاه شديدا مورد خشم ملت واقع شده است دولت نظامى ، وجود و عدمش يكسان است .
سؤ ال : آيا يك هماهنگى بين كليه نيروهاى مخالف در ايران امكان پذير است ؟
جواب : ما نيروى مختلفى نداريم . ملت ايران به تمام معنى به پاخاسته است كه حق خودش را مطالبه كند و آنهايى كه وابسته به شاه هستند و از او جيره خوارى مى كنند، آنها مى شود مختلف باشند تا با يك سياست هماهنگى پيدا كنند. ملت ايران يكپارچه است و هر شخصى كه با خواست ملت ايران مخالفت كند خائن است .
سؤ ال : آيا شما آماده فرمان دادن حركت مسلحانه عليه شاه هستيد؟
جواب : ما اميدواريم بدون جنگ مسلحانه به پيروزى برسيم و شاه كنار برود و اگر چنانچه يك وقت اقتضا كرد، مبارزه مسلحانه را مورد بررسى قرار مى دهيم .
تاريخ : 18/8/57
مصاحبه امام خمينى با خبرنگاران برزيلى ، انگليسى ، تايلندى ، ژاپنى ، وآمريكائى
سؤ ال : حضرت آيت الله ! پس از اين ناراحتى ها و ناآرامى هاى اخير دانشجويان و سپس روى كار آمدن يك دولت نظامى ، آيا شما فكر مى كنيد اوضاع كنونى براى سرنگونى شاه است ؟ و آيا توقيف آقاى هويدا نخست وزير اسبق ، تغييرى در اوضاع ايجاد كرده است ؟ و بالاخره آيا شما هواداران خودتان را به يك مبارزه مسلحانه عليه شاه تشويق و توصيه خواهيد نمود؟
جواب : دولت نظامى تاثيرى در مسائل ايران ندارد بلكه در ازياد ناراحتى ها و اعتصابات و تظاهرات نقش اساسى دارد، لذا پس از تشكيل حكومت نظامى ، مسائل بدين صورت كه ملاحظه ميكنيد، تشديد شده است ، چنانچه توقيف هويدا هم اثرى ندارد، اين هم يك مانورى است كه خيال مى كنند براى اسكات مردم ، اينگونه امور تاءثير دارد. چيزى كه بلا اشكال تاءثير فى الجمله دارد اين است كه خود شاه و سلسله او بروند و آنوقت يك آرامش نسبى حاصل خواهد شد. و اما روش ما در مبارزه عجالتا همين است كه هست و من اميد اين را دارم كه همه مسائل را حل كند لكن اگر طول كشيد و احتياج افتاد، تجديد نظر خواهيم كرد.
سؤ ال : حضرت آيت الله ! براى جانشينى رژيم كنونى ، شما خواستار جمهورى اسلامى هستيد، چنين دولتى آيا آزادى هاى دموكراتيك را براى همه مردم تضمين خواهد كرد؟ و در چنين دولتى نقش خود شما شخصا چه خواهد بود؟ ضمنا در مورد آزادى هاى دموكراتيك مى خواهيم بدانيم آيا كمونيست ها و ماركسيست ها آزادى اظهار عقيده و بيان خودشان را دارند يا نه ؟
جواب : دولت اسلامى ، يك دولت دموكراتيك به معناى واقعى است و براى همه اقليت هاى مذهبى آزادى به طور كامل هست و هر كسى مى تواند اظهار عقيده خودش را بكند و اسلام جواب همه عقايد را به عهده دارد و دولت اسلامى ، تمام منطق ها را با منطق جواب خواهد داد. و اما من هيچ فعاليت در داخل خود دولت ندارم و به همين نحو كه الان هستم ، وقتى هم كه دولت اسلامى تشكيل شود، نقش هدايت را دارم .
سؤ ال : سياست خارجى جمهورى اسلامى ، خصوصا در رابطه با ابرقدرتها چه خواهد بود؟
جواب : سياست دولت اسلامى ، حفظ استقلال ، آزادى ملت و دولت و كشور و احترام متقابل بعد از استقلال تمام مى باشد و فرقى بين ابرقدرت ها و غير آنها نيست .
سؤ ال : شما نفوذ غرب بخصوص آمريكا را مذموم شمرده ايد، اين نفوذ چگونه مى تواند محدود شود اگر ايران به اين ترتيب كنونى به فنون و تكنولوژى غربى وابسته است و غرب هم احتياج مبرمى به نفت خام شما دارد؟
جواب : حكومت اسلامى و خواست ملت ما براى همين است كه نفوذ غرب و همه كشورها را در ايران از بين ببرد. وقتى يك ملت با تمام اقشار آن براى يك هدف قيام كردند، هيچ نفوذى نمى تواند خلاف آن را تحميل كند. و اما قضيه نفت ، ما بعد از اينكه استقلال خود را به دست آورديم و نفت در اختيار ما قرار گرفت ، مى خواهيم بر حسب اختيار خودمان نفتمان به فروش رود و ارز گرفته و صرف مصالح كشور كنيم ، ما از حيث فروش مضايقه اى نداريم ليكن نه مثل فروشى كه الان انجام مى گيرد.
سؤ ال : حضرت آيت الله ! تا چه مدت انتظار خواهيد كشيد كه شاه روى كار باشد و بعد دستور جهاد مسلحانه بدهيد؟
جواب : تا وقتى مايوس شوم از اينكه به ترتيبى كه در پيش است ، مقصود ما حاصل نشود.
سؤ ال : براى يكشنبه آينده در تهران دستور اعتصاب عمومى صادر شده است ، آيا اين آغاز يك مبارزه جدى با دولت نظامى كنونى در ايران است ؟
جواب : مبارزه به همين شكلى كه هست ، هميشه جدى بوده منتها نوسان داشته است ، البته حكومت نظامى و دولت نظامى موجب ناآرامى مردم و بيشتر شدن اين اعتصابات و تظاهرات شده است .
سؤ ال : نتيجه مذاكرات شما با آقاى دكتر كريم سنجابى و جبهه ملى چه بوده است ؟
جواب : مذاكرات به آن معنائى كه گفته مى شود توافق حاصل شده است ، نبوده . من مسائلى را كه مورد
نظرم بوده طرح كردم و آنها قبول كردند. من مسائلى را كه هميشه خواست ملت است طرح مى كنم ، هر كس آن را پذيرفت به خواست ملت عمل كرده است . خواست ملت ، رفتن شاه و استقرار حكومت اسلامى است ، به تظاهرات بنگريد.
تاريخ : 18/8/57
مصاحبه امام خمينى با مجله ى هفتگى نيورووآمستردام
سؤ ال : چه چيز را از شاه خرده مى گيريد؟ مشروعيتش ، اختناقش و يا اعمال اقتصادى و اجتماعيش ؟
جواب : اولا در آغاز، سلطنت شاه و نيز پدرش بر خلاف ميل ملت بوده و ثانيا از ناحيه اجانب و براى حفظ منافع آنان بر ما تحميل شده است ، به همين جهت كليه برنامه هاى اقتصادى و سياسى و فرهنگى و نظامى وى همگى بر خلاف مصالح مردم انجام شده كه نتايج زيانبار آن در همه زمينه ها اكنون مشهود است .
