ايام در نگاه امام (قدس سره )

مركز تحقيقات اسلامى

- ۲ -


14 خرداد
رحلت حضرت امام خمينى قدس سره
خورشيد فروزان عالم اسلام و ستاره درخشان عالم عرفان ، سرور مجاهدان راه حق ، رهبر كبير انقلاب و بنيانگذار مقدس جمهورى اسلامى ايران حضرت امام خمينى قدس سره ، پس از سال ها مبارزه در راه حق و متجلى ساختن اسلام ناب محمدى و خدمت صادقانه به مردم ، در شامگاه 13 خرداد 1368، به ملكوت اعلى پيوست و جهان اسلام را در سوگ خود نشاند.
# من در ايام آخر عمر با اميدوارى كامل و سرافرازى از نبوغ شما به سوى دار رحمت حق كوچ مى كنم .
صحيفه نور جلد 11، ص 269
# با دلى آرام و قلبى مطمئن و روحى شاد و ضميرى اميدوار به فضل خدا از خدمت خوهران و برادران مرخص و به سوى جايگاه ابدى سفر مى كنم و به دعاى خير شما احتياج مبرم دارم .
صحيفه نور جلد 21،ص 204
# با رفتن يك خدمتگزار در سد آهنين ملت خللى حاصل نخواهد شد.
صحيفه نور جلد 21،ص 204
# سالها مى گذرد، حادثه ها مى آيد
انتظار فرج از نيمه خرداد كشم
ديوان حضرت امام ، ص 154
14 خرداد
انتخاب حضرت آية الله خامنه اى به رهبرى انقلاب
پس از رحلت رهبر كبير انقلاب اسلامى ، حضرت امام خمينى قدس ‍ سره ، مجلس خبرگان رهبرى در روز 14 خرداد 1368 طى اجلاس ‍ ويژه اى مقام معظم رهبرى حضرت آية ا...خامنه اى (مد ظله العالى ) را به عنوان رهبر انقلاب اسلامى و جانشين امام امت برگزيد.
# جناب عالى را يكى از بازوهاى تواناى جمهورى اسلامى مى دانم و شما را چون برادرى كه آشنا به مسائل فقهى و متعهد به آن هستيد و از مبانى فقهى مربوط به ولايت مطلقه فقيه جدا جانبدارى مى كنيد، مى دانم .
صحيفه نور جلد 20، ص 173
# در بين دوستان و متعهدان به اسلام و مبانى اسلامى از جمله افراد نادرى هستيد كه چون خورشيد روشنى مى دهيد.
صحيفه نور جلد 20،ص 173
# انشاءالله تعالى خداوند امثال جناب عالى را كه جز خدمت به اسلام نظرى نداريد، در پناه حفظ فرمايد.
صحيفه نور جلد 20،ص 171
# امام فرمودند:خلاء رهبرى پيش نمى آيد،شما آدم داريد،...همين آقاى خامنه اى .
# حاج احمد آقا نقل كردند كه وقتى ايشان (آيت الله خامنه اى ) در سفر كره (شمالى ) بودند و از تلويزيون امام مى ديدند، آن منظره اى كه ايشان در كره با آن مردم و با سخنرانى ها و مذاكراتشان داشتند برايشان جاذب بود گفته بودند:الحق ايشان شايستگى رهبرى را دارد.
آيت الله هاشمى رفسنجانى ، جمهورى اسلامى ، 20 / 3/ 68
15 خرداد
قيام پانزدهم خرداد
سحرگاه 15 خرداد 1342، دژخيمان رژيم شاه به خانه ساده و بى آلايش امام قدس سره در قم يورش بردند و ايشان را كه سه روز پيش از آن به مناسبت عاشوراى حسينى در مدرسه فيضيه ، طى سخنان كوبنده اى پرده از جنايات شاه و عمالش برداشته بود، دستگير و به زندانى در تهران منتقل كردند. چند ساعت پس از اين حادثه مردم قم ، تهران و...به خيابان ها ريختند ولى مزدوران شاه قلب 15 هزار مسلمان به پاخاسته را نشانه رفتند و آنها را به شهادت رساندند و اين روز، به نقطه عطفى در تاريخ مبارزات انقلاب اسلامى تبديل شد.
# پانزده خرداد يك نقطه عطفى است در تاريخ كشور ما كه از همان وقت شروع به فعاليت سياسى شد و روحانيون از همان وقت خودشان را مجهز كردند.
# پانزده خرداد يك كه مصيبتى بود براى ملت ما،لكن مبداء جنبش ‍ بود.
# پانزده خرداد در عين حالى كه مصيبت بود لكن مبارك بود براى ملت كه منتهى شد به يك امر بزرگى و آن استقلال كشور و آزادى براى همه مملكت .
صحيفه نور جلد 12،ص 154
# پانزده خرداد براى اسلام بود و به اسم اسلام بود و به مبدئيت اسلام و راهنمايى روحانيت .
صحيفه نور جلد 7، ص 53
# در حقيقت دستاورد نهضت پانزده خرداد 42 پيروزى بيست و دوم بهمن 57 بود.
صحيفه نور جلد 13،ص 263
# قيام پانزده خرداد اسطوره قدرت ستمشاهى را در هم شكست و افسانه ها و افسون ها را باطل كرد.
صحيفه نور جلد 19، ص 165
# اولين و مهمترين فصل خونين مبارزه در عاشوراى پانزده خرداد رقم خورد.
صحيفه نور جلد 21،ص 92
# با فرا رسيدن پانزده خرداد،خاطره غم انگيز و حماسه آفرين اين روز تاريخى تجديد مى شود...من روز پانزده خرداد را براى هميشه عزاى عمومى اعلام مى كنم .
صحيفه نور جلد 7،ص 5
# ملت بزرگ ايران ، سالروز پانزده خرداد را كه يوم الله است ، زنده نگه مى دارد.
صحيفه نور جلد 16،ص 181
20 خرداد
شهادت آية الله سعيدى
در ارديبهشت 1349، پس از آنكه رژيم شاه لايحه كاپيتولاسيون را تصويب كرد از سرمايه گذاران خارجى خواست تا در ايران سرمايه گذارى كنند.اين حركت مورد اعتراض علماى قم واقع شد.از جمله آيت الله سعيدى نيز عليه استعمار دست به تبليغات شديدى زد كه سرانجام رژيم شاه وى را دستگير و در قزل قلعه زندانى كرد و در زير شديدترين شكنجه ها، در 20 خرداد 1349 به شهادت رساند.
