صلاة الخاشعين
اين كتاب تاليف شهيد آيه الله سيد عبدالحسين دستغيب می باشد .
اين کتاب پر ارج که نخستين اثر شهيد محراب آيت الله دستغيب ميباشد و اولين چاپ آن به کيفيت چاپ سنگي در چهل و پنج سال قبل انجام گرفته است در بحبوحه شور و شوق آن شهيد به معنويات نوشته شده و همانطور که از نامش پيداست از آيه شريفه الهام گرفته که در سور نمازشان خاشع ميباشند .
ساليان دراز اين کتاب ناياب بود و مشتاقان از دور و نزديک به سراغش مي آمدند اما مقدر چنين بود که پس از شهادتش اين کتاب کيميا اثر ، ‌در اختيار علاقه مندان قرار گيرد .
اين کتاب از مقدمه و چهار مطلب و خاتمه تشکيل شده است . در مقدمه آن مختصري از اصول عقائد و بخشي از رواياتي که درباره فضيلت نماز رسيده است سخن ميرود که نماز مقبول موجب خاموش کردن آتش هاي افروخته شده است و از هر صدقه و حج عمره اي برتر است .
در مطلب اول دليلهاي لزوم حضور قلب و شرح معني خشوع و خضوع بحث ميکند .
در مطلب دوم مقصود از حضور قلب و چگونگي تحصيل آنرا تشريح مينمايد .
در مطلب سوم معاني افعال و اقوال نماز و مقدمات آن مورد بحث قرار ميگيرد .
در مطلب چهارم از شرايط و معاني باطني نماز و موانع قبول آن سخن ميرود .
خاتمه کتاب را بخشي از دستورات سير و سلوک الي الله تشکيل ميدهد .
 
آشنايى با قرآن يا دائرة المعارف قرآنى
اين كتاب تاليف ميرزا باقر حسينى زفره اى اصفهانى می باشد .
آيين كشوردارى از ديدگاه امام على (عليه السلام)
اين كتاب تاليف آية الله العظمى محمد فاضل لنكرانى (ره) می باشد .
يكى از فصول درخشان نهج البلاغه كه همچون ساير مباحث آن رنگ جاودانگى خورده و به ابديت پيوسته است، عهدنامه مالك اشتر، يا فرمان تاريخى على (عليه السلام) به يار وفادار و صحابى بزرگوارش مالك اشتر نخعى است. اين فرمان، از چهارده قرن پيش تاكنون، به صورت يك منشور جاودانه و انسانى و انسان ساز در تاريخ و فرهنگ اسلامى باقى مانده است. امام على (عليه السلام) آن را هنگامى براى سردار رشيد اسلام و يار پاكبازش، مالك اشتر نوشت كه آن شهيد پاكباخته مى رفت تا در سرزمين مصر، احكام و اوامر مولايش على (عليه السلام) را پياده و اجرا كند.
امام على (عليه السلام) در اين نامه، گرچه مالك اشتر را مخاطب قرار داده و قوانين حكومت عدل اسلامى و خط مشى و چارچوب آن را خطاب به او بيان فرموده است، اما واقعيت آن است كه تمام انسانها، در تمام مكانها و تمام زمانها، مخاطب اين پيمان نامه هستند.
در عهدنامه مالك اشتر، فشرده اى از نظريات و افكار و انديشه هاى جهانتاب على (عليه السلام) آن چنان دقيق و عميق بيان شده است كه مى توان گفت در آن، تكليف تمامى افراد بشر، چه به عنوان يك بنده و مخلوق در برابر پروردگار، چه به عنوان يك انسان در جامعه، چه به عنوان حاكمى كه مسؤول اجراى احكام اسلامى است و چه به عنوان فردى كه تحت حمايت قوانين نجات بخش اسلام زندگى مى كند، به وضوح و دقت بيان شده است. سفارش هايى كه آن حضرت در اين نامه خطاب به مالك اشتر و در واقع خطاب به انسان و تاريخ بشريت بيان فرموده است، هرگاه به درستى و به طور كامل اجرا شود، نه تنها ضامن ايجاد و حفظ عدالت اجتماعى و امنيت زندگى و آرامش خاطر و آسايش مردم جامعه است، بلكه بالاتر از آن، عامل مهمى است كه در جامعه انسانى، زمينه هاى مساعدى را ايجاد مى كند تا تمام افراد اجتماع، با علم و آگاهى و درك و ايمان، به خودسازى اسلامى بپردازند و چنان خود را از رذايل و مفاسد پيراسته گردانند كه همگى به صورت بندگانى مؤمن و صالح براى خدا درآيند و راه نجات و رستگارى را طى كنند.
پیشوای آزادگی
اين كتاب تاليف مهدی عاصمی می باشد .