سؤ ال : چرا تغيير جهت شاه ، شما را قانع نمى كند؟ آيا مردم ايران از پاكسازى نظاميان راضى نخواهند شد؟ چگونه در مقابل ارتش ‍ مقاومت مى كنيد؟
جواب : شاه زير فشار ملت تن به اين تغيير جهت داده است و اين براى رهائى از بن بستى است كه گرفتار آن شده است تا آتش خشم مردم را خاموش كند و سپس با تجديد قوا مجددا دست به خيانت بزند و در برابر ملت ، نه ارتش و نه هيچ قدرتى نمى تواند بايستد، مگر تا كنون شاه با اتكاء به ارتش حكومت خود را تحميل نكرده است كه مى بينيم شكست خورده است .
سؤ ال : اگر شاهنشاهى از بين برود، چگونه مى خواهيد جمهورى اسلامى خود را از پايه بسازيد به طورى كه مطمئن باشيد كه از تغييرات ، كسانى كه از رژيم شاه استفاده كرده اند دوباره به نفع خود استفاده نكنند؟
جواب : ما با تكيه بر دستورات اسلامى و اجراى مقررات آن در همه زمينه ها تلاش خواهيم كرد كه از سوئى دست عناصر فاسد كوتاه شود و از طرفى انگيزه هاى فاسد كننده نابود شود و ديگر اينكه عموم مردم را موظف مى دانيم كه انحراف از مسير اسلامى را در هر كجا كه مى بينند از پائين ترين و بالاترين مقامات بلافاصله جلوگيرى كنند و بدين ترتيب از رشد فساد جلوگيرى مى شود و مجال بر عناصر فاسد نيز بسته مى ماند.
سؤ ال : بازگشت به قوانين قرآن براى زنان يعنى چه ؟ تفريحات مردم در چه حدى است ؟ (الكل ، فيلم و غيره )
جواب : در نظام اسلامى ، زن به عنوان يك انسان مى تواند مشاركت فعال با مردان در بناى جامعه اسلامى داشته باشد ولى نه به صورت يك شى ، نه او حق دارد خود را به چنين حدى تنزل دهد و نه مردان حق دارند كه به او چنين بينديشند و در مورد آنچه را كه به نام تفريحات شناخته شده است ، اسلام با هر چيزى كه انسان را به پوچى و از خود بيگانه شدن مى كشاند، مبارزه ميكند. شرابخوارى و ميگسارى در اسلام ممنوع است . فيلم هاى منحرف كننده از اخلاق متعالى انسان ، ممنوع است .
سؤ ال : برنامه شما راجع به اصلاحات ارضى ، برنامه صنعتى كردن ، فروش مواد اوليه مثل نفت و موضع شما در مورد اوپك و جنگ اعراب چيست ؟
جواب : ايران به سرعت مى تواند مشكل كشاورزى خود را حل كند به طورى كه هم كشاورز به يك زندگى انسانى در حد ديگران برسد و هم مملكت از واردات مواد غذائى بى نياز گردد و ما براى صنعتى شدن كشور تلاش مى كنيم و لكن نه صنعت مونتاژ كه هم كشور را هر چه بيشتر به اجانب وابسته كرده است و هم اكثريت فقير و محروم را در خدمت مشتى ثروت اندوز متجاوز قرار داده است .
سؤ ال : آيا بعد از تمام شدن مدت ويزاى توريستى شما تا دو ماه ديگر مايل هستيد فرانسه را به قصد يك كشور ديگر اروپاى غربى ترك كنيد؟ آيا به هلند خواهيد رفت ؟
جواب : اقامت من در پاريس موقتى است و در اولين فرصت كه امكان فعاليت در يك كشور اسلامى داشته باشم به آنجا مى روم .
سؤ ال : در مورد تحويل كشتى هلندى به نيروى دريائى ايران در حالى كه كشور به شدت از طرف آمريكا مسلح شده است ، چه فكر مى كنيد؟
جواب : اصلى كه غير قابل تغيير است ، اين است كه سياست خارجى ما بايد بر مبناى حفظ آزادى و استقلال كشور و نيز حفظ مصالح و منافع ملت ايران باشد ولى در خصوص اين گونه مسائل ، مسوولين فنى دولت منتخب ، در آينده آنها را بررسى مى كنند و دولت تصميم مى گيرد.
تاريخ : 19/8/57
پيام امام خمينى به ملت ايران در مورد كمك به مسلمانانى كه در رابطه با مبارزاتاسلامى ايران خسارت ديده اند
بسم الله الرحمن الرحيم
خدمت ذى شرافت عموم علماى اعلام و حجج اسلام ايران دامت بركاتهم واعلت كلمتهم
پس از اهداى سلام و تحيات وافره ، به عرض محترمتان مى رساند، در اين موقع كه دست جنايتكاران و دژخيمان شاه بيش از پيش به خون جوانان و اطفال ما آغشته شده است و كشتگان و مجروحان بسيارى به جا گذاشته و عده كثيرى را در سراسر كشور بى خانمان و بى سرپرست نموده است و حضرات آقايان و اينجانب را به عزا نشانده است ، در اين موقع كه اعتصابات و تعطيلات عمومى براى اعتراض به دستگاه جبار و احقاق حق مردم بى پناه صورت گرفته است ، بديهى است اين حوادث ضايعاتى در دنبال دارد و قشرهائى از كسبه و كارمندان و كارگران محترم و محروم دچار مضيقه شده و مى شوند و اين امر موجب نگرانى شديد اينجانب است لهذا از حضرات آقايان تقاضاى محترمانه دارم كه در تمام شهرستان ها و توابع آنها هيئت هائى را كه مورد وثوق هستند، انتخاب و مقرر فرمايند تا نياز نيازمندان را چه از حيث لزوم جراحى و چه از حيث فقدان سرپرست و چه دراثر گرفتارى هاى اقتصادى كه در اثر اعتصابات و تعطيلات بحق خود با آن دست به گريبانند بر طرف نموده و به قدر مقدور نيازهاى آنان را رفع كنند، تا با پشتگرمى با اعتصابات خود ضربه شديدى بر پيكر دشمن وارد آورند و بر ملت شجاع و آگاه است كه خود نيز مستقيما به خواهران و برادران خود كمك كنند و دين الهى خود را ادا نمايند.
حضرات آقايان مجازند از سهم مبارك امام در اين امر مشروع و مقدس صرف نمايند و وكلاى اينجانب در هر كجا هستند مجازند تا نصف سهم مبارك امام عليه السلام را صرف اين نيازها نمايند و نيز حضرات آقايان از بازرگانان و مردم خيرخواه دعوت نموده و آنان را تشويق كنند تا نگذارند برادران و خواهران آنان كه در راه اسلام و احقاق حق خود صدمه ديده اند و به ملت بزرگ خود خدمت كرده اند و در راه آنان خون داده اند، به سختى بيفتند. از خداوند تعالى عظمت اسلام و سربلندى ملت عظيم الشان اسلام و ايران را خواستارم و قطع ايادى اجانب را اميدوار.