# ...بحمدالله تعالى توفيق كامل براى تربيت مؤ منين و ترويج ديانت مقدسه براى جناب عالى حاصل شده است .
# من از افرادى مثل شما آنقدر خوشم مى آيد كه شايد نتوانم عواطف درونى را آن طور كه هست ابراز كنم .
# خداوند متعال قادر است كه شماها خدمتگزاران به ديانت را مشمول عنايات خود فرموده و از رحمت خود همه را بهره مند فرمايد.
صحيفه نور جلد 1،ص 147
# اين تنها مرحوم سعيدى نيست كه با اين وضع اسف انگيز در گوشه زندان از پاى درمى آيد بلكه چه بسا افراد مظلوم و بى گناه به جرم حق گويى در سياه چال هاى زندان مورد ضرب و شتم و شكنجه هاى وحشيانه و رفتار غير انسانى قرار مى گيرد.
صحيفه نور جلد 1،ص 154
27 خرداد
روز جهاد سازندگى
با فرمان حضرت امام در 27 خرداد 1358، جهاد سازندگى به منظور فراهم ساختن نهضتى همه جانبه در مبارزه با فقر و محروميت ، توسعه و عمران روستاها و حركت در جهت استقلال و خودكفايى از متن توده هاى محروم ، تاءسيس شد.از آن پس اين روز را در پاسداشت زحمات جهادگران مسلمان ،روز جهاد سازندگى ناميده اند.
# اگر جهاد سازندگى در آن انحراف نباشد و براى خدا باشد اين همه جهادى است كه تواءم با جهاد اكبر هم هست .
صحيفه نور جلد 12،ص 188
# عشق جهاد در خدمت به اسلام و مردم ، چشم دل عشاق خدمت به دين و مردم را روشن نموده است .
صحيفه نور جلد 21،ص 59
# جهاد شمايل دنياى آزادى و استقلال در عرصه كار و تلاش و پيكار عليه فقر و تنگدستى و رذالت و ذلت است .
صحيفه نور جلد 21،ص 59
31 خرداد
شهادت دكتر چمران
مجاهد خستگى ناپذير دكتر مصطفى چمران ، نماينده امام قدس سره در شوراى عالى دفاع و فرمانده جنگ هاى نامنظم جبهه كه سال ها در كنار رزمندگان لبنان عليه اسرائيل به جهاد پرداخته بود و از آغاز جنگ تحميلى حضورى هميشگى در پيكارهاى غرب و جنوب كشور داشت ،در 31 خرداد 1360 در جبهه دهلاويه هدف تركش خمپاره دشمن متجاوز قرار گرفت و به ملاء اعلى پيوست .
# چمران با عزت و عظمت و با تعهد به اسلام جان را فدا كرد و در اين دنيا شرف را بيمه كرد و در آن دنيا هم رحمت خدا را بيمه كرد. ما و شما هم خواهيم رفت مثل چمران بميريد.
صحيفه نور جلد 15،ص 32
# ...ملت شهيد پرور ما سربازى را از دست داد كه در جبهه هاى نبرد با باطل چه در لبنان و چه در ايران حماسه مى آفريد و سرلوحه مرام او اسلام عزيز و پيروزى حق بر باطل بود.
# او جنگجويى پرهيزكار و معلمى متعهد بود كه كشور اسلامى ما به او و امثال او احتياج مبرم داشت .
# چمران عزيز با عقيده پاك خالص غير وابسته به دستجات و گروه هاى امثال او احتياج مبرم داشت .
# چمران عزيز با عقيده پاك خالص غير وابسته به دستجات و گروه هاى سياسى و عقيده به هدف بزرگ الهى ، جهاد را در راه آن از آغاز زندگى شروع و با آن ختم كرد.
# او در جهاد، با نور معرفت و پيوستگى به خدا قدم نهاد و در راه آن به جهاد برخاست و جان خود را نثار كرد او با سرافرازى زيست و باسرافرازى شهيد شد و به حق رسيد.
# هنر آن است كه بى هياهوهاى سياسى و خودنمايى هاى شيطانى براى خدا به جهاد برخيزد و خود را فداى هدف كند و اين هنر مردان خداست .
# او (چمران ) در پيشگاه خداى بزرگ با آبرو رفت ، روانش شاد و يادش ‍ بخير.
صحيفه نور جلد 15، ص 26
31 خرداد
عزل بنى صدر
در پى رسوايى همكارى ابوالحسن بنى صدر با منافقين و مواضع خصمانه وى عليه نظام اسلامى ، حضرت امام قدس سره در 20 خرداد 1360 وى را از فرماندهى كل نيروهاى مسلح بركنار كرد و آنگاه پس از راءى مجلس شوراى اسلامى مبنى بر عدم كفايت سياسى وى ، در 31 خرداد 1360 با حكم امام قدس سره از رياست جمهورى اسلامى ايران عزل شد.
# ستاد مشترك نيروهاى مسلح جمهورى اسلامى ايران
آقاى ابوالحسن بنى صدر از فرماندهى نيروهاى مسلح بركنار شده اند.
صحيفه نور جلد 14،ص 274
# پس از راءى اكثريت قاطع نمايندگان محترم مجلس شوراى اسلامى مبنى بر اين كه آقاى ابوالحسن بنى صدر براى رياست جمهورى اسلامى ايران كفايت سياسى ندارد ايشان را از رياست جمهورى اسلامى ايران عزل نمودم .
صحيفه نور جلد 15، ص 25
6 تير
سوء قصد به آيت الله خامنه اى
روز 6 تيرماه 1360، حضرت آية ا...خامنه اى ، نماينده وقت حضرت امام قدس سره در شوراى عالى دفاع و امام جمعه تهران در حين سخنرانى در مسجد ابوذر تهران ، مورد سوء قصد ناجوانمردانه گروهگ فرقان قرار گرفت اما مشيت الهى بر اين قرار داشت كه اين گوهر گرانبها را حفظ نمايد تا سكاندارى كشتى انقلاب را پس از رحلت انقلاب حضرت امام خمينى ، عهده دار گردد.
# شما كه از سلاله رسول اكرم و خاندان حسين بن على هستيد، جرمى جز خدمت به اسلام و كشور اسلامى نداريد.
# سرباز فداكار در جبهه جنگ و معلمى آموزنده در محراب و خطيبى توانا در جمعه و جماعات و راهنمايى دلسوز در صحنه انقلاب مى باشيد.
