امام خمينى در آئينه خاطره ها

على دوانى

- ۴ -


به سوى كويت

اين وقايع باعث شد كه امام به عنوان اعتراض به عملكرد دولت عراق در 12 مهرماه 1357 نجف اشرف را به قصد شيخ نشين كويت ترك گويند تا در آنجا تصميم بگيرند به كجا بروند و برنامه كارشان چه باشد. دولت كويت كه با رژيم شاه زد و بند داشت به وسيله ساواك سفارت ايران در آن كشور متوجه شد سيد روح الله مصطفوى كه در گذرنامه ايشان نوشته بود، با جمعى از طلاب كه با وى از نجف آمده بودند، همان امام خمينى است ، لذا اجازه ورود به ايشان نداد . و امام هم از همان گمرك عبد على كويت به پادگانى در بصره رفتند و از آنجا به بغداد آمدند.

هجرت به پاريس

امام خمينى با اولين پرواز، از بغداد به سوى كشور فرانسه و شهر پاريس ‍ پرواز كردند.

در هواپيما به امام گفتند: اگر دولت فرانسه اجازه پياده شدن به شما نداد چه خواهيد كرد؟ امام فرمودن : من هم از هواپيما پياده نمى شوم و به هر فرودگاهى كه رسيدم با خبرنگاران مصاحبه مى كنم و صداى مظلوميت ملت ايران را به گوش جهانيان مى رسانم .

ولى دولت فرانسه اجازه ورود داد، و امام پس از چند روز توقف در پاريس ، به دهكده اى واقع در حومه پاريس به نام نوفل لو شاتو رفتند و در آن جا اقامت گزيدند.

امام درست چهار ماه در فرانسه ماندند، و از آن جا انقلاب اسلامى ملت ايران را چنان كه بايد و مى خواست رهبرى كردند. ده ها تن از خبرنگاران وسائل ارتباط جمعى دنيا به فرانسه آمدند و با ايشان راجع به اهدافى كه داشتند مصاحبه به عمل آوردند، و از اين جا امام هدف هاى عالى خود را به گوش مردم آزاده جهان رسانيدند.

امام در نوفل لوشاتو صريحا گفتند رژيم پوسيده سلطنتى ايران بايد از بين برود، و به جاى آن جمهورى اسلامى برقرار گردد.

و بر همين اساس براى هدايت و سازماندهى امور، افرادى را پنهانى به عضويت شوراى انقلاب منصوب فرمودند .

مردم انقلابى ايران در آن چهار ماه ، مخصوصا در ايام محرم و صفر آن سال ، با برپايى و راه پيمائى ميليون ها نفرى مرد و زن و خرد و در كلان تهران و ديگر شهرستانها و در روزهاى تاسوعا و عاشورا و اربعين حسينى و 28 صفر، فرياد خود بر سر رژيم شاه را به اوج رسانيدند، به طورى كه سرانجام شاه ناگزير شد دولتى لرزان تشكيل دهد و در 26 ديماه 1357 كشور را ترك گويد و به نقطه نامعلومى برود.

بازگشت امام به ميهن پس از 14 سال تبعيد

با خروج شاه از كشور 16 روز بعد در 12 بهمن ماه ، امام با استقبال بى نظير و ميليون ها نفرى مردم تهران و ديگر شهرستانها كه به تهران آمده بودند از پاريس وارد كشور شدند.

امام از فرودگاه مهرآباد تهران مستقيما به بهشت زهرا رفتند و سخنرانى بسيار كوبنده خود كه در كنار تربت شهداى انقلاب اسلامى ايراد كردند، از جمله فرمودند: من با كمك ملت ايران دولت تشكيل مى دهم . من تو دهن اين دولت (دولت شاهپور بختيار) مى زنم .

در تاريخ 16 بهمن 57 پس از چهار روز اقامت امام امت در ايران بنا به پيشنهاد اعضاى شوراى انقلاب آن حضرت دستور تشكيل دولت موقت را صادر كردند.

از روز ورود امام و اقامت در مدرسه رفاه و علوى تا 22 بهمن ماه ، تهران يك پارچه آتش و خون بود . قيام ملت ايران به رهبرى آن حضرت ، پس از 16 سال به اوج خود رسيد، و در روز 22 بهمن رژيم سلطنتى از پا در آمد و انقلاب اسلامى پيروز شد .