والسلام عليكم و رحمه الله و بركاته
روح الله الموسوى الخمينى
تاريخ : 19/8/57
مصاحبه امام خمينى با خبرنگاران آلمانى ، فرانسوى ، ايتاليائى ، اسپانيائى
سؤ ال : حضرت آيت الله لطفا درباره آن قسمت از قانون اساسى 1906 كه طبق نظرتان بايد تغيير پيدا كند و جمهورى اسلامى بوجود آيد، توضيحاتى بفرمائيد.
جواب : قانون اساسى دو مرحله داشته است :
1- مرحله پيش از كودتاى رضاخان ، در آن وقت طورى بوده است كه ايرانى ها و مسلمين نمى توانسته اند طرح حكومت اسلامى را بدهند از اين جهت براى تقليل ظلم استبدادهاى قاجار و پيش از قاجار بر اين شدند كه قوانين وضع شود و سلطنت به صورت سلطنت مشروطه درآيد. در عين حال در قوانين پيش بينى اين مسائل شده است . تمام مسائلى را كه الان ما مطرح مى كنيم مى توانيم به متمم قانون اساسى استناد كنيم . اين يك مرحله است از قانون اساسى .
2- مرحله اى بود كه پس از كودتاى رضا شاه انجام گرفت و به قانون اساسى اضافه شد. در آنوقت رضاشاه كودتا كرد و به دنبال او قضايائى واقع شد و بالاخره به اين منتهى گرديد كه رضا شاه با قدرت سرنيزه و قلدرى قانون اساسى را تغيير دهد و يك مجلس ‍ موسسان با زور و قلدرى تاسيس كرد و ملت به هيچ وجه با او موافق نبود. در مجلسى كه ملت هيچ گونه دخالتى در آن نداشت ، موادى از قانون اساسى را تغيير داد، سلطنت قاجار را منقرض و سلطنت پهلوى را تصويب نمود. بنابر اين ، قانون اساسى در مرحله اول با حفظ متمم آن ، براى همين مسائلى كه ما طرح كرده ايم مى تواند مستند ما باشد. در مرحله دوم ، مساله سلطنت رضا شاه و سلسله پهلوى اصلا قانونيت نداشته و اين سلسله بر خلاف قانون اساسى بر اين مملكت تحميل شده است . رضا شاه را انگليسى ها بر ما تحميل كردند و بعد هم كه متفقين به ايران آمدند محمدرضا شاه را تحميل نمودند.
سؤ ال : حضرت آيت الله ! شما در برنامه هاى خودتان و براى حل مشكلات اقتصادى ، گويا نظر داده ايد كه مى خواهيد بانك ها را ببنديد، آيا در شرايط كنونى در اين دوران از وضع اقتصادى ممكن است ما بانك ها را ببنديم ؟
جواب : چنين مساله اى اصلا نبوده است ، بنابراين سؤ ال شما اساسى ندارد.
سؤ ال : حضرت آيت الله ! از چندى پيش شاه نسبت به بعضى از مخالفين خود نظر مساعدى را نشان داده است ، چرا شما نظر موافق شاه را رد كرده ايد؟ و همين طور مى پرسند كه شما با آقايان مهندس بازرگان و دكتر سنجابى در اينجا ملاقات هائى داشته و مذاكراتى كرده ايد، نتيجه مذاكرات چه بوده است ؟
جواب : اما مسائلى كه شاه هميشه طرح مى كند و به صورت هاى مختلف در مى آورد، تمام اينها براى فريب ملت است . ملت كه اكنون رشد پيدا كرده و خيانت ها و جنايت هائى كه در اين 50 سال در ايران شده ملاحظه كرده است ، خدعه ها را نمى پذيرد و اينكه ما نپذيرفتيم ، براى اينكه ملت نمى پذيرد ما هم نمى پذيريم و تمام اينها خدعه است .شاه مى خواهد با اين خدعه ها بر تخت سلطنت مستقر شود و بعد از چندى كارهاى خود را و بلكه بدتر از آن را شروع كند. و اما مذاكرات با آقايان بازرگان و سنجابى ، بله اينها آمدند و من مسائل ايران را و مصالح ملت را به آنان گفته ام و آنان هم مخالفتى ابراز نداشتند.
سؤ ال : حضرت آيت الله ! چندى است كه اقليت هاى مذهبى مثل يهوديان ، مسيحيان و زرتشتيان احساس ترس و ناراحتى مى كنند، وضعيت آينده آنها را در يك حكومت اسلامى چگونه مى بينيد و چه نظرى داريد؟ بخصوص كه در كشورهاى غربى اينگونه برخوردها را با اقليت ها به عنوان يك نوع نژادپرستى تلقى مى كنند.
جواب : تمام مطالبى كه اخيرا پخش شده تبليغاتى است كه شاه بر ضد اين نهضت به راه انداخته است . اسلام نسبت به اين اقليت ها احترام قائل است و اين شاه است كه مى خواهد با اين حرف ها نهضت ما را آلوده كند. بايد غرب متوجه باشد كه اسلام نسبت به اقليت هاى مذهبى بسيار با احترام رفتار مى كند. من بارها گفته ام كه آنان در ايران آزادانه مراسم خود را انجام مى دهند و ما موظفيم از آنان نگهدارى نمائيم .
سؤ ال : نظر حضرت آيت الله در مورد روى كار آمدن دولت نظامى جديد و دستگيرى هويدا نخست وزير اسبق و همچنين تصميمى كه نخست وزير ازهارى در مورد ثروت خاندان پهلوى اعلام كرده است ، چيست ؟
جواب : تمام اينها تشبثاتى است كه هيچ كدام ارزش و واقعيت ندارد. هويدا از شركاء شاه و يك
شريك ضعيفى بود كه در خيانت ها با شاه شركت داشت و شاه ظاهرا هويدا را براى نجات خودش دستگير كرده است . غرض اين است ملت را فريب دهد كه مى خواهد اصلاحات كند، چنانچه قضيه ثروت خاندان پهلوى و اينكه مى خواهند تعديلى بكنند، بيش از فريب هيچ نيست . اول بايد از خود شاه سؤ ال كنند و او را در مورد اينهمه ثروتى كه از ايران خارج كرده و در بانك هاى خارجى همه را متمركز نموده است محاكمه نمايند و بعد خاندانش را. او و خاندان او جناياتى را كه مرتكب شده اند قابل كنترل نيست و اينها هم نمى خواهند كارى بكنند، اينها مى خواهند فريب دهند.
اما دولت نظامى هم كه صورت ديگرى از شاه است ، صورت قلدرى شاه است ، اين هم نهضت را و ناآرامى مردم را تشديد كرده و مى كند. از ايران هم اين چنين گزارش رسيده است .