# به كسى سوء قصد كردند كه آواى دعوت او به صلاح و سداد در گوش ‍ مسلمين جهان طنين انداز است .
# من به شما خامنه اى عزيز تبريك مى گويم كه در جبهه هاى نبرد با لباس سربازى و در پشت جبهه با لباس روحانى به اين ملت مظلوم خدمت نموده .
صحيفه نور جلد 15،ص 41
7 تير
انفجار دفتر مركزى حزب جمهورى اسلامى
در هفتم تيرماه 1360، دفتر مركزى حزب جمهورى اسلامى در حالى كه جمعى از بلند پايه ترين و دلسوزترين مسؤ ولان نظام همچون آية الله دكتر بهشتى در آن جلسه داشتند، با بغض منافقان از خدا بى خبر منفجر شد و 72 يار عزيز انقلاب و امام ، با ذكر خدا برلب و بدن هاى پاره پاره به ديدار محبوب شتافتند.مردم انقلابى ايران در پى اين حادثه ، مجالس ‍ عزادارى با شكوهى برگزار كردند و نفرت عميق خود را از دشمنان انقلاب و به ويژه منافقين ابراز داشتند.
# ملت ايران در اين فاجعه بزرگ 72 تن بيگناه به عدد شهداى كربلا از دست داد.
صحيفه نور جلد 15،ص 52
# سيه روزان انفجارى ايجاد كردند كه نور خدا را فراموش نمايند و خداوند قادر به دست مبارك حزب الله انفجارى در واكنش آن ايجاد فرمود كه انقلاب اسلامى و همه نهادهاى آن چون سدى آهنى وصفى مرصوص از آسيب دهر مصون ماند.
صحيفه نور جلد 16،ص 216
7 تير
شهادت آيت الله دكتر بهشتى و 72 تن از ياران انقلاب
آيت الله دكتر سيد محمد حسينى بهشتى از ياران وفادار و فداكار امام خمينى قدس سره و از چهره هاى درخشان انقلاب اسلامى بود كه از آغاز نهضت اسلامى در ميدان مبارزه حضورى فعال داشت . آن بزرگوار علاوه بر اجتهاد در فقه ، در تفسير و فلسفه صاحب نظر بود پس از پيروزى انقلاب عضويت در شوراى انقلاب و سپس عالى ترين مقام قضايى كشور را عهده دار شد. ايشان به عنوان يكى از رهبران فكرى انقلاب همواره مورد خشم استكبار جهانى بود تا اين كه در شامگاه هفتم تير 1360 به دست عمال آمريكا به همراه 72 تن از ياران و دلسوزان به فوز شهادت نائل آمد.
# شهيد بهشتى كه مظلوم زيست و مظلوم مرد و خار در چشم دشمنان اسلام بود.
صحيفه نور جلد 15،ص 52
# اشخاصى كه براى خدمت خودشان را حاضر كرده بودند و خدمتگزار اين كشور بودند اشخاصى بودند كه آنقدرى كه من از آنها مى شناسم از ابرار بوده اند از اشخاص متعهد بوده اند كه در راءس آنها مرحوم شهيد بهشتى است .
# ايشان را من بيست سال بيشتر مى شناختم مراتب فضل ايشان و مراتب تفكر ايشان و مراتب تعهد ايشان بر من معلوم بود.
# آنچه كه من راجع به ايشان متاءثر هستم شهادت در مقابل او ناچيز است و آن مظلوميت ايشان در اين كشور بود.
# من او را يك فرد مجتهد متعهد متدين علاقه مند به ملت ، علاقه مند به اسلام و به درد بخور براى جامعه خودمان مى دانستم .
صحيفه نور جلد 15،ص 44
7 تير
روز قوه قضائيه
جهت ارج نهادن به مقام والاى قضاء و قضاوت و تكريم از مقام شامخ شهيد مظلوم آيت الله دكتر بهشتى ، رئيس ديوان عالى كشور،هفته اول تير ماه به عنوان هفته قوه قضائيه نامگذارى شده است . قوه قضائيه قوه اى است مسقل كه پشتيبان حقوق فردى و اجتماعى و مسؤ ول تحقق بخشيدن به عدالت است . شرح وظايف اين قوه در اصل 156 قانون اساسى آمده است .
# متصديان امور و شورايعالى قضايى ...با مفسدان و گروهك هاى فاسد و مفسد با شدت عمل رفتار كنند مگر آنكه توبه كنند و ثابت شود كه توبه آنها جدى است كه با ضمانت مى شود آزاد كرد.
صحيفه نور جلد 17،ص 204
# قاضى پس از شرايط معتبره شرعيه بايد در اجراى موازين قضايى سخت و صلب باشد،نه تحت تاءثير عواطف و جوسازى هاى بى مورد واقع شود و از اجراى احكام خدا سرپيچد و نه با جوسازى هاى منحرفان و انتقامجويان ، برخلاف موازين الهى از رحمت بر بندگان خدا دريغ كند كه هر دو طرف افراط و تفريط، برخلاف عدل الهى است .
صحيفه نور جلد 19، ص 107
# استقلال قوه قضائيه معنايش اين است كه اگر قاضى حكمى كرد.احيانا رسيد به آن حكم مرجع دارد و غير از آن ، هيچ كس حق دخالت ندارد.
صحيفه نور جلد 19، ص 87
# قوه قضائيه كه ملجاء و پناهگاه مردم ستمديده است ، قوه اى است مستقل و هيچ مقامى حق دخالت در آن را ندارد و اگر كسانى پيدا شوند كه ندانسته در امور قضايى دخالت مى كنند، بايد بدانند كه برخلاف دستورات شرعيه و نظام جمهورى اسلامى عمل كرده اند. و اگر دانسته تخلف مى كنند مستحق عقاب و تعقيب اند.
صحيفه نور جلد 18،243
# مجلات و روزنامه ها و رسانه هاى گروهى توجه داشته باشند كه تضعيف قوه قضائيه برخلاف موازين اسلامى است و از پخش ‍ چيزهايى كه موجب تضعيف يا توهين مقام قضاست احتراز كنند.
صحيفه نور جلد 18،ص 243
# احدى حق دخالت در امر قضا را ندارد و دخالت كردن خلاف شرع است و جلوگيرى از حكم قضاوت هم خلاف شرع است .
صحيفه نور جلد 19،ص 87
11 تير
شهادت آيت الله صدوقى
آيت الله محمد صدوقى ، امام جمعه يزد و نماينده حضرت امام قدس ‍ سره در آن استان در روز تير 1361 مصادف با دهم ماه مبارك رمضان پس از اقامه نماز جمعه به دست منافقين جنايتكار به لقاءالله پيوست . آن عالم وارسته علاوه بر كمك به محرومان جامعه در پشتيبانى از جبهه هاى نبرد نقش فعالى داشت و در عمليات بيت المقدس با حضور خويش در كنار فرماندهان و رزمندگان ، مايه آرامش آنان بود.