امام خمينى در 10 اسفند 57 پس از حدود يك ماه اقامت در تهران به قم عزيمت كردند و مدت يازده ماه در آن شهر مقدس اقامت داشتند تا اين كه به علت عارضه قلبى ناگزير به تهران مراجعت و در بيمارستان تحت درمان قرار گرفتند و پس از بهبودى در تهران ماندگار شدند.

بنا به دستور اكيد امام مقدمات رفراندوم جمهورى اسلامى فراهم و در روز 12 فروردين 1358 با يك انتخاب آزاد كه تا آن روز ملت ايران به خود نديده بود و در دنيا هم كم نظير بود، جمهورى اسلامى ايران را تاءسيس ، و رژيم پوسيده شاهنشاهى را به زباله دان تاريخ انداختند.

هنوز يك سال و نيم از تاءسيس جمهورى اسلامى نگذشته بود كه استكبار جهانى و در راءس آن آمريكاى جهانخوار براى ضربه زدن به آن حكومت نوپا، خود را بسيج نمودند . نخست كشور ايران را محاصره اقتصادى كردند، سپس چند بار در فكر كودتا افتادند كه هر بار هم به شكست انجاميد كه از جمله رسوايى آمريكا در كودتاى طبس و كودتاى نوژه را مى توان نام برد.

در آخر در 30 شهريور 1359 رژيم بعث عراق را بر آن داشتند كه با تجهيزات كامل و نقشه از پيش ساخته ، به كشور ايران حمله كند، باشد كه جمهورى اسلامى از هم پاشيده شود و استكبار جهانى به منظور پليد خود برسد.

امام بزرگوار با رهبرى خردمندانه خود هشت سال جنگ تحميلى عراق به تحريك اجانب را اداره كردند، تا سرانجام در 29 تيرماه 1367 با قبول تاريخى قطعنامه پيشنهادى 598 سازمان ملل براى پايان بخشيدن به جنگ را پذيرفتند، بدون اين كه حتى يك وجب از خاك ايران به دست بيگانه بيفتد.

به دستور امام نهادهاى انقلابى : شوراى عالى قضائى ، سپاه پاسداران انقلاب اسلامى ، بسيج بيست ميليونى ، كميته هاى انقلاب ، جهاد سازندگى ، نهضت سواد آموزى و ... يكى پس از ديگرى تاءسيس شد، و براى اداره كشور: انتخابات مجلس شوراى اسلامى ، رياست جمهورى و مجلس ‍ خبرگان در زمان ايشان تاءسيس شد، كه نمونه اعلاى آزادى و دموكراسى بود. از همه مهم تر تدوين قانون اساسى ايران در 28 آبان 1358 توسط مجلس خبرگان انجام گرفت و بزرگترين دست آورد انقلاب اسلامى به فرمان آن ابرمرد تاريخ روحانيت اسلام و تشيع بود.

عروج ملكوتى

حضرت امام خمينى پس از آن همه افتخارات كه او را به عنوان بزرگترين رهبر انقلاب تاريخ به دنيا شناسند، سرانجام پس از 16 سال رهبرى انقلاب اسلامى ملت ايران ، و 12 سال سرپرستى اداره كشور، در 14 خرداد 1367 در سن 87 سالگى در تهران جان به جان آفرين تسليم كردند، و به لقاء الله پيوستند.

در همان روز رحلت امام ، مجلس خبرگان رهبرى تشكيل جلسه داد، و ابتدا بنابر وصيت امام راحل وصيتنامه سياسى الهى ايشان توسط حضرت آيت الله خامنه اى (رئيس جمهورى وقت ) قرائت شد، كه در ابتداى آن آمده بود:

ما مفتخريم ، و ملت عزيز سر تا پا متعهد به اسلام و قرآن مفتخر است ،

كه پيرو مذهبى است كه مى خواهد حقايق قرآنى ، كه سراسر آن از وحدت بين مسلمين بلكه بشريت دم مى زند، از مقبره ها و گورستانها نجات داده ، و به عنوان بزرگترين نسخه نجات دهنده بشر از جميع قيودى كه بر پاى و دست و قلب و عقل او پيچيده است و او را به سوى فنا و نيستى و بردگى و بندگى طاغوتيان مى كشاند نجات دهد.

و ما مفتخريم كه پيرو مذهبى هستيم كه رسول خدا مؤ سس آن به امر خداوند تعالى بوده ، و اميرالمؤ منين ، على بن ابى طالب ، اين بنده رها شده از تمام قيود، ماءمور رها كردن بشر از تمام اغلال و بردگيها است .