سؤ ال : آيا حضرت آيت الله خيال دارند پس از پيروزى انقلاب و بازگشت به ايران در راس حكومت قرار بگيرند و مسووليت رسمى در دولت جديد بپذيرند يا خير؟
جواب : خير، ما مسووليت هدايت را داريم ، اشتغال به كارهاى ديگر خير.
سؤ ال : به نظر حضرت آيت الله چه چيزى در ايران بايد عوض شود و برنامه سياسى شما چيست ؟
جواب : تمام خرابكارى هاى محمدرضا شاه بايد اصلاح شود. قراردادهائى كه بر ضرر ملت است ، پيش ملت اعتبار ندارد. برنامه سياسى ما ابتدا آزادى ، دموكراسى حقيقى و استقلال به تمام معنى و قطع ايادى دولت هايى كه تصرفاتى در داخل مملكت كرده اند مى باشد.
سؤ ال : حضرت آيت الله ! سياستى را كه شما در آينده در قبال دولت آلمان خواهيد داشت ، چگونه ارزيابى مى كنيد؟ آيا به نظر شما سياست كنونى كه بين ايران و آلمان هست تغيير پيدا خواهد كرد؟
جواب : آلمان هم مثل ساير كشورهاست و هر قراردادى با آلمان اگر به ضرر ملت ما باشد اعتبار ندارد و ما با آلمان و ساير كشورها با احترام متقابل عمل مى كنيم و اجازه ظلم به آنها نمى دهيم ، چنانچه به آنها ظلم نخواهيم كرد.
سؤ ال : اينها اصرار دارند كه در مورد 14 هزار آلمانى كه مى گويند در ايران وجود دارند، شما در آينده
با آنها چه كار خواهيد كرد؟
جواب : اگر آنها به كارهاى عادى خودشان بپردازند و يا در خدمت دولت ، طورى كه مصلحت ايران است عمل كنند مجازند كه در ايران بمانند.
سؤ ال : حضرت آيت الله ! فرموده ايد كه نظام آينده ايران يك جمهورى اسلامى است ، نقش ساير احزاب سياسى مخالف شاه كه غير اسلامى هستند، در اين جمهورى چه خواهد بود؟
جواب : فعاليت هاى احزاب اگر چنانچه مضر نباشند آزاد است .
سؤ ال : تاثير استقرار يك جمهورى اسلامى موفق را در ايران بر روى مناطق مسلمان نشين روسيه شوروى چگونه مى بينيد؟ آيا به نظر حضرتعالى دليل مخالفت روس ها با جنبش اسلامى به خاطر نگرانى آنها از تاثيرات يك جنبش موفق در ايران بر روى مناطق مسلمان نشين نيست ؟
جواب : درست نمى شود پيش بينى كرد كه چه تاثيرى دارد لكن مخالفت شوروى با نهضت ما و موافقت با شاه بدين جهت است كه مى خواهد در ايران دست و نفوذ داشته باشد و در امور داخلى ما دخالت كند. حكومت اسلامى نه به او و نه به دولت هاى ديگر اجنبى چنين اجازه اى نخواهد داد.
سؤ ال : به نظر حضرتعالى در صورت ادامه مبارزات كنونى ، نقش ارتش و آينده ارتش چگونه خواهد بود؟ آيا حضرتعالى تصور مى فرمائيد كه با شيوه هاى كنونى مبارزه ، جنبش موفق شود، يا اينكه امكان دارد مجبور باشيد شيوه هاى ديگرى را هم اتخاذ كنيد؟
جواب : ما اميد اين را داريم كه با همين شيوه حاضر، نهضت موفق شود. همچنين اميد اين را داريم كه ارتش به خود آمده و به ملت بپيوندند و اگر چنانچه از اين شيوه مايوس شديم ممكن است راجع به شيوه فعاليت نهضت تجديد نظر كنيم .
تاريخ : 19/8/57
مصاحبه امام خمينى با مجله آمريكائى
سؤ ال : اگر شاه سرنگون شود، نقشى را كه ايالت متحده خواهد داشت چه خواهد بود؟
جواب : آنچه را كه ما از آمريكا انتظار داريم اين است كه به مصالح ملت و استقلال مملكت ما احترام بگذارد و از دخالت در امور ما خوددارى كند.
سؤ ال : در صورت دخالت روسيه ، آيا شما از اثرات سياسى آن بيمناك نيستيد؟
جواب : ما در راه كسب آزادى و استقلال از هيچ قدرتى نمى هراسيم و در صورت دخالت روس ها، روش ما همان خواهد بود كه با ديگران داريم .
سؤ ال : تحت حكومت جديد، آيا ايران به تجهيزات پيچيده و گرانبهاى نظامى كه شاه اكنون از آمريكا مى خرد، نيازى خواهد داشت ؟
جواب : ما با خريد اسلحه كه حاصلى براى مردم فقير كشورمان ندارد مخالفيم ، نه در گذشته نياز داشته ايم و نه در آينده نيازى خواهيم داشت .
سؤ ال : به نظر شما چرا آمريكا مى كوشد كه شاه را بر تخت شاهى نگاه دارد؟
جواب : چون در غارت مخازن كشور ما و تاسيس پايگاه هاى نظامى در نقاط مختلف مملكت ، شاه دست نشانده اى مطيع و تسليم است .
سؤ ال : آيا شما تمايلى به فروش نفت به آمريكا داريد؟
جواب : ما نفت خود را به آمريكا و ساير مشتريان مى فروشيم اما نه به شكلى كه اكنون عمل مى شود
كه كاملا" به ضرر ملت است ، بلكه بر اساس رعايت مصالح ملت خودمان و با حفظ استقلال كشور.
سؤ ال : آيا هيچ احتمال مى رود كه يك انقلاب موفق در ايران ، كشورهاى خليج را نيز تحت تاثير قرار دهد؟
جواب : هيچ حادثه اى در جهان امروز در هر نقطه اى كه اتفاق مى افتد بدون تاثير در نقاط ديگر نيست لكن ميزان اثر پذيرى مردم در نقاط ديگر بستگى به آگاهى و انتخاب خود آنان دارد.
سؤ ال : تاكنون شما فرمان جنگ مسلحانه صادر نكرده ايد، آيا اگر شرايط اقتضا كند، چنين خواهيد كرد؟
جواب : ما اميدواريم كه ملت با روش هاى كنونى به اهداف خود برسد، اگر شاه و حاميان وى دست از لجاجت برندارند، اين موضوع را مورد بررسى قرار خواهيم داد.
تاريخ : 19/8/57
مصاحبه امام خمينى با نماينده سازمان عفو بين المللى
سؤ ال : هدف شما سرنگونى نظام شاهنشاهى و آزادى مردم تحت ستم ايران و استقرار حكومت اسلامى است .