# چه كسى اولى به شهادت است در عصرى كه استكبار جهانى و فرزندان خلف آن در داخل و خارج ، اسلام را تهديد مى كند از امثال شهيد بزگوار ما و فقيه متعهد و فداكار اسلام شهيد صدوقى عزيز رضوان الله عليه .
# شهيد بزرگى كه در تمام صحنه هاى انقلاب حضور داشت و يار و مددكار گرفتاران و مستمندان بود و وقت عزيزش صرف در راه پيروزى اسلام و رفع مشكلات انقلاب مى شد و براى خدمت به خلق و انقلاب سر از پا نمى شناخت .
# در جبهه ها او و دوستان او و امثال او بودند كه هر چند يك دفعه سركشى كرده و آرامش قلب خلق الله بودند.
صحيفه نور جلد 16، ص 219
12 تير
سقوط هواپيماى مسافربرى ايران بوسيله آمريكا
12 تيرماه 1367 هواپيماى ايرباس هواپيمايى جمهورى اسلامى ايران (هما) با275 مسافر و 16 خدمه فرودگاه بندر عباس را به مقصد دوبى ترك كرد.اما دقايقى پس از اوج گيرى هواپيما،مورد اصابت دو فروند موشك سطح به هواى ناو جنگى آمريكا قرار گرفت و در نزديكى تنگه هرمز و جزيره ايرانى (هنگام ) سقوط كرد و همه سرنشينان هواپيما به شهادت رسيدند.
# از افتخارات بزرگ ملت ما اين است كه در برابر بزرگترين نمايش ‍ قدرت و آرايش ناوهاى جنگى آمريكا و اروپا در خليج فارس صف آرايى نمود.
# به نظام هاى آمريكايى و اروپايى اخطار مى كنم كه تا دير نشده و در باتلاق مرگ فرو نرفته ايد از خليج فارس بيرون رويد. هميشه اين گونه نيست كه هواپيمايى مسافربرى ما توسط ناوهاى جنگى شما سرنگون شود كه ممكن است فرزندان انقلاب ناوهاى جنگى شما را به قعر آب هاى خليج فارس بفرستند.
صحيفه نور جلد 20، ص 237
21 تير
كودتاى نافرجام پايگاه شهيد نوژه
اين كودتا با هدايت استكبار جهانى و توسط مزدوران داخلى با هدف براندازى نظام جمهورى اسلامى طراحى شد.مركز اصلى آن پايگاه هوايى شهيد نوژه همدان و قرار بود تا بيت حضرت امام و مراكز مهم سياسى كشور با هواپيماهاى اين پايگاه و پشتيبانى هواپيماهاى خارجى ،بمباران شود.اما با عنايت الهى و افشاى طرح كودتا توسط عناصر متدين ارتش ، آن توطئه در 21 تير 1359 در نطفه خفه شد.
# اين اشخاصى كه خيال كردند كه يك كودتايى بكنيم و يك چند نفر را بكشيم و يك مثلا جاهايى را بكوبيم اينها خيال مى كنند كه يك جاست مركز، يك محله است مركز يا چند محله است مركز....حالا همه خانه ها مركز است همه افراد ملت ما سپاه اسلام هستند.
صحيفه نور جلد 12، ص 236
# بنا بود يك كودتايى مثلا همه طرفه بكنند، خداى تبارك و تعالى با ما همكارى كرد و كشف شد و بسيارى از اين جنايتكاران گرفتار شدند.
صحيفه نور جلد 12، ص 244
23 تير
گشايش مجلس خبرگان رهبرى
از آنجا كه مطابق اصل 107 قانون اساسى جمهورى اسلامى ، پس از حضرت امام قدس سره ، تعيين رهبر بر عهده خبرگان منتخب مردم مى باشد،اولين دوره مجلس خبرگان رهبرى در 23 تيرماه 1362 گشايش يافت .
# مجلسى كه براى ادامه نظام جمهورى اسلامى و شرعيت بخشيدن به آن ، نقش اساسى دارد.
# مجلسى كه علاقه مندان به اسلام و جمهورى اسلامى دل بدان بسته و مخالفان و دشمنان آن چشم به آن دوخته اند.
# شما اى فقهاى شوراى خبرگان ! آغاز به كارى كرديد كه سرنوشت اسلام و ملت رنجيده و شهيد داده و داغديده گرو آن است .
# تاريخ و نسل هاى آينده درباره شما قضاوت خواهند كرد و اولياء بزرگ خدا ناظر آراء و اعمال شما مى باشند.(( والله من ورائهم محيط و رقيب )) .
# مجلس خبرگان يك مجلسى است كه بايد شما و ملت بدانند كه اين مجلس پشتوانه كشور است براى حفظ امنيت كشور و حفظ استقلال كشور و حفظ آزادى براى كشور.
صحيفه نور جلد 17، ص 89
27 تير
پذيرش قطعنامه 598 توسط ايران
به دنبال افزايش كمكهاى همه جانبه استكبار به رژيم عراق ،به كارگيرى وسيع دشمن از سلاح شيميايى و نيز سرنگونى هواپيماى مسافربرى ايران توسط آمريكا، امام خمينى در راستاى عمل به تكليف الهى همراه با رعايت مصلحت اسلام و كشور، در 27 تير 1367 قطعنامه 598 سازمان ملل متحد مبنى بر خاتمه جنگ بين ايران و عراق را پذيرفتند.
# خدا مى داند كه اگر نبود انگيزه اى كه همه ما و عزت و اعتبار ما بايد در مسير مصلحت اسلام و مسلمين قربانى شود هرگز راضى به اين عمل نمى بودم و مرگ شهادت برايم گواراتر بود، اما چاره چيست كه همه بايد به رضايت حق تعالى گردن نهيم ،
صحيفه نور جلد 20، ص 239-238
# قبول قطعنامه از طرف جمهورى اسلامى ايران به معناى حل مساءله جنگ نيست ، با اعلام اين تصميم حربه تبليغات جهانخواران عليه ما كند شده است .
# من باز مى گويم كه قبول اين مساءله براى من از زهر كشنده تر است ولى راضى به رضاى خدايم و براى رضايت او اين جرعه را نوشيدم .