تحقیقی درباره سیره اخلاقی، آموزشی، تربیتی، سیاسی، عبادی، نظامی و اجتماعی «امام حسین» (ع) با توجه به ابعاد قیام آن امام در كربلا است. در این اثر سعی شده است ابعادی از شخصیت فردی و اجتماعی و فضایل امام حسین به‏ویژه با توجه به عملكرد آن امام در نهضت عاشورا و قبل از آن پرداخته شده و درس‏هایی كه می‏توان از سیره آن امام گرفت مورد بازخوانی قرار گیرد. در همین راستا نگارنده به گوشه‏هایی از تواضع، عفو، سخاوت، حل مشكلات مردم، زهد، عبادت، صبر، غیرت، آموزش صحیح آموزه‏های دینی به مردم، مبارزه ایشان با ظلم دستگاه اموی، رعایت نكات نظامی و رعایت اخلاق جنگ و سیره عبادی امام حسین (ع) اشاره كرده و پیام‏هایی از نهضت كربلا بیان كرده است.
آداب سخن و سخنوری
اين كتاب تاليف جعفر اسلامی فر می باشد .
تبليغ و بيان احكام و معارف ديني براي مردم و آشنا كردن آنان با پيام آسماني از وظايف مهم انبياي الهي بوده است. آنان زندگي خود را در راه تبليغ پيام الهي و آشنا كردن مردم با خداوند و احكام پاك او گذرانده‌اند، چرا كه نجات و سعادت انسان‌ها در گرو انجام تكاليف و دوري از همة‌ آفات و انحرافات مي‌باشد. اين مهم يعني تبليغ معارف ديني در قرآن كريم نيز به‌عنوان يكي از بهترين اعمال، شناخته شده است و مبلّغان از مقام و جايگاه رفيعي برخوردار گشته‌اند.
از ميان همة روش‌هايي كه براي تبليغ دين، امروزه در دسترس مي‌باشد، روش مشافهه‌اي و مستقيم اولي يا (داراي اولويت است.) به نظر مي‌رسد، اگرچه رسانه‌ها و وسايل نرم افزاري جديد به شكل‌هاي مختلف مي‌تواند مورد بهره‌برداري قرار گيرد ولي تذكر مستقيم و تبليغ معارف ديني به‌صورت دوستانه و در يك محفل انس ديني تأثيرات ويژه‌اي داشته كه هميشه مورد توجّه بزرگان دين بوده است. استفادة صحيح از منابر و محافل ديني از تأثير گذارترين ابزار تبليغ دين است.
از آنجا كه روحانيون و طلاب محترم در مواطن مختلف و زمان‌هاي گوناگون به اين مهم مي پردازند، آگاهي از اسباب تأثير گذاري و يا علل عدم موفقيت به‌عنوان پيش نياز هر طلبه و مبلّغ لازم و ضروري است.
اين كتاب کوشش می نماید تا با در نظر گرفتن همة جوانب، سبك‌ها و روش‌هاي پياده كردن يك منبر موفق را به طلاب عزيز منتقل نماید.
امام شناسی
[ جلدهفتم ] [ جلد هشتم ]
اين كتاب تاليف مرحوم علامه آية الله حاج سيد محمد حسين حسينى طهرانى می باشد .
اين‌ مجموعه‌ كه شامل‌ 270 درس‌ و در قالب‌ هجده‌ مجلّد است، مجموعه‌اي‌ است‌ از بحثهاي‌ تفسيري‌ ، فلسفي‌ ، روائي‌ ، تاريخي‌ ، اجتماعي‌ دربارۀ امامت‌ و ولايت‌ بطور كلّي‌ ، و دربارۀ امامت‌ و ولايت‌ أميرالمؤمنين‌ عليّ بن‌ أبي‌ طالب‌ و ائمّۀ معصومين‌ سَلام‌ الله‌ عَلَيْهم‌ أجمَعين‌ بالخصوص‌ ، كه‌ بصورت‌ درسهاي‌ استدلالي‌ علمي‌ متّخذ از قرآن‌ كريم‌ و روايات‌ وارده‌ از خاصّه‌ و عامّه‌ و ابحاث‌ حلّي‌ و نقدي‌ پيرامون‌ ولايت‌ ميباشد
.
مسئله امامت و ولايت از مهمترين مسائل حياتى است، و با شناخت اين واقعيت، تمام جهات استعداديه انسان در مدارج و معارج كمال رشد و نمو ميكند، و با عدم شناخت و پيروى نكردن ازين حقيقت استعدادها و قابليت‏ها همه در مسير انحراف قرار گرفته ميشود، لذا مولف این مجموعه چهارده جلدی بحث و گفتار در پيرامون مسئله امامت و ولايت را به نحوی که مبناى بحث آيات قرآن بوده، و براى اهميت موضوع نسبت‏به برادران عامه مسلك، از روايات و تواريخ عامه نقل شود، و نيز روايات خاصه نيز اجمالا مورد استفاده قرار گيرد شیوه کار قرار داده است.