ما مفتخريم كه كتاب نهج البلاغه كه بعد از قرآن بزرگترين دستور زندگى مادى و معنوى و بالاترين كتاب رهايى بخش بشر است و دستورات معنوى و حكومتى آن بالاترين راه نجات است ، از امام معصوم ما است .

ما مفتخريم كه ائمه معصومين ، از على بن ابى طالب گرفته تا منجى بشر، حضرت مهدى صاحب زمان ، عليهم آلاف التحيات و السلام ، كه به قدرت خداوند قادر زنده و ناظر امور است ، ائمه ما هستند.

ما مفتخريم كه ادعيه حياتبخش ، كه او را قرآن صاعد مى خوانند، از ائمه معصومين ماست ما به مناجات شعبانيه امامان و دعاى عرفات حسين بن على ، عليهما السلام ، و صحيفه سجاديه ، اين زبور آل محمد، و صحيفه فاطميه ، كه كتاب الهام شده از جانب خداوند تعالى به زهراى مرضيه است ، از ما است .

ما مفتخريم كه باقرالعلوم بالاترين شخصيت تاريخ است ، و كسى جز خداى تعالى و رسول ، صلى الله عليه و آله ، و ائمه معصومين ، عليهم السلام ، مقام او را درك نكرده و نتوانند درك كرد، از ماست .

و ما مفتخريم كه مذهب ما جعفرى است كه فقه ما، كه درياى بى پايان است ، يكى از آثار اوست . و ما مفتخريم به همه ائمه معصومين ، عليهم صلوات الله ، و متعهد به پيروى آنانيم .

ما مفتخريم كه ائمه معصومين ، ما صلوات الله و سلامه عليهم ، در راه تعالى دين اسلام و در راه پياده كردن قرآن كريم كه ، تشكيل حكومت عدل يكى از ابعاد آن است ، در حبس و تبعيد به سر برده ، و عاقبت در راه بر اندازى حكومتهاى جائرانه و طاغوتيان زمان خود شهيد شدند. و ما امروز مفتخريم كه مى خواهيم مقاصد قرآن و سنت را پياده كنيم ؛ و اقشار مختلف ملت ما در اين راه بزرگ سرنوشت ساز از پا نشناخته جان و مال و عزيران خود را نثار راه خدا مى كنند.

و ملت ما، بلكه ملتهاى اسلامى و مستضعفان جهان ، مفتخرند به اين كه دشمنان آنان ، كه دشمنان خداى بزرگ و قرآن كريم و اسلام عزيزند، درندگانى هستند كه از هيچ جنايت و خيانتى براى مقاصد شوم جنايتكارانه خود دست نمى كشند، و براى رسيدن به رياست و مطامع پست خود دوست و دشمن را نمى شناسند . و در راءس آنان آمريكا، اين تروريست با لذات دولتى است كه سر تا سر جهان را به آتش كشيده ، و همپيمان او صهيونيست جهانى است كه براى رسيدن به مطامع خود جناياتى مرتكب مى شود كه قلمها از نوشتن و زبانها از گفتن آن شرم دارند؛ و خيال ابلهانه اسرائيل بزرگ آنان را به هر جنايتى مى كشاند .

و نيز در قسمت پايانى آن آمده بود:

با دلى آرام و قلبى مطمئن و روحى شاد و ضميرى اميدوار به فضل خدا از خدمت خواهران و برادران مرخص و به سوى جايگاه ابدى سفر مى كنم و به دعاى خير شما احتياج مبرم دارم و از خداى رحمن و رحيم مى خواهم كه عذرم را در كوتاهى خدمت و قصور و تقصير بپذيرند و با قدرت و تصميم و اراده به پيش بروند .

پس از آن مجلس براى انتخاب رهبرى ملت ، به بحث و تبادل نظر پرداختند كه با اكثريت آراء مقام معظم رهبرى حضرت آيت الله خامنه اى دامت بركاته به عنوان رهبر انقلاب اسلامى انتخاب شدند.

پيكر مطهر امام به مدت دو روز براى وداع با ملت سوگوار به مصلاى بزرگ تهران (مصلاى بزرگ امام خمينى ) منتقل ، و در روز 16 خرداد با شركت ده ميليون نفر مردم مسلمان ايران تشييع و به خاك سپرده شد . و امروز مرقد منور آن بزرگوار در تهران ، كنار بهشت زهرا زيارتگاه مردم مسلمان ايران ، و آزادگان جهان است .

جاويد بهشت جاى بادش * * * جا در حرم خداى بادش