سجاده عشق در فضيلت نماز شب
اين كتاب تاليف محمدمهدى عليقلى ميباشد .
ابواب رحمت
اين كتاب تاليف آيت الله حاج شيخ على نمازى شاهرودى (قده ) ميباشد .
اين كتاب خوانندگان محترم را با مطالب بسيارى از مهمات دينى آشنا مى كند:
خداشناسى ، پيغمبرشناسى ، امام شناسى ، و رسيدن به كنه معرفت ولايت پيشواى تمام مخلوقات ، و آقاى تمام موجودات ، فرمانده كل ممكنات ، نافذ الاراده در كل مقدورات به اذن خالق زمين و سماوات .
و مهمات فروع دين : حقيقت نماز و اهميت و فضيلت و اجزا و اقسام آن به حد كامل .
انواع انفاق در راه خدا و فضيلت هر يك .
بيان شدت و حرمت حبس حقوق .
روزه و فضيلت و اهميت آن ، و شرافت ماه مبارك رمضان و شب قدر و تعيين آن .
عبادت شريف حج و عظمت و فضيلت و كيفيت آن .
و خلقت خانه و حرم و حجر و زمزم و مسجد الحرام و حقيقت حجرالاسود.
و عده اى از مهمات اخلاق حميده و صفات پسنديده .
در اين مطالب از مفاد آيات و روايات متواتر تعدى نكرده .
اينك با ترجمه منقولات عربى ، تكميل مدارك و با تغييراتى در موارد لازم و... تجديد چاپ و در اختيار گروندگان به ساحت قدس ‍ اهل بيت قرار مى گيرد.
جوانان و روابط
اين كتاب تاليف ابوالقاسم مقيمى حاجى ميباشد .
امروزه ارتباط زن و شوهر، پدر و مادر با فرزندان و ساير اعضاى خانواده با يك ديگر و ارتباط آن ها با افراد پيرامون خود، دست خوش تغييرات زيادى شده و آنچه بيش تر از همه به خصوص در جامعه ى اسلامى، قابل توجه است، ارتباط زن و مرد نامحرم و به ويژه دختر و پسر در زندگى روزمرّه ى كنونى است.
در اين وضعيت دختر و پسر، بى توجه و غافل از يك ديگر رشد نمى كنند، بلكه هر يك از ابتداى زندگى و تحصيلات از درون خانه و روابط فاميلى گرفته تا دانشگاه و محل كار با اين پديده ى جديد و ارتباط ناخواسته روبروست. و بديهى است طبيعت جوانى و جاذبه هاى ظاهرى بر التهاب و حسّاسيّت آن مى افزايد.
نكته ى اساسى در ارائه ى راه كارهاى مناسب و عملى براى سوق دادن جامعه به سوى تكامل و بالندگى است.
بحث روابط دختر و پسر در مجلات و روزنامه ها به بهانه هاى مختلفى مطرح شده كه در بيش تر موارد، تنها به طرح اين مسئله به عنوان يكى از دغدغه هاى ذهنى جوانان اكتفا شده است.
از آن جا كه اين بحث از حسّاسيّت ويژه اى برخوردار است و نگاهى دقيق و علمى را مى طلبد، زمانى مى توان به راه كارى صحيح و شيوه اى عقلانى دست يافت كه به همه ى يافته هاى علمى از قبيل معارف دينى و نظرات كارشناسان علوم تربيتى و علوم اجتماعى توجّه نمود و با منطقى درست و گويا با نسل جوان به گفتوگو نشست.
در اين مجموعه سعى شده با استفاده از آيات و روايات و متون دينى و با استناد به نظرات كارشناسان علوم تربيتى و علوم اجتماعى و با ارائه ى آمار و ارقام، به مسئله ى رابطه ى دختر و پسر پرداخته، دلايل ارتباط و اختلاط، راه كارهاى پيشنهادى، انواع روابط، همچون: رابطه ى عاشقانه، دوستى خيابانى، رفاقت هاى معمولى و ارتباط تلفنى و... را بررسى كرده و آن را از زواياى مختلفى مورد ارزيابى قرار دهد.
حجاب‎ شناسی
(چالش‎ها و کاوش‎های جدید)
اين كتاب تاليف حسین مهدیزاده ميباشد .
هزارگوهر
منتخب كلمات قصارحضرت اميرالمومنين علي عليه‌السلام ازنهج‌البلاغه
اين كتاب تاليف سيد عطاء اللَّه مجدی ميباشد .
فروغ ولايت
اين كتاب تاليف آيةالله شيخ جعفر سبحانى ميباشد .
مجموع زندگانى امير مؤمنان , على بن ابى طالب (ع ) را مى توان به پنج دوره تقسيم نمود:
1- از ولايت تا بعثت .
2- از بعثت تا هجرت .
3- از هجرت تا رحلت پيامبر (ص ).
4- از رحلت پيامبر (ص ) تا خلافت .
5- از خلافت تا شهادت .
فصل بندى كتاب حاضر, مبناى دوره هاى فوق مى باشد. در اين پنج فصل , زندگى على (ع ) به صورت گويا ومستند, بيان شده است . تلاش بر آن بوده است كه از هر نوع مبالغه و حدسهاى بى اساس دورى جسته و با ارجاع به مصادر اصلى , نه اطناب ممل باشد و نه ايجاز مخل ; بلكه مصادر و مآخذ را تا جايى كه براى نوع خوانندگان فارسى زبان ملال آور نباشد, و به قدر كفايت , بيان كرده است .