# در قبول اين قطعنامه فقط مسؤ ولين ايران به اتكاء خود تصميم گرفته اند و كسى و كشورى در اين امر مداخله نداشته است .
صحيفه نور جلد 20، ص 240
# فرزندان انقلابى ام !اى كسانى كه لحظه اى حاضر نيستيد كه از غرور مقدستان دست برداريد!شما بدانيد كه لحظه لحظه عمر من در راه عشق مقدس خدمت به شما مى گذرد. مى دانم كه به شما سخت مى گذرد ولى مگر به پدر پير شما سخت نمى گذرد؟مى دانم كه شهادت شيرين تر از عسل در پيش شماست ،مگر براى اين خادمتان اين گونه نيست ؟ ولى تحمل كنيد كه خدا با صابران است .بغض و كينه انقلابى تان را در سينه ها نگه داريد، با غضب و خشم بر دشمنانتان بنگريد و بدانيد كه پيروزى از آن شماست .
صحيفه نور جلد 20،ص 241
# ما خواستيم به دنيا ثابت كنيم كه صدام معتقد به مجامع بين المللى نيست .
صحيفه نور جلد 20،ص 241
27 تير
روز نيروى انتظامى
براساس قانون مصوب مجلس شوراى اسلامى ، نيروى انتظامى جمهورى اسلامى ايران سازمانى است مسلح در تابعيت فرماندهى كل قوا و وابسته به وزارت كشور كه فرمانده آن از طرف فرمانده كل قوا منصوب مى شود. هدف از تشكيل نيروى انتظامى ، استقرار نظم و امنيت ، تاءمين آسايش عمومى و فردى ، نگهبانى و پاسدارى از دستاوردهاى انقلاب اسلامى در چارچوب قانون و در قلمرو كشور جمهورى اسلامى ايران است .
# قواى انتظامى براى انتظام يك كشور است ، براى حفظ مردم است ،براى حفظ جان و مال مردم است .
صحيفه نور جلد 8،ص 166
# امروز روزى است كه ملت با اين قشرهاى انتظامى رفيقند و دوستند و برادرند. آنها مى خواهند حفظ كنند اين انتظامات را براى ملت .
# ملت وقتى ديد كه اين طايفه خدمتگزار او هستند و محبت به او مى كنند نسبت به كسى كه خدمت به او مى كند، حفظ مى كند نظم مملكتش را، قهرا علاقمند مى شود.
صحيفه نور جلد 8،ص 207-208
5 مرداد
اقامه اولين نماز جمعه
پس از پيروزى انقلاب اسلامى ، اولين نماز جمعه با حكم امام خمينى قدس سره و به امامت آية الله سيد محمود طالقانى قدس سره در پنجم مرداد ماه 1358 در دانشگاه تهران اقامه شد.
# بحمدالله در اين نهضت نماز جمعه با محتواى حقيقى آن تحقق يافت ... نماز جمعه در راءس همه امور است .
صحيفه نور جلد 18، ص 151
# نماز جمعه يك اجتماع سياسى ، نماز جمعه يك عبادت سرتاپا سياسى است .
صحيفه نور جلد 18،ص 276
# بايد سعى شود خطبه ها پرمحتوا باشد، در خطبه ها هم بايد امر به تقوا...شود و هم مردم را به وحدت و حضور در صحنه دعوت نمايند.
صحيفه نور جلد 17، ص 83
# ائمه جمعه و جماعات مردم را ارشاد كنند و حضور آنها را در صحنه گوشزد كنند.
صحيفه نور جلد 15،ص 251
# نماز جمعه موجب شود تا مسائل فراموش شده در اسلام به بهترين وجه براى مردم گفته شود.
صحيفه نور جلد 7،ص 262
# مردم را در خطبه هاى نماز به وظايف خطيرى كه دارند آشنا سازيد و از توطئه هاى دشمنان اسلام و مملكت آگاه كنيد و به اتحاد و وحدت كلمه دعوت نماييد.
صحيفه نور جلد 10،ص 188
# نماز جمعه كه نمايشى از قدرت سياسى و اجتماعى اسلام است بايد هر چه شكوهمندتر و پر محتواتر اقامه شود.ملت ما گمان نكنند كه نماز جمعه يك نماز عادى است .
صحيفه نور جلد 9، ص 97
نماز جمعه با شكوهمندى كه دارد براى نهضت كوتاه عمر ما يك پشتوانه محكم و در پيشبرد انقلاب اسلامى ما عامل مؤ ثر و بزرگى است .
صحيفه نور جلد 9،ص 97
# اجتماع كنيد، نمازهاى جمعه را با شكوه بجا بياوريد.
# ملت عظيم و عزيز با شركت خود، بايد اين سنگر اسلامى را هر چه عظيم تر و بلندپايه تر حفظ نمايند تا به بركت آن توطئه هاى خائنانه و دسيسه هاى مفسدان خنثى شود.
صحيفه نور جلد 9،ص 97
5 مرداد
عمليات مرصاد
پس از قبول قطعنامه از سوى ايران ، 4 الى 5 هزار نفر از منافقين با پشتيبانى همه جانبه رژيم بعث عراق ،از سر پل ذهاب وارد كشور شده و به خيال فتح سه روزه تهران شروع به پيشروى كردند تا اينكه نيروهاى سپاه اسلام با پشتيبانى هوانيروز و نيروى هوايى موفق شدند در 5 مرداد 1367 در گردنه حسن آباد (20 كيلو مترى اسلام آباد) آنان را محاصره كرده و 2500 نفر از آنها را كشته و بقيه را مجروح و فرارى دهند.و بيش از چهارصد دستگاه خورو،نفربر و تانك آنها را منهدم سازند.
عمليات مرصاد با رمز مقدس ياعلى بن ابيطالب انجام شد.
# ننگتان باد اى تفاله هاى شيطان و عارتان باد اى خود فروختگان به جنايتكاران بين المللى كه در سوراخ ‌ها خزيده و در مقابل ملتى كه در برابر ابرقدرتها برخاسته است ، به خرابكارى هاى جاهلانه پرداخته اند.
صحيفه نور جلد 15،ص 51
# اين طرفدارهاى آمريكا كه خودشان را طرفدار خلق مى دانند اينها يا افراد كوچك و حتى طفل هاى شيرخوار را هدف قرار مى دهند يا اشخاصى كه بخواهند برايشان جرمى ثابت كنند.
صحيفه نور جلد 15، ص 255
# اين مدعى هاى مجاهدت براى خلق و براى مستضعفين ، آن چيزى را كه وجهه قرار دادند و هدف قرار دادند ضربه زدن به همين چيزهايى كه مال مستضعفين است .