الف - آيا حركت كنونى ايران متشكل است و داراى يك تشكيلات مى باشد؟
ب - شما چه معيارهائى را براى شايسته بودن يك تشكيلات ، مقرر مى فرمائيد؟
ج - چه معيارهائى را مقرر مى نمائيد كه نشان دهنده شايستگى و لياقت گروه يا گروه هائى باشد كه پس از پيروزى ، هدايت مردم مى تواند به عهده آنها باشد؟
جواب : الف - در بدترين شرائط اختناق و خفقان كه بر ايران حاكم است ، عملكرد نهضت ملت ايران نشانه وجود يك روح تشكيلاتى است كه توانسته است جنبش را به مرحله كنونى برساند و به موازات نزديك شدن جنبش به مرحله بهروزى نهائى ، فرم تشكيلات قطعى تر و اعلام خواهد شد.
ب - برخوردارى از يك رهبرى صد درصد مورد اعتماد و امين ، داشتن شعارها و آرمان هائى كه كاملا تجسم دهنده خواسته هاى عموم مردم باشد، از معيارهاى ضرورى و اوليه است و آن شعارها در مرحله كنونى عبارت است از سرنگونى سلطنت پهلوى و برچيده شدن نظام شاهنشاهى و استقرار حكومت اسلامى .
ج - نداشتن سوابق مشكوك و شناختن درست هويت جامعه ايرانى و آرمان هاى اساسى آنها در ابعاد مادى و معنوى ، تقوا و صدافت و درستى در عمل ، قدرت رهبرى و اداره امور و استقامت در مبارزه براى عقيده شرائط اساسى براى هدايت مردم است .
سؤ ال : الف : آيا در حكومت اسلامى ، ماركسيست ها آزادى عقيده و آزادى بيان عقيده دارند؟
ب - آيا در حكومت اسلامى ، ماركسيست ها آزادى انتخاب شغل دارند؟
جواب : الف : در حكومت اسلامى ، همه افراد داراى آزادى در هر گونه عقيده اى هستند و ليكن آزادى خرابكارى را ندارند.
ب : در اسلام ، آزادى انتخاب شغل بر هر فردى برحسب ضوابط قانونى محفوظ است .
سؤ ال : از نظر اسلامى ، زنان تا چه حد مجازند در ساختمان بناى حكومت اسلامى شركت نمايند؟
جواب : زنان از نظر اسلام ، نقش حساسى در بناى جامعه اسلامى دارند و اسلام زن را تا حدى ارتقاء مى دهد كه او بتواند مقام انسانى خود را در جامعه باز يابد و از حد شئى بودن بيرون بيايد و متناسب با چنين رشدى مى تواند در ساختمان حكومت اسلامى مسووليت هائى به عهده بگيرد.
سؤ ال : آيا حركت ايران داراى تشكيلات سياسى است ؟
جواب : اين حركت از متن جامعه و فطرت انسانها برخاسته است و متكى به شخص يا اشخاصى نيست و از روحيه قوى تشكيلات سياسى آشنا با فهم مردم جامعه ايران برخوردار است و اين عامل ، خود تضمين كننده جايگزينى يك تشكيلات سياسى نيرومند به جاى رژيم شاه مى باشد.
سؤ ال : در تماس هايى كه رهبران مخالفين با شما گرفته اند نتيجه اش مثبت بوده است يا منفى ؟
جواب : ملت ايران خواسته هاى خود را كه عبارت از سرنگونى سلطنت پهلوى و برچيده شدن نظام شاهنشاهى و برقرارى حكومت اسلامى است ، اعلام كرده است و من جمهورى اسلامى را به ملت ايران پيشنهاد كرده ام كه بعد از سقوط شاه به آراء عمومى مى گذاريم و هيچ گروه و شخصى نمى تواند با خواست ملت ايران مخالفت كند و الا محكوم به نابودى است و رهبران مخالفين هم با آنچه من گفته ام موافقت كرده اند.
سؤ ال : مشاركت فعال زنان در انقلاب چه معنائى دارد؟
جواب : زندان هاى شاه از زنان شيردل و شجاع مملو است . در تظاهرات خيابانى ، زنان ما بچه هاى خردسال خود را به سينه فشرده ، بدون ترس از تانك و توپ و مسلسل به ميدان مبارزه آمده اند. جلسات سياسى كه زنان در شهرهاى مختلف ايران بپا مى كنند كم نيست ، آنان نقش بسيار ارزنده اى را در مبارزات ما ايفاء كرده اند. مادران شجاع فرزندان اسلام خاطره جانبازى و رشادت زنان قهرمان را در طول تاريخ ، زنده كرده اند. در چه تاريخى اين چنين زنانى را سراغ داريد، در چه كشورى ؟
سؤ ال : موضع شما نسبت به اعراب چيست ؟
جواب : ما دست خود را به سوى كشورهاى عربى كه به مبارزات خود عليه اسرائيل ادامه مى دهند، دراز كرده و هميشه پشتيبان آنان در مقابل اسرائيل بوده ايم . اميد است ملت هاى عرب از مبارزات ملت ايران دفاع نمايند.
سؤ ال : قدرت هائى كه امكان دارد پس از برچيدن رژيم با آنان همكارى كنيد كدام است ؟
جواب : ما با كشورهائى همكارى مى نمائيم كه از هم اكنون موضع خودشان را در مقابل شاه روشن كنند.
سؤ ال : اقليت هاى مذهبى در حكومت اسلامى داراى چه حقوقى هستند؟
جواب : تمام هاى مذهبى در ايران براى اجراى آداب دينى و اجتماعى خود آزادند و حكومت اسلامى ، خود را موظف مى داند تا از حقوق و امنيت آنان دفاع كند و آنان هم مثل ساير مردم مسلمان ايران ، ايرانى و محترم هستند.
تاريخ : 20/8/57
مصاحبه امام خمينى با روزنامه لبنانى (النهار)
سؤ ال : آيا به نظر حضرت آيت الله ، با روى كار آمدن دولت جديد نظامى در ايران و دستگيرى هويدا، تغييراتى در وضع ايران رخ خواهد داد؟ آيا اين درگيرى ها به يك جنگ داخلى منجر خواهد شد يا نه ؟
جواب : آمدن دولت نظامى تاثيرى در امور ندارد، بلكه نهضت را تشديد مى كند و كار شاه را سخت تر مى نمايد و رفتنش را نزديكتر. گرفتن هويدا و امثال او كه در دزدى و فساد شريك شاه بوده اند، براى فريب مردم است ، اينها هم تاثيرى ندارد.
سؤ ال : آيا در نظر داريد مبارزه خود را به روش نبرد مسلحانه ارتقا دهيد؟
جواب : اكنون ما به همين ترتيب كه ملت قيام كرده است ، اميدواريم كه قضايا حل شود و اگر چنانچه حل نشود، در اين امر تجديد نظر خواهيم كرد.