چون اين دروس در خصوصيات امام و شرائط رهبرى و زعامت و حكومت، و لزوم عصمت در ائمه طاهرين سلام الله عليهم اجمعين قرار ميگيرد، در ضمن از شرائط نبوت و لزوم عصمت و آثار و خواص پيامبران نيز بحث و گفتگو ميشود، در حقيقت، اين بحث‏بحث كامل و شاملى است كه بحث در نبوت عامه را نيز در برگرفته است.
آئين دوستى
اين كتاب تاليف غلامرضا بهرامى می باشد .
كتاب حاضر مشتمل بر سه بخش است: بخش اوّل دوستى و تعريف آن، انواع دوستيها و نقش دوست در زندگى، نظر اسلام پيرامون اهميت گزينش دوست و نياز روح و جسم هر فرد به آن. بخش دوم چگونگى انتخاب، و ويژگيهاى دوستان شايسته و وظايف انسان در مقابل دوستان خود. بخش سوم و پايانى دربارة خطر دوستان ناشايست، ذكر صفات آنان و آثار دوستىهاى ناشايست.
اين نوشتار به گونه اى ساخته و پرداخته شده است كه براى استفادة نسل نو بويژه مقطع سنى جوانان مفيد و قابل مراجعه باشد. جوانان در اين دوران معمولاً بيشتر به دنبال گزينش دوست مىباشند و به صورت طبيعى سؤالات مختلفى در ذهن آنان به وجود مىآيد؛ از جمله اين كه: چه كسى را به دوستى خود برگزينيم؟ چگونه انتخاب كنيم؟ دوستان خوب و بد كدام اند؟ صفات هر يك از آنان چيست؟ آيا لازم است پيش از انتخاب دوست، او را آزمايش كنيم؟ و... دهها سؤال ديگر كه در اين راستا به ذهن مىرسد.
در اين كتاب سعى شده تا با بيانى ساده به اين سؤالات پاسخ گفته و راههاى بهتر و مطمئن تر در جريان اين انتخاب نشان داده شود.
در تهية اين مجموعه در حدّ توان تلاش گرديده تا با نظرى نسبتاً جامع، آيات و روايات متعدد كه با الفاظ مختلف، به طور كلى ناظر به موضوع دوستى است مورد توجه و استفاده قرار گيرد. البته حجم آيات و رواياتى كه به اين مقوله پرداخته اند بسيار زياد است؛ لاجرم گزيده اى از آنها با ترجمه اى آزاد و گويا به كار گرفته شده است. با اين اميد كه مقام والاى دوست را بهتر بشناسيم و به ساحت او حرمت نهيم و در دوستىهايمان پايدار بمانيم و همواره با هم و در كنار يكديگر با محبت و صلح و صفا زندگى كنيم.
۱۴ نور پاك ( عليهم السلام )
زندگى امام محمد تقى الجواد (عليه السلام)
اين كتاب تاليف عبدالرحيم عقيقى بخشايشى می باشد .
رمضان وشيوه بندگى
اين كتاب تاليف آية الله العظمى سيد صادق حسينى شيرازى می باشد .
كتاب حاضر كوششى براى تبيين وظايف فردى و متقابل مؤمنان در ماه مبارك رمضان است كه از دو سخنرانى آية الله شيرازى درباره ماه مبارك رمضان و بايدها و نبايدهاى اين ماه تدوين شده است. ايشان با بيانى ساده مخاطبان را كه از اقشار مختلف جامعه هستند متوجه وظايف شان كرده، راه هاى بهره گيرى از مواهب الهى اين ماه كه در نهايت راه روشن رستگارى است را پيش روى حق جويان به همگان مى نماياند.
اين كتاب دربر دارنده موضوع هايى است چون:
ضرورت عمل به قرآن، برترين اعمال، استغفار، حريم حرمت، امر به معروف و نهى از منكر و چگونگى آن، دامنه تكليف، بهره گيرى از فرصت مانده، نشانه ايمان، پاداش احسان به زن، توجه جوانان، چگونه زيستن و...
مقام پدر و مادر در اسلام
اين كتاب تاليف زین العابدین احمدی و حسنعلی احمدی می باشد .
اين كتاب شامل دو بخش است:
بخش اوّل، شامل بیان مقام پدر و مادر در اسلام است و صرفا مسائلی را مطرح می سازد که درباره مقام و منزلت پدر و مادر از نظر قرآن و روایات است.
بخش دوم، شامل مسائل مربوط به حقوق پدر و مادر نسبت به فرزندان و همچنین حقوق فرزندان نسبت به والدین و مطالب مربوط به عقوق والدین و احکام اولاد است که روی هم رفته، این بخش به گونه ای تنظیم شده است که می تواند پاره ای از مسائل تربیتی را هم ارائه دهد و بنمایاند که والدین در تربیت فرزندان، چه وظایفی را بر عهده دارند.