صحيفه نور جلد 15،ص 179
# اينان از اول تاكنون اسلام را وسيله اهداف شوم خود كرده و قرآن و نهج البلاغه را به بازى گرفته و جوانان پاكدل را به دام خود انداخته اند.
صحيفه نور جلد 15،ص 162
# آنهايى كه دعوى خدمت به خلق مى كردند و فدايى خلق بودند و مجاهد براى خلق ملت ما ديد كه اينها يك جنايتكارانى هستند كه برضد خلق هستند و به نفع قدرتهاى بزرگ تاكنون كار كرده اند.
صحيفه نور جلد 15،ص 119
# منافق ها هستند كه بدتر از كفارند.
صحيفه نور جلد 12،ص 201
# در اسلام از منافقين بيشتر تكذيب شده است و منافق اوضح مصاديق كفر است .
صحيفه نور جلد 17، ص 133
11 مرداد
شهادت آية الله شيخ فضل الله نورى
آيت الله شيخ فضل الله نورى از مجتهدان برجسته و مبارز در انقلاب مشروطه بود كه پس از پيروزى آن انقلاب ،با مشاهده روشنفكران غربزده در مجلس رهبرى انقلاب ، به مخالفت با آنان پرداخت و خواستار مشروطه مشروعه بر پايه مبانى اسلام شد. اما سرانجام او را به اتهام ضديت با مشروطه در 11 مرداد 1288 به دار آويخته و به شهادت رساندند.
# در همان وقت كه ايشان اين امر را فرمود و متمم قانون اساسى هم از كوشش ايشان بود،مخالفين ، خارجى ها كه يك همچو قدرتى را در روحانيت مى ديدند كارى كردند در ايران كه شيخ فضل الله مجاهد مجتهد داراى مقامات عاليه را يك دادگاه درست كردند و يك نفر منحرف ، روحانى نما، او را محاكمه كرد و در ميدان توپخانه شيخ فضل الله را در حضور جمعيت به دار كشيدند.
صحيفه نور جلد 13،ص 175 - 176
# مرحوم حاج شيخ فضل الله نورى در ايران براى خاطر اينكه مى گفت بايد مشروطه مشروعه باشد و آن مشروطه اى كه از غرب و شرق به ما برسد قبول نداريم در همين تهران به دار زدند.
صحيفه نور جلد 18، ص 135 - 136
# اين جوى كه ساختند در ايران و در ساير جاها اين جو اسباب اين شد كه آقا شيخ فضل الله را با دست بعضى از روحانيون خود ايران محكوم كردند و بعد او را آوردند در وسط ميدان و به دار كشيدند و پاى آن هم ايستادند كف زدند و شكست دادند اسلام را در آنوقت و مردم غفلت داشتند از اين عمل حتى علما هم غفلت داشتند.
صحيفه نور جلد 18، ص 181
# مرحوم شيخ فضل الله رحمه الله ايستاد كه مشروطه بايد مشروعه باشد،بايد قوانين موافق اسلام باشد.
صحيفه نور جلد 13،ص 175
# مرحوم آقاشيخ فضل الله كه آن وقت يك آدم شاخصى در ايران بود و مورد قبول بود،همچو جوسازى كردند كه در ميدان ،علنى ايشان را به دار زدند و پاى آن هم كف زدند،و اين نقشه اى بود براى اينكه اسلام را منعزل كنند و كردند.
صحيفه نور جلد 18، ص 181
14 مرداد
نهضت مشروطه
انقلاب مشروطه ايران در عصر قاجار، واكنشى بود نسبت به رفتار ظالمانه شاهان قاجار و استبداد حكام ولايات . اين انقلاب با اعتراض ‍ مردم به رهبرى روحانيت آغاز شد و اولين خواسته آنها، حكومت پارلمانى و انتخاب بود. مظفرالدين شاه براى حفظ حكومت خود تمامى خواسته هاى مردم مبنى بر برگزارى انتخابات و تشكيل مجلس ‍ را در 24 مرداد 1285 پذيرفت . اين انقلاب پس از پيروزى ، دستخوش ‍ انحراف غربزدگان شد به نحوى كه رهبران اصلى اين انقلاب مثل شهيد شيخ فضل الله نورى را به اتهام ضديت با مشروطه به دار آويختند.
# اگر در صدر مشروطه علما آمده بودند در ميدان ، مؤ منين آمده بودند،روشنفكرهاى متعهد آمده بودند و مسلمانهاى متعهد آمده بودند و قبضه كرده بودند مجلس را و نگذاشته بودند كه ديگران بيايند و مجلس را بگيرند،ما به اين روزگار نمى رسيديم .
صحيفه نور جلد 12،ص 7
# اگر شما، اگر ملت اين طايفه را (روحانيون ) حفظ نكنيد بدانيد كه سرنوشت شما سرنوشت زمان مشروطه خواهد شد، كه روحانيون اين كار را درست كردند و دست استبداد را كوتاه كردند لكن دوباره بواسطه اينكه ملت مجتمع نبود و با روحانيت آنطور سازش ، اطاعت محكم نداشت ... ديگران آمدند و مشروطه را همان استبداد غليظتر با اسم مشروطه .
صحيفه نور جلد 15،ص 222
# در مشروطه بعد از اينكه ابتداء پيش رفت ، دست هايى آمد و تمام مردم ايران رابه دو طبقه تقسيم بندى كرد،نه ايران تنها، از روحانيون بزرگ نجف يك دسته طرفدار مشروطيت ، يك دسته دشمن مشروطه ، علماى خود ايران يك دسته طرفدار مشروطه ، يك دسته مخالف مشروطه ... و اين يك نقشه اى بود كه نقشه هم تاءثير كرد و نگذاشت كه مشروطه به آنطورى كه علماء بزرگ طرحش را ريخته بودند، عملى بشود.
صحيفه نور جلد 18، ص 135
# اين مسايل به عهده علما و خصوصا ائمه جمعه است كه همه دست در دست يكديگر بدهند تا انقلاب محفوظ بماند و مثل زمان مشروطيت نشود كه آنها كه اهل كار بودند ماءيوس بشوند و كنار بروند، كه در زمان مشروطيت همين كار را كردند و مستبدين آمدند و مشروطه خواه شدند و مشروطه خواهان را كنار زدند.
صحيفه نور جلد 18،ص 151
# نگرانى من از اين است كه نكند سستى كنيم و در پياده كردن اسلام دقت لازم را ننماييم بعدا اشكال پيش بيايد، نكند مثل مشروطه شود كه آقايان تلاش كردند و مشروطه را بنا گذاشتند. آنوقت چند نفر از سياسيون مستبد مشروطه خواه شدند و حكومت را گرفتند و هر دوره مجلس را بدتر از دوره قبل تشكيل دادند.
