اصول دين در پرتو نهج البلاغه

محمد باقر بهبودي

- مقدمه -


مقدمه

بسم الله الرحمن الرحيم

اينك موجى كوتاه از امواج خروشان درياى عظيم نهج البلاغه را به تماشا نشسته ايم، نمونه يى از معارف فكرى و عقيدتى را از زبان و بيان مولايمان اميرالمومنين على عليه السلام مى شنويم كه فلاسفه ى بزرگ و انديشمندان جهان در درك و فهم آن نياز به تفكر و تعمق شديد دارند و از بار علمى و معنوى آن توشه برمى گيرند.

در پنجمين بهار شكوفايى انقلاب اسلامى ايران و به ميمنت ايام ولادت با سعادت مولاى متقيان و به بزرگداشت سومين كنگره نهج البلاغه موفق شديم بخشى از سخنان گهر بار آن حضرت را كه در مباحث توحيد و نبوت و معاد و امامت گرد آورى شده و با تحقيق و مطالعه عميق انجام يك خطبه را يافته است تقديم مشتاقان فرهنگ والاى علوى نموده و بخشى از رسالت عظيم بنياد را ادا نمائيم.

مولف محترم اين رساله كه سالها در اين كتاب مطالعه و پژوهش داشته اند، زحمت تاليف و تركيب خطبه ها و نيز تهيه ترجمه ى آن را بعهده گرفته و در مجموع، اثر جالب و ارزنده يى در اختيار نهاده اند.

هيات تحريريه بنياد نهج البلاغه خورسند است كه با همكارى ايشان و نقطه نظراتى كه اعمال داشته است رساله ى حاضر را به نسل انقلابى و متعهد تقديم نموده و در آرزو و تلاش است كه كلمات حضرت را در ذيل موضوعات طبقه بندى شده و الهام بخش تهيه و عرضه كند.

لازم به توضيح است كه شماره خطبه ها و كلماتى كه در اين مجموعه آمده است به ترتيب نهج البلاغه يى است كه دكتر صبحى صالح به چاپ رسانده است.

از خداوند متعال توفيق همه ى انديشمندانى كه در راه معرفى و اشاعه حق تلاش مى كنند خواستاريم.

هيات تحريريه بنياد نهج البلاغه