باطن و تأويل قرآن
اين كتاب تاليف على اكبر بابايى و دكتر محمد كاظم شاكر ميباشد .
زبان دين از مهم ترين مسائل جديد كلامى و زبان شناختى است كه مورد توجه فيلسوفان و مفسران گذشته نيز بوده است. مسئله ى زبان دين، از ساحت هاى گوناگون قابل بررسى است; يك ساحت آن به باطن و تأويل قرآن ارتباط دارد. پرسش اصلى در اين ساحت اين است كه آيا آيات قرآن علاوه بر معانى ظاهرى، از معانى باطنى و تأويلى نيز برخوردارند؟ و اصولاً مراد از معانى باطنى و تأويلى چيست؟ و آيا دلايل قرآنى بر معانى باطنى و تأويلى وجود دارد يا خير؟ آيا معانى باطنى و تأويلى از مختصات قرآن است، يا هر متنِ نوشتارى از اين ويژگى برخوردار است؟ معيار تشخيص اين گونه معانى چيست؟ آيا غير از پيشوايان دين و كارشناسان دينى، ديگران نيز مى توانند به معانى باطنى و تأويلى دست يابند؟ مرادِ امامان معصوم از ظاهر و باطن و حد و مطلع و هفت بطن يا هفتاد بطن در روايات چيست؟ چه تفاوتى ميان تفسير و تأويل، وجود دارد؟ آيا معناى باطنى يا تأويلى، الزاماً غير معناى سازگار با قواعد ادبى است؟ اين ها نمونه اى است از پرسش هايى كه در اين نوشتار به آنها پاسخ داده شده است.
حديث پژوهى، جلد يكم
اين كتاب تاليف مهدى مهريزى ميباشد .
حديث، دومين سند دين است كه پس از قرآن، بيشترين سهم را در شناختن و شناساندن اسلام و شكل‏گيرى و بالندگى علوم اسلامى داشته است. حديث، ميراث ماندگار معصومان‏عليهم السلام است كه به شرح و تفسير قرآن و تبيين دين مى‏پردازد.
جلد يكم از مجموعه حديث پژوهى دربر دارنده 22 مقاله از نويسنده است كه در فاصله سال‏هاى 1374 تا 1380 در مجلات مختلف منتشر شده است.
موضوع اين مقالات در حوزه‏هاى مربوط به حديث است كه در حدّ طرح مسئله يا تحليل، به قلم آمده است.
اين مقالات در پنج بخش، جاى گرفتند:
يك. كليات با پنج مقاله‏
دو. ارزيابى صدور با دو مقاله‏
سه. فقه الحديث با ده مقاله‏
چهار. كتابشناسى با سه مقاله‏
پنج. تصحيح و تحقيق با دو مقاله.
واقعه غدیر و پاسخ به شبهات
اين كتاب تاليف على اصغر رضوانى ميباشد .
حقیقت غدیر براى هر مسلمانى که به پیامبر(ص) ایمان آورده است و مى‏خواهد از گفته‏ها و دستورهاى او پیروى کند و سنّت پیامبر را عملى سازد و هیچ یک از خواسته‏ها و ارشادات او را ترک نکند، تا دامنه رستاخیز مطرح است و جزء حقیقتى است که همواره با خورشید طلوع مى‏کند و در متن لحظه‏ها تکرار مى‏شود. از نظر عملى و اجتماعى و پیدا کردن خطّ مشى سیاسى - دینى در راه مبارزات انسانى و ضدّ استعمارى نیز چنین است. پوشاندن یا پوشیده ماندن «غدیر» پوشیدن یا پوشیده ماندن یکى از روشن‏ترین روزهاى انسان است، و به دیگر سخن، ردّ کردن عظیم‏ترین فریاد، بلکه فریاد نهایى و ابدى وحى است.
تبلور جوهرنمایى در جامعه اسلامى غدیر است، و پایان فریادهاى وحى خدایى غدیر و چون پیامبر ما خاتم پیامبران است باید گفت: آخرین حکم آسمان، حکم روز غدیر است. یعنى ارشاد ابدیت در مسیر حیات انسانى امامت على‏بن‏ابى‏طالب(ع) است
قلمرو دین
اين كتاب تاليف عبدالحسین خسروپناه ميباشد .
یکى از مباحث چالش برانگیز روزگار ما، بحث قلمرو دین است. پرسش اساسى در این حوزه ى فکرى این است که آیا اسلام، آخرین و کامل ترین دین الهى و آسمانى، به همه ى مسائل انسانى، اعم از دنیوى و اخروى، فردى و اجتماعى، و مادى و معنوى پرداخته است یا خیر؟ و آیا دخالت دین در این عرصه ها، حداقلى است یا حداکثرى؟
البته واژه هاى حداقلى و حداکثرى، چندان واضح و روشن نیستند و پاسخ دقیق را براى ما به ارمغان نمى آورند; براین اساس، باید این عرصه ها را مسئله محور بررسى نماییم، و وجود و عدم پاسخ هاى آن مسائل را در دین جستوجو کنیم. این پژوهش، گستره ى شریعت در عرصه ى خداشناسى، نبوت شناسى، معادشناسى، فقه و حقوق و اخلاق اختصاص دارد .