صحيفه نور جلد 18،ص 178
# اگر در هر شهرى و استانى چند نفر مؤ ثر، افكار مثل مدرس شهيد را داشتند، مشروطه به طور مشروع و صحيح پيش مى رفت و قانون اساسى با متمم آن دستخوش افكار غربى ...نمى گرديد.
صحيفه نور جلد 18، ص 231
# اگر مؤ منين كنار بروند، آنهايى كه متعهد به اسلام هستند كنار بروند و اينها بيايند و قبضه كنند، مثل صدر مشروطه كه رفتند كنار اشخاصى كه متعهد بودند و قبضه كردند مشروطه را آنهايى كه متعهد به اسلام نبودند.
صحيفه نور جلد 12، ص 7
# اگر روحانيون ، ملت ، خطبا، علما، نويسندگان ، روشنفكران متعهد سستى بكنند و از قضاياى صدر مشروطه عبرت نگيرند،به سر اين انقلاب آن خواهد آمد كه بر سر انقلاب مشروطه آمد.
صحيفه نور جلد 15، ص 22
3 شهريور
شهادت حاج مهدى عراقى
حاج مهدى عراقى از پيشتازان مبارزه عليه رژيم سفاك پهلوى و از ياران نزديك حضرت امام كه در تاءمين منابع مالى نهضت نقش فعالى داشت ، پس از سالها مبارزه و تلاش ، در 3 شهريور 1360 به دست گروهك منحرف فرقان به همراه فرزندش حسام به شهادت رسيد.
# مهدى عراقى يك نفر بود او به تنهايى بيست نفر بود.
صحيفه نور جلد 8،ص 279
# او مى بايست شهيد مى شد، براى او مردن در رختخواب كوچك بود.
صحيفه نور جلد 8،ص 279
# من مرحوم عراقى را از آن اولى كه نهضت شروع شد و تماس با ما داشتند، مى شناختم و انصافا مردى بود كه عمرش را صرف خدمت به اسلام كرد.
صحيفه نور جلد 18، ص 82
8 شهريور
شهادت شهيد رجايى و باهنر
به دنبال عزل بنى صدر از رياست جمهورى ،شهيد رجايى با راءى اكثريت مردمم به رياست جمهورى انتخاب شد.دشمنان قسم خورده انقلاب كه توان تحمل وجود چنين عنصر ارزشمند و دلسوزى رانداشتند، در هشتم شهريور ماه 1360 او را به همراه يار ديرينه اش ‍ شهيد محمد جواد باهنر در انفجار دفتر نخست وزيرى به شهادت رساندند.
# مرحوم آقاى رجايى كه همه مى دانيد چقدر مرد متعهدى و خدمتگزارى بود و واقعا معلم اخلاق بود و اعمال خودش . و همين طور آقاى باهنر كه مرد دانشمند متعهد و معلمى بود.
صحيفه نور جلد 18، ص 82
# من در مطالعاتى كه در ايشان (شهيدرجايى ) كردم به نظرم آمد كه از حال دستفروشى اش تا حال رياست جمهور، در روح او تاءثيرى حاصل نشد.
# اين طور نبود كه رياست در آنها تاءثير كرده باشد، آنها در رياست تاءثير كرده بودند؛يعنى آنها رياست را آورده بودند زير چنگ خودشان ، رياست آنها را نبرده بود تحت لواى خودش . و اين يك درسى است كه انسان بايد از اينها ياد بگيرد.
صحيفه نور جلد 20،ص 35
# در عين حال كه شهادت اين دو بزرگوار براى من بسيار مشكل است ... مى دانم كه آنها به رفيق اعلى متصل شده اند و براى آنها آرامش ‍ هست ...
# كشور ما و ملت ما با تمام قدرت ايستاده اند تا همچو شهدايى تقديم كنند و هيچ راه عقب نشينى ندارند و فكر نمى كنند به سستى .
# كوردلانى كه گمان كرده اند كه جمهورى اسلامى با نبود چند نفر از بين خواهد رفت و سقوط خواهد كرد، آنها افكارشان ، افكار اسلامى نيست و از اسلام خبرى ندارند.
صحيفه نور جلد 15،ص 113
# آقاى رجايى و آقاى باهنر هر دو شهيدى هستند كه با هم در جبهه هاى نبرد با قدرت فاسد هم جنگ و همرزم بودند...و خداوند خواست كه با هم از اين دنيا هجرت كنند و به سوى او هجرت كنند.
صحيفه نور جلد 15، ص 112
# مادام كه ايشان در خط اسلام عزيز و پيرو احكام مقدس آن مى باشند و از قانون اساسى ايران تبعيت و در مصالح كشور و ملت عظيم الشاءن در حدود اختيارات قانونى خويش كوشا باشند و از فرامين الهى و قانون اساسى تخطى ننمايند اين نصب و تنفيذ به قوت خود باقى است . و اگر خداى ناخواسته بر خلاف آن عمل نمايد مشروعيت آن را خواهم گرفت .
# من اميدوارم كه در حفظ اين امانت الهى و مسؤ وليتى كه ملت برعهده ايشان گذاشته است با تمام توان نموده و از آن پاسدارى نمايد.
صحيفه نور جلد 15،ص 76
8 شهريور
هفته دولت
در گراميداشت خاطره شهيدان رجايى و باهنر، هفته اول شهريور ماه به عنوان هفته دولت نامگذارى شد تا يادآور خاطرات تلخ و جانگداز آن دوران ، دوران تلاش و سخت كوشى عناصرى دلسوز و ايثارگر در نظام اجرايى انقلاب كه همه تلاششان رفع مشكل محرومان و خدمت به مردم بود، باشد.
# خدمتگزار باشيد به اين ملتى كه آن دست هاى خيانتكار را قطع كرد و اين امانت را به شما سپرد.شما الان امانت بزرگى از دست اين ملت تحويل گرفتيد و مقتضاى امانتدارى اين است كه آن رابه طور شايسته حفظ كنيد و به طور شايسته به نسل آينده و دولت هاى آينده تحويل بدهيد.
صحيفه نور جلد 18،ص 83
# شما براى اسلام مى خواهيد خدمت كنيد، نمى خواهيد كه براى خودتان كارى بكنيد.شما مى خواهيد براى اين ملت محروم در طول تاريخ خدمت بكنيد.