سؤ ال : تاييد مسكو و واشنگتن از رژيم شاه را چگونه تفسير و تعبير مى كنيد؟
جواب : معلوم است كه اينها بهتر از شاه ، نوكرى پيدا نمى كنند كه استفاده شان را از ايران هر چه زيادتر كند و به ايران خيانت كرده و به آنان خدمت كند. در هر حال آنها خدمتگزارى مى خواهند و بهتر از شاه كسى نيست .
سؤ ال : نظر حضرت آيت الله در مورد جنبش فلسطين و مردم فلسطين به طور اعم و نسبت به بيت المقدس به طور اخص چيست ؟ چه روابطى بين شما و سازمان آزاديبخش فلسطين وجود دارد؟
جواب : ما از سالهاى بسيار قبل ، هميشه راجع به اسرائيل و غاصب بودن آن صحبت كرده ايم .
هميشه بناى ما اين است كه در كنار برادران فلسطينى خود بايستيم و هر وقت هم قدرت پيدا كنيم ، همان طورى كه آنها از حقشان دفاع مى كنند، ما هم مثل برادر با آنها همدوش و همرزم خواهيم بود. بيت المقدس بايد به مسلمين برگردد، اسرائيلى ها غاصبند. مع الاسف من نمى توانم دول عربى را بفهمم كه عليرغم تعداد انبوه جمعيت و دارا بودن همه شكل امكانات مادى فراوان ، نمى توانند حقوق و سرزمين هاى خود را باز گردانده ، از وطن خود دفاع كنند و اين از جهت اختلافاتى است كه بين آنان وجود دارد و من اميدوارم كه اختلافات را رفع كنند و حكومت ها به مسائل اسلامى توجه داشته باشند و به خواست خدا اين ماده سرطانى را از سرزمين هاى خود قطع نمايند.
سؤ ال : به نظر حضرت آيت الله ، چه كسانى در اخفاى امام موسى صدر نفش داشته اند؟ آيا به نظر حضرتعالى ، امام موسى صدر هنوز زنده اند؟ آيا تصور مى فرمائيد كه ايشان به لبنان برگردند يا خير؟ بين شما و مجلس اعلاى شيعه در لبنان چه ارتباطى وجود دارد؟
جواب : راجع به اينكه ايشان را چه كسى مخفى كرده است ، من اطلاعى ندارم ، اما راجع به اينكه ايشان زنده اند و برگردند اميدوارم كه زنده باشند و برگردند. من به ايشان علاقه دارم و اميدوارم كه به سلامت برگردند و كار خودشان را ادامه دهند.
سؤ ال : ماهيت حكومت جمهورى اى كه مورد نظر حضرتعالى است چيست ؟ و مشخصات آن چگونه است ؟
جواب : ماهيت جمهورى اسلامى اين است كه با شرائطى كه اسلام براى حكومت قرار داده است ، با اتكاء به آراى عمومى ملت ، حكومت تشكيل شده و مجرى احكام اسلام مى باشد.
سؤ ال : حضرت آيت الله ! براى مسلمانان به طور اعم و مسلمانان لبنان و مردم فلسطين ، بخصوص پس از وقايع اخير لبنان چه پيامى داريد؟
جواب : براى همه مسلمين ، پيام من اين است كه با دارا بودن تمام امكانات و با جمعيت عظيمى كه مسلمين دارند و با ممالك كثيرى كه تحت سلطه و قدرت آنهاست ، آنها با هم اتحاد كنند، اگر چنانچه متحد شوند، هيچ يك از ابرقدرت ها قدرت اينكه به آنها تجاوز كنند ندارند. تمام بدبختى هاى مسلمين براى اين تفرقه اى است كه بينشان هست . ملت هاى مسلم با هم اجتماع كنند و حكومت ها را الزام كنند به اينكه دست از تفرقه بردارند و دست از منافع اجانب هم
بردارند.
و اما نسبت به لبنان ، از اوضاع لبنان و ظلمى كه بر مسلمانان آنجا مى رود شديدا متاسفم و اميدوارم كه خداوند آنان را تائيد كند و آنان را از زير سلطه اجانب بخصوص آمريكا نجات دهد.
تاريخ : 20/8/57
مصاحبه امام خمينى با خبرنگاران ان بى سى آمريكا
سؤ ال : اين تظاهرات و اعتصابات و پياده روى هاى اعتراض آميز كه در ايران انجام مى شود، در جهت خدمت به چه اهدافى است ؟
جواب : بايد از فريادهائى كه مردم مى كشند، اهدافشان را به دست آورد. همه فرياد مى زنند كه (آزادى ، استقلال ، حكومت اسلامى ، مرگ بر سلطنت پهلوى ) و.... اينها اهداف آنان است .
سؤ ال : آيا هيچ شانس مصالحه اى را حضرت آيت الله با شاه امكان پذير مى دانند؟
جواب : خير، شاه ديگر قابليت مصالحه ندارد و جز اين كه برود هيچ چاره اى نيست .
سؤ ال : بعضى از دول غربى ادعا مى كنند كه شاه بايستى بماند براى اينكه مخالفين ، برنامه مشخصى كه بتواند مملكت را اداره كند، ندارند، نظر حضرتعالى چيست ؟
جواب : اينها تبليغات طرفداران شاه است كه مى خواهند مملكت در اين هرج و مرجى كه هست باقى باشد و شاه يك حكومت استبدادى غير قانونى بر مردم بكند. ايران رجال برجسته و كارشناس هاى متعهد و مسوول دارد كه اداره مملكت را به عهده مى گيرند، ولى اين اداره اى كه شاه مى كند كه تمامش مبنى بر خيانت و خسارت ملت مى باشد، هيچ دردى را دوا نمى كند. اصولا" شاه در اين سى و چند سال چه دردى را دوا كرده است ؟
سؤ ال : در صورت رفتن شاه ، چه نقشى را حضرت آيت الله در حكومت آينده براى خود در نظر دارند؟
جواب : من براى خودم نقشى جز هدايت (ملت و حكومت ) برنمى گيرم .
سؤ ال : نظر شما درباره اين ترس و نگرانى در ميان آمريكائى ها كه اگر شاه برود يا خلع شود، جريان نفت به غرب قطع خواهد شد، چيست ؟
جواب : اين هم يكى از تبليغات شاه و طرفداران اوست . ما با برقرارى حكومت اسلامى ، نمى خواهيم نفت را زيرزمين نگه داريم . براى اداره كشور، ما احتياج به پول نفت داريم ، به هر كس كه بخرد، به طور عادلانه نفت را مى فروشيم و درآمد حاصل از آن را آنطور كه صلاح ملت باشد به كار مى اندازيم ، لكن به طرزى كه شاه عمل مى كند كه خيانت است ، ما نمى خواهيم عمل كنيم .