صحيفه نور جلد 18،ص 83
# شما بايد دائما مسائلى را كه خدمت هايى را كه كرديد و من مى دانم خدمت هاى بسيار زياد و ارزنده اى بوده است اينها را ذكر كنيد براى مردم .
صحيفه نور جلد 19،ص 34
# مردم اين دولت و اين جمهورى را بپا كردند و آن هم نه همه مردم اين مردم پابرهنه ، فشار انقلاب روى دوش اين محرومين بوده ...بنابراين دولت شما دولت محرومين است ؛يعنى ، بايد براى محرومين كار بكيند.
صحيفه نور جلد 19، ص 35
# بايد فكر اين معنا بكنيد كه خدمت كنيد به كشور، خدمت بكنيد به ملت كه بعد از خود شما مثل مرحوم رجايى ، مردم شهادت فعلى و عملى بدهند بر اين كه شما خوبيد تا خداى تبارك در محضرش شما را قبول كند.
صحيفه نور جلد 16، ص 268
# ما هر چه خدمت بكنيم به اين ملت ، كم خدمت كرده ايم ، براى اين كه اين ملت بود كه همه اين گرفتارى ها به دست او رفع شد.دولت شاهنشاهى به دست آنها ساقط شد و ما هر چه داريم از آنهاست .
# ما بايد خدمتگزار باشيم ، واقعا خدمتگزار باشيم و هر چه خدمت بكنيم باز كم است .
صحيفه نور جلد 16، ص 36
# امروز حفظ اين دولت يك واجب شرعى است .
صحيفه نور جلد 16 ،ص 185
14 شهريور
شهادت آية الله قدوسى
آية الله حاج شيخ على قدوسى كه در ميدان مبارزه عليه رژيم ستمشاهى همواره از پيشگامان بود، پس ازپيروزى انقلاب ، به فرمان امام خمينى به دادستانى كل انقلاب منصوب شد و پس از 31 ماه خدمت صادقانه در سنگر قضاوت ، در 14 شهريور 1360، ناجوانمردانه بر اثر انفجار يك بمب آتش زا در دادستانى كل انقلاب به فيض عظيم شهادت نائل آمد.
# شهيدى عزيز كه ساليان دراز در خدمت اسلام بود.
صحيفه نور جلد 15، ص 122
# آن بزرگوار را به تقوا و حسن عمل و استقامت و مقاومت و تعهد در راه هدف مى شناختم .
صحيفه نور جلد 15، ص 122
# شهادت بر او مبارك ، و فود الى الله و خروج از ظلمات به سوى نور بر او ارزانى باد.
صحيفه نور جلد 15، ص 122
17 شهريور
جمعه خونين هفده شهريور
در روز جمعه 17 شهريور ماه 1357، رژيم خون آشام پهلوى ، اجتماع تظاهر كنندگان در ميدان ژاله تهران را از زمين و هوا به رگبار گلوله بست و با شهادت قريب چهار هزار نفر و هزاران زخمى يكى از بزرگترين فجايع تاريخ انقلاب را به وجود آورد. اين ميدان بعد از اين حادثه به ميدان شهدا تغيير نام يافت .
# اى كاش خمينى در ميان شما بود و در كنار شما در جبهه دفاع براى خداى تعالى كشته مى شد.
صحيفه نور جلد 2، ص 100
# 17 شهريور مكرر عاشورا و ميدان شهدا مكرر كربلا و شهداى ما مكرر شهداى كربلا و مخالفان ملت ما مكرر يزيد و وابستگان او هستند.
صحيفه نور جلد 9،ص 57
# هفدهم شهريور كه گزارشگر جنايات شاهنشاهى ضد انسانى و اسلامى است و از ايام الله و نشانگر مقاومت و شجاعت و ايستادگى ملت در مقابل ستمگران و جنايتكاران است در خاطره ملت مبارز ايران زنده است و زنده خواهد بود.
صحيفه نور جلد 15، ص 135
19 شهريور
رحلت آية الله طالقانى
آية الله سيدمحمود طالقانى ، امام جمعه تهران ، پس از سالها مبارزه عليه رژيم ستمشاهى و عمرى تلاش خستگى ناپذير در راه پياده كردن احكام اسلام ، در 19 شهريور 1358، در اثر سكته قلبى دار فانى را وداع گفت و به ديدار معبود شتافت .
# مرحوم آقاى طالقانى مستقيم بود،مستقيم فكر مى كرد، مستقيم عمل مى كرد.انحراف به چپ و راست نداشت ، نه غربزده بود و نه شرق زده ، اسلام زده بود، دنبال تعليمات اسلام بود و براى يك ملت مفيد بود.
صحيفه نور جلد 9،ص 112
# ما برادرى را از دست داديم و ملت ما پدرى را و اسلام مجاهدى را.
صحيفه نور جلد 9 - ص 116
# آقاى طالقانى يك عمر در جهاد و روشنگرى و ارشاد گذراند... و هيچ گاه در جهاد بزرگ خود سستى و سردى نداشت .
صحيفه نور جلد9،ص 81
# او براى اسلام به منزله حضرت ابوذر بود.زبان گوياى او چون شمشير مالك اشتر بود.برنده بود و كوبنده .
صحيفه نور جلد 9، ص 81
20 شهريور
شهادت آية الله مدنى
آيت الله سيد اسدا...مدنى ، نماينده حضرت امام (ره ) و امام جمعه تبريز، مجسمه تقوى و فضيلت ، در بيستم شهريور 1360 بعد از اقامه نماز در محراب جمعه ، به عنوان اولين شهيد محراب به دست يكى از شقى ترين منافقين روزگار به شهادت رسيد.
# سيد بزرگوار و عالم عادل عاليقدر و معلم اخلاق و معنويات حجت الاسلام و المسلمين شهيد عظيم الشان مرحوم حاج سيداسدالله مدنى رضوان الله عليه همچون جد بزرگوارش در محراب عبادت به دست منافقى شقى به شهادت رسيد.
# اگر با به شهادت رسيدن مولاى متقيان اسلام محو و مسلمانان نابود شدند، شهادت امثال فرزند عزيزش شهيد مدنى هم آرزوى منافقان را برآورده خواهد كرد.
# اين چهره نورانى اسلامى ، عمرى را در تهذيب نفس و خدمت به اسلام و تربيت مسلمانان و مجاهده در راه حق عليه باطل گذراند.
# از چهره هاى كم نظيرى بود كه به حد وافر از علم و عمل و تقوا و تعهدو زهد و خودسازى برخوردار بود .
صحيفه نور جلد 15،ص 153