سؤ ال : حضرتعالى از نفوذ خارجيان در ايران شكايت كرده ايد، ممكن است بفرمائيد كه اينها، (اجانب ) چه كشورهائى هستند؟
جواب : در راس آنها آمريكاست كه نفوذ او در همه شوون كشور معلوم است . ملت ايران به واسطه اعمال نفوذ آمريكاست كه از حكومت و دولت آن تنفر دارد. دخالت آمريكا ديگر تقريبا بى واسطه است ، من مى ترسم كه اين دخالت ها منتهى به نگرانى ملت ايران از ملت آمريكا نيز بشود. بايد ملت آمريكا دولت را وادار كند كه در امور داخلى كشور ما دخالت نكند كه موجب اينهمه نگرانى و ناآرامى شده است .
سؤ ال : آيا حضرتعالى نگران اين نيستيد كه شورش هاى اخير و معضلات ايران به استقرار يك حكومت كمونيستى منجر شود؟
جواب : هرگز، ايران همانطور كه ديده مى شود، تمام اقشار فرياد اسلام و حكومت اسلامى مى زنند، كمونيست اگر هم باشد، عدد بسيار قليلى است كه امكان هيچ فعاليت موثرى براى آنها نيست ، ما از اين جهت هيچ اضطرابى نداريم .
سؤ ال : اخيرا حضرتعالى با بعضى از رهبران ديگر مخالف شاه ملاقاتهائى داشته ايد، نظير سنجابى ، آيا آنها هم با برنامه هاى شما موافق هستند؟ و توافق هائى در اين زمينه وجود دارد؟
جواب : آنها مطالبى را كه ما گفتيم تصديق كردند و با ما اظهار موافقت كردند. شخص ملى يا مذهبى در اين مسائلى كه ما طرح كرديم ، ترديد نخواهد كرد مگر آنكه از عمال شاه باشد.
سؤ ال : حضرت آيت الله پيش بينى مى كنند كه در ماه آينده چه حوادثى در ايران اتفاق مى افتد؟
جواب : تا شاه در ايران است و ابرقدرت ها براى نگهدارى او تلاش مى كنند، آدم كشى ها و حوادث اخير در ايران ادامه دارد، ولى اگر شاه برود و ملت قهرمان ايران خودش امور كشورش را به دست گيرد، آرامش به ايران باز خواهد گشت و حكومت اسلامى تشكيل مى شود و ان شاءالله تمام امور به صلاح ملت جريان مى يابد.
سؤ ال : آيا حضرت آيت الله قصد دارند به ايران باز گردند؟
جواب : الان معلوم نيست با اين اوضاع آشفته كه به دست شاه انجام مى گيرد و اخيرا به اوج خود رسيده است ، لازم باشد به ايران باز گردم . بودن من در خارج كه بتوانم فرياد ايرانيان مظلوم را به همه عالم برسانم ، بهتر است و ليكن هر موقع كه صلاح ملت باشد به ايران بر مى گردم .
سؤ ال : آيا حضرت آيت الله هيچ گونه نگرانى يا ترسى از امنيت شخصى خود دارند؟
جواب : اينها مهم نيست و اشكالى ندارد. اصولا اگر با كشتن من انقلاب به نتيجه كامل خود برسد، چرا به چنين امرى راضى نباشم ؟ خون من از خون ساير ايرانيان رنگين تر نيست . در هر صورت خداوند، عالم و حافظ است .
تاريخ : 21/8/57
بيانات امام خمينى در جمع گروهى از ايرانيان در پاريس
شكست شاه در توسل به حكومت نظامى و سرنيزه براى برقرارى آرامش
اعوذ بالله من الشيطان الرجيم
بسم الله الرحمن الرحيم
از يك طرف گرفتارى ملت ايران تقريبا به اوجش رسيده است ، حكومت نظامى ، دولت نظامى ، در تمام خيابان ها آنطور كه گفته اند توپ و تانك مستقر است ، مقابل همه مساجد لوله توپها قراول مى روند و مردم را در مضيقه قرار دادند، در مضيقه ارزاق قرار دادند، حتى بعضى گفته اند كه در مضيقه آب هم هستند، من نمى دانم صحيح است يا نه . با همه قوا شاه دارد با مردم مبارزه مى كند، تقريبا مبارزه به اوجش رسيده و از طرفى شاه هم سقوطش نزديك شده است براى اينكه تقريبا اين تير آخرى است كه اينها در تركش ‍ داشتند و قبلا" هم اين معنا حدس زده مى شد كه اينها بفهمند كه اثرى ندارد اين كارها براى اينكه دولت نظامى هم غير از آن نظامى كه سابق بود نيست ، خوب همان نظام است و همان نظامى است و بر فرض اينكه حالا اين دولت هم يك قدرى شقى تر و شديدتر باشد لكن با اين سرنيزه ها نمى شود آرام كرد ملت را، با سركوبى نميشود راضى كرد مردم را. اينها دنبال اين هستند كه راضى كنند مردم را، آرام كنند مردم را. مگر امكان دارد كه به زور راضى بكنند كسى را؟ يا با سرنيزه آرام كنند؟ با سرنيزه موقتا ميتوانند سركوبى كنند كه مثلا موقتا صدايى در نيايد لكن فايده ندارد. بر فرض اينكه صداها در نيايد، اعتصابات را چه مى كنند؟ الان ايران به شكل تعطيل درآمده يعنى در همه چيز الان اعتصاب هست ، با سرنيزه مى توانند كه مردم را، همه را سركار ببرند و همه چرخ ‌ها را راه بيندازند؟! اينها ديگر شكست خورده اند. اين دولت نظامى از اول معلوم بود شكست خورده است لكن حالا همه فهميدند كه شكست خورده است . حالا دارند با تفنگ و مسلسل و اينها مى خواهند مردم را آرام كنند اعتصابات را مثلا بشكنند، اين امكان ندارد.
تا دست اجانب دخيل در امور كشور است از آرامش خبرى نخواهد بود
ما كه مى گوئيم شاه تا نرود آرامش براى مردم پيدا نمى شود، ما مطالعه اوضاع ايران را كرده ايم . كارهائى كه شاه براى خارجى ها كرده و به نفع خارجى ها كرده است ، خوب مطالعه شده است اين مسائل ، معلوم است كه ديگر نمى شود با اين حرف ها كار را درست كرد. حالا اين تير آخرى را هم
به تركش گذاشتند. آن قدم بعد از اين اين است كه يك كودتاى نظامى بشود و شاه را ببرند و يك نوكر ديگرى بيايد، آن هم فايده ندارد. تا دست ديگران مثل آمريكا و شوروى و اينها در ايران كار مى كند نه آرامش براى مردم هست و نه اين اعتصابات را مى توانند ختمش كنند. بايد آنها دست بردارند از ايران . ايران ، ملت ايران مى خواهد مستقل باشد، مى خواهد آزاد باشد، بايد آزادى بدهند به و ملت را رها كنند به حال خودش ، فشار نياورند روى ملت كه با سرنيزه و توپ و تانك و اينها فشار بياورند كه مردم راضى بشوند، مردم دلخوش بشوند، امكان ندارد يك همچو مطلبى .
برچيده شدن حكومت شيطانى پهلوى و برقرارى حكومتى بر اساس قانون الهى خواست واحد اقشار ملت
ما هم كه حكومت اسلامى مى گوئيم ، مى خواهيم يك حكومتى باشد كه هم دلخواه ملت باشد و هم حكومتى باشد كه خداى تبارك و تعالى نسبت به او گاهى بگويد كه اينهايى كه با تو بيعت كردند، با خدا بيعت كردند (انما يبايعون الله ) يك همچو دستى حاكم باشد كه بيعت با او بيعت با خدا باشد. در جنگ هم وقتى كه تيرى انداخته است و رميى كرده است باز خدا بفرمايد كه (و مارميت اذرميت و لكن الله رمى ) تو تير نينداختى ، خدا تير انداخت ، دست او را دست خدا بداند ظل الله باشد، يدالله باشد حكومت ، حكومت الهى باشد. ما حكومتى را كه مى خواهيم ، يك همچو حكومتى مى خواهيم . آرزوى ما اين است كه يك همچو حكومتى سركار بيايد كه تخلف از قانون الهى نكند. پيغمبر اكرم از باب اينكه دستش دستى بود كه تخلف در تمام عمرش از كارهائى كه خدا فرموده بود نكرده بود، اين دست دست خدا مى شود، بيعت ، بيعت با خداست . از آنجائى كه كارهائى را كه كرده بود اراده اش تابع اراده خدا كارش تابع كارهاى خدا، حكومتش حكومت الهى است به او گفته مى شود كه تو تير نينداختى ، وقتى كه تير انداختى تو نبودى ، خدا تير انداخت . با اينكه پيغمبر تير انداخته بود اما ظل خدا بود، هيچ حركتى از خود نداشت ، هر چه داشت تبع قانون بود، قرآن مجسم بود پيغمبر، قانون مجسم بود پيغمبر. ما يك حكومتى مى خواهيم كه قانون باشد، تبع قانون باشد، نه يك حكومتى كه تبع شيطان باشد و شيطان مجسم باشد، ابليس مجسم باشد در بين مردم مثل محمدرضا خان . اينها ابليسند، اينها لشكر ابليسند. اين دولت ابليس است ، تابع ابليس است ، شيطان است ، تابع شيطان است ، حكومتى نظامى ، همان حكومت شيطانى است ، يك حكومتى است كه بر خلاف رضايت خدا و بر خلاف رضايت ملت است ، يك همچو حكومتى شيطانى است .
ملت ديگر فريب توبه شاه را نخواهد خورد
ما مى خواهيم يك حكومت الهى باشد، موافق ميل مردم ، راى مردم و موافق حكم خدا. آن چيزى كه موافق با اراده خداست موافق ميل مردم هم هست . مردم مسلمانند، الهى هستند، وقتى ببينند عدالت را مى خواهد اجرا بكند، خدا مى خواهد عدالت در بين مردم اجرا بشود، خدا مى خواهد كه
به حال اين ضعفا و طبقه سوم يك فكرى بشود، نه مثل حالا كه همه قدرت ها را روى هم گذاشتند، يك عده اى مى خورند تا تخمه مى كنند، يك عده اى از گرسنگى ريختند اطراف تهران و نه آب دارند و نه برق دارند و نه نان دارند و نه چيزى دارند (مى خواهد عدالت باشد) بله اينها مرتب صداى عدالت اجتماعى و احكام مبين اسلام را مى گويند، اين حرف ها را مى زنند اما ادعاست . مى آيند در مقابل ملت و توبه مى كنند لكن فريب است اين . فريب نبايد بخورد اين ملت و نمى خورد (تا حالا ما اشتباه كرده بوديم و از اين به بعد ديگر اشتباه نمى كنيم ) كى همچو التزامى داده كه شما اشتباه نكنيد. اشتباه كه نبوده ، عمدا اين مال ملت را داديد به آمريكا و شوروى خورده است ، عمدى است اين كارها، اشتباهى نيست . ميدانيد داريد چه ميكنيد، عالم ، عامد با همه توجه به اينكه اين مال ، مال ملت است و اين آمريكا دشمن اين ملت است و اين مال ملت را به اين دشمن ملت مجانى داديد. شما عالميد، نه اينكه اشتباه بوده . بعد از اين هم همين كارها را مى كنيد و ممكن است كه بعد از اين باز بيائيد بگوئيد من اشتباه كردم . شما اشتباه نكرديد، شما عمدا مال اين ملت را به ديگران داديد برخلاف مصلحت ملت و ما يك حكومتى مى خواهيم كه روى مصالح اين ملت كار بكند.
اشخاص صالح ، مجرى قوانين شرع الهى بعد از سرنگونى حكومت شاه
البته ما دستمان به حكومتى كه مثل پيغمبر باشد كه ديگر نمى رسد تمام شد دستمان به يك حاكمى مثل على بن ابيطالب كه نمى رسد. اينها را ما حالا نمى خواهيم بگوئيم كه ما مى خواهيم على بن ابيطالب سلام الله عليه بيايد ما از كجا پيدا كنيم يك همچو چيزى اما ما ميخواهيم يك حكومتى باشد كه لااقل تبع قانون باشد، تبع قانون اسلام باشد، تبع قوانين مجعوله صحيح باشد.اينها از اول كه آمدند برخلاف قانون آمدند و تا آخر هم برخلاف قوانين رفتار مى كنند از اول نه شرع مقدس با اينها موافق بود نه قوانين جارى مملكت موافق با اينها بود، تا حالا هم هر چه كردند، بر خلاف قوانين كردند، برخلاف شرع مقدس كردند، بر خلاف رضاى خدا كردند، برخلاف رضاى مردم كردند، ما مى خواهيم يك دولتى تشكيل بدهيم ، دولتش مشكل نيست كه خيال مى كنند كه اين را ما از آسمان مى خواهيم يك دولتى بياوريم ، نخير توى همين زمين اشخاصى هستند كه مى توانند به عدالت رفتار كنند، اشخاصى هستند كه شريف هستند، در همين زمين ، در همين ايران ، در همين خارج ، در همين داخل ما داريم اشخاصى كه اينها مى توانند اداره بكنند مملكتشان را، مى توانند كه عدالت كنند بين مردم ، مى توانند مردم را به عدالت وادار كنند، مى توانند تنظيم كنند امور مملكت را نه به اين اختلاف و اين به هم خوردگى اى كه الان هست مى توانند اقتصاد مملكت را مهار كنند.
ما داريم چيز، خوردن ها زياد است ، حلقوم ها خيلى گشاد است . تمام نفت را در يك حلقوم ، دو تا حلقوم فرو مى برند، البته مملكت ديگر ورشكست مى شود. آنقدر بخور هست كه هر چه در آيد از اين مملكت ، اين بخورها زيادتر دهانشان باز است و حلقومشان باز است . ما مى خواهيم اين حلقوم ها را ببنديم ، اين مردمى كه حلقوم هايشان خيلى كوچك است ، به اينها يك تقسيمى بشود، يك چيزى به اينها

next page

fehrest